Een ketting van water (Vuurbaken #4) – Cate Tiernan

Geplaatst op 4 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Een ketting van water (Vuurbaken #4) – Cate TiernanEen ketting van water door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Vuurbaken #4
Andere boeken in deze serie: Een schaal van wind
Uitgever: Boekerij | Oktober 2006
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 238
ISBN: 9789022546871
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Thaïs Allard heeft in New Orleans een geheel nieuwe wereld ontdekt, en eenmaal opgenomen in de heksenkring van haar tweelingzusje Clio ontwikkelt ze verbazingwekkende krachten. Dan ontdekt ze iets schokkends uit haar verleden en heeft ze al haar wilskracht nodig om geen wraak te nemen en zo af te glijden naar de duistere zijde. Haar zusje Clio vecht intussen tegen de aandrang om te vernietigen wat ze het meeste liefheeft: haar zusje Thaïs...

Cate Tiernan wist mij ontzettend blij te maken met haar Wicca serie, en uiteindelijk bleek ik de Vuurbaken serie ook best wel tof te vinden. In vergelijking met de andere serie is deze echter heel kort. Ik las onlangs namelijk het vierde en laatste deel: Een ketting van water.

ketting

Een ketting van water is – ondanks dat het een slotboek is – niet perse een boek dat vanaf pagina één draait om het afsluiten van het verhaal. We volgen eerste Clio en Thaïs nog die moeite hebben met hun verleden en de druk die op hun schouders ligt. Clio worstelt met een droom en met de drang haar zusje te vernietigen, Thaïs is juist op zoek naar wraak op de dood van haar vader. Deze punten vormen de hoofdplot van het boek, terwijl er ook nog naar een climax toegewerkt moet worden. Gaat ‘het’ ritueel om onsterfelijk te worden lukken?

Ik heb genoten van het laatste deel in de Vuurbaken serie en vind het oprecht jammer dat het voorbij is. Misschien komt het door de climax, die niet zo heftig was als ik had gehoopt. Hierdoor was het einde minder bevredigend niet zo bevredigend. In mijn gevoel is het verhaal nog niet klaar en valt er nog zo veel te leren over het magische pad van de tweeling. En misschien wil ik ook wel gewoon meer magie van Cate Tiernan.

Wat ik zo leuk vind aan haar boeken is dat ze bestaande religies gebruikt om een magisch verhaal te vertellen. Als grote Charmed-fan met een grote fascinatie voor het Paganisme, kan ik erg genieten van dit soort verhalen. Ja, de realiteit is natuurlijk anders en dit soort boeken maken het allemaal wel heel romantisch, maar ik hou van de sfeer. Het doet me hunkeren naar de tijd dat ik er zelf ook meer mee bezig was. En dan realiseer ik me dat ik het weer wil oppakken. Zeker voor tieners zijn dit soort boekjes ideaal om bijvoorbeeld stil te staan bij de ethiek achter magie. Het zet aan het denken.

Cate Tiernan brengt magie tot leven en weet dit in deze serie op een goede wijze te vermengen met de sfeer van New Orleans. Een echte mustread voor fans van de Wicca serie.

Een ketting van water is het laatste deel in de Vuurbaken serie en ik heb nu alweer zin om de wicca serie te gaan herlezen. Want daar zorgen deze boeken voor.

ketting2

Bewaren

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.