Koningin van verraad – Danielle L. Jensen

Geplaatst op 27 mei 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Koningin van verraad – Danielle L. JensenDe koningin van verraad door Danielle L. Jensen
Ook door deze auteur: Het koninkrijk der bruggen
Serie: The bridge kingdom #2
Uitgever: Boekerij | Maart 2023
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789022595886
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Als alles wat Lara liefheeft wordt bedreigd moet ze beslissen voor wie – en wat – ze vecht: voor haar koninkrijk, voor haar man of voor zichzelf?

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

Pas verscheen de prachtige limited edition van Koninkrin van verraad, het vervolg op Het koninkrijk der bruggen. Het eerste deel vond ik erg tof, dus ik keek er natuurlijk ook naar uit om dit tweede deel te lezen. Aan de vormgeving van het boek zou het in ieder geval niet liggen: die is werkelijk prachtig!

Lara heeft haar man verraden en lijdzaam moeten toekijken hoe haar vader Ithicana veroverde. Als blijkt dat haar man Aren niet is vermoord, maar gevangen wordt gehouden, weet ze dat haar vader dat alleen maar doet om haar naar zich toe te lokken. Vastbesloten om zowel haar man als haar nieuwe koninkrijk te bevrijden van haar vader, roept ze de hulp in van haar zussen…

Wat een heerlijk vlot boek was dit, zeg! Ik heb echt enorm van De koningin van verraad genoten. Meer dan ik in eerste instantie had verwacht. Het eerste boek vond ik namelijk wel tof, maar ik weet nooit zeker of een vervolg net zo bevalt. Vaak is het nooit helemaal zo episch als de eerste kennismaking van een serie. Gelukkig bleek mijn angst ongegrond en heb ik enorm van het boek genoten!

De koningin van verraad heeft een lekker vlot tempo. Veel fantasieboeken zijn tergend traag omdat er eeuwenlang stilgestaan wordt bij complexe verzonnen werelden en verhoudingen tussen personages wiens naam je met geen mogelijkheid vloeiend van je tong laat rollen. Wederom is ook dit geen enkel probleem in dit boek. En daar hou ik van: niet teveel poespas en gewoon lekker meegenomen worden in de stroom van het verhaal.

Ik ben blij dat we de zussen van Lara terugzien in dit boek. In het begin van het eerste boek nemen ze namelijk een behoorlijk grote rol in en daarna zijn ze verdwenen. Ik vond het fijn om te lezen wat er met hen gebeurd was, maar ook dat er nog een toekomst voor hen in het verschiet ligt. Ze kunnen een daadwerkelijke rol spelen in de toekomst van deze wereld en dat bevalt me.

Daarbij vond ik het ook heel prettig hoe Jensen de wereld in dit boek verder heeft verkend. Als lezer zag ik de locaties voor me als een film.

Jensen’s schrijfstijl is op een bepaalde manier verslavend. Ik wilde door blijven lezen en de stukken die ik voorspelbaar vond, deerden me niet zo erg. Deze auteur weet er ook in te slagen de chemie tussen de personages goed over te brengen, waardoor de spanning hoog bleef.

Al met al is De koningin van verraad voor mij een goed gelukt vervolg. Van mij mag deel drie snel verschijnen!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.