Het koninkrijk der bruggen – Danielle L. Jensen

Geplaatst op 5 juni 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het koninkrijk der bruggen – Danielle L. JensenHet koninkrijk der bruggen door Danielle L. Jensen
Ook door deze auteur: De koningin van verraad
Serie: Het koninkrijk der bruggen #1
Uitgever: Boekerij | April 2022
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789022595220
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Wat als je verliefd wordt op de man die je gezworen had te vernietigen?

Voor de lezers van Sarah J. Maas en Holly Black

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

Dat sociale media (en op dit moment voornamelijk booktok) veel invloed kan hebben op de boekenmarkt, wordt maar weer bewezen met Het koninkrijk der Bruggen. Dit boek – oorspronkelijk verschenen in 2018 – werd op Tiktok zo populair dat er anno 2022 toch een vertaling van is verschenen. Zelf zit ik niet op dat sociale platform (ik wil minderen met sociale media en niet in weer een gat worden getrokken), dus ik had wel eens van het boek gehoord en niet meer dan dat. Toch sprak het verhaal me aan: ik verwachtte een steamy enemies to lovers.

koninkrijk der bruggen

Lara is sinds haar vijfde getraind om het vijandige koninkrijk op z’n knieën te krijgen. Als ze trouwt met diens koning is ze vastbesloten haar plan tot uitvoering te brengen. Hij is immers een verschrikkelijk monster. Maar wat als die verhalen niet blijken te kloppen? Geeft ze haar vader de informatie om de Brug in te kunnen nemen of geeft ze toe aan haar ontluikende gevoelens?

Mijn verwachtingen van ‘steamy enemies to lovers’ kwam niet perse uit. Ja, het is enemies to lovers (daar later meer over), maar echt spicy vond ik het niet worden. Ik mijn hoofd zou het boek lekker veel smut bevatten, maar het is nogal… braaf. Misschien komt het omdat het boek uitkwam vóór de fantasy smut hype of het ietswat preutsere Amerika… Ik weet het niet, maar ik zat constant te wachten op datgeen wat niet echt ging komen.

Het koninkrijk der bruggen zit absoluut leuk in elkaar en staat garant voor veel vermaak. Vooral de randpersonages vond ik erg boeiend en ik was dan ook blij om te horen dat zij in de vervolgen een grotere rol gaan spelen. Het verhaal is echter ook voorspelbaar, al vond ik dat niet perse storend. Slechts op enkele momenten dacht ik: dit is wel heel doorzichtig en ik weet zeker dat dit en dit gaat gebeuren. Veelal had ik gelijk. Het is jammer dat de auteur mij hier niet af en toe op een verkeerd been wist te zetten.

Het koninkrijk der bruggen bevat aardig wat toevalligheden en soms wat gemakkelijke oplossingen. Hierdoor voelde sommige elementen ook niet logisch. Ook vond ik het verhaal aan het begin erg langzaam geschreven en aan het eind juist heel snel gaan. Er werden grote tijdsprongen gemaakt en dat vond ik jammer. Want de invulling van die tijd had juist kunnen helpen de chemie tussen de hoofdpersonen te versterken. Nu vond ik hun relatie niet overtuigend genoeg. Ook het hele enemies to lovers concept is gebaseerd op leugens die verteld waren, maar de personages handelden er niet echt naar. Ze vlogen elkaar alles behalve naar de strot.

Moeilijk om zonder gedetailleerde spoilers te schrijven, sorry!

Het klinkt ook echt alsof ik mega kritisch ben op het boek. Er waren gewoon een aantal punten die me opvielen tijdens het lezen die aan mijn gedachten bleven klagen. Zo miste ik echt een kaart (er zit er een op het stofomslag, maar die haal ik er altijd af tijdens het lezen) en dat heb ik niet vaak. Ik vond het soms erg lastig om de wereld goed voor ogen te krijgen, terwijl de invulling van de eilanden echt amazing was.

Ik ben de ‘prinses is stiekem sluipmoordenaar’-trope een beetje zat? En ik vond Lara als naam ook niet zo passen? Sorry #zeikmodus.

Maar dat eerste hoofdstuk he. DAMN. Wat een lekkere binnenkomer.

Ik heb een sterke mening over Het koninkrijk der Bruggen, maar dat is voornamelijk omdat ik toch wel heel invested ben in deze serie. Ik kijk uit naar deel twee want ik wil de andere personages beter leren kennen, antwoorden en meer zien van deze toffe wereld. Kom maar door!

Nieuwsgierig geworden? Bestel hem dan snel.

koninkrijk der bruggen
four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.