Into the Bright Unknown (The Gold Seer Trilogy #3) – Rae Carson

Geplaatst op 10 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Into the Bright Unknown (The Gold Seer Trilogy #3) – Rae CarsonInto the bright unknown door Rae Carson
Ook door deze auteur: The Girl of Fire and Thorns
Serie: The gold seer trilogy #1
Andere boeken in deze serie: Walk on earth a stranger
Uitgever: Greenwillow Books | Oktober 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 343
ISBN: 9780062242983
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The stunning conclusion to Rae Carson’s New York Times–bestselling Gold Seer trilogy

Leah Westfall’s journey has been one of ever-present peril, hidden magic, harsh realities, loss, life, determination, and love. She has searched for a place to belong and a place to call home, and people who can accept a girl with magical powers that prove to be both blessing and curse.

Rae Carson has been lauded as one of YA’s best writers of fantasy, and fans of Leigh Bardugo, Sarah J. Maas, and Westworld will be riveted by the conclusion of this remarkable historical fantasy trilogy.

Leah is poised to have everything she ever dreamed of on the long, dangerous journey to California’s gold fields—wealth, love, the truest friends, and a home. Thanks to her magical ability to sense precious gold, Leah, her fiancé Jefferson, and her friends have claimed rich land in California Territory. But their fortune makes them a target, and when a dangerous billionaire sets out to destroy them, Leah and her friends must fight back with all of their power and talents.

Leah’s magic is continuing to strengthen and grow, but someone is on to her—someone who might have a bit of magic herself. The stakes are higher than ever as Lee and her friends hatch a daring scheme that could alter California’s history forever.

With a distinctive heroine and a unique interpretation of American history, Into the Bright Unknown strikes a rich vein of romance, magic, and adventure.

Een van de meest verrassende trilogieën van de afgelopen tijd was voor mij The Gold Seer Trilogie van Rae Carson. Ik was bekend met haar andere werk, maar ik had niet verwacht dat ik een boek over (magisch) goud zoeken tof zou vinden. Dus wel! Ik kon dan ook niet wachten om het derde en laatste deel, Into the bright unknown, te kunnen lezen.

Leah Westfall is ontsnapt aan haar oom, maar het gevaar is nog niet geweken. Leah kan namelijk goud voelen en niemand mag daar vanaf weten. Maar het is natuurlijk wel verdacht dat één plek in Californië wel erg veel goud weet te vinden. Dit trekt ongure figuren aan. Daarnaast wordt de groep gedwongen om naar San Francisco te gaan. Daar staat natuurlijk weer het een en ander te gebeuren en dat is niet zonder gevaar.

Into the bright unknown (wat een mooie titels zijn het toch!) is wederom een soort Wilde Westen avontuur waarbij er een overvalachtige situatie plaatsvind om de badguys in een val te laten vallen. Toch is het geen herhaling van de vorige boeken.

De personages uit deze trilogie vind ik erg fijn en erg natuurlijk overkomen. De meesten van hen hebben echt hun eigen persoonlijkheid en die komt goed uit de verf. De personages zijn consequent en maken een stabiele groei mee. Sowieso vond ik al in eerder werk van Carson dat zij levendige personages weet te schrijven.

Wat ik wel vond is dat de ontknoping een beetje vergezocht en vlak is voor een afsluiter van een trilogie. Als ik dit vergelijk met de andere twee delen vond ik die boeken spannender. Op het einde wordt ook echt uitgelegd wie welke rol speelde in de val en dat vond ik zo onnatuurlijk overkomen. Alsof het niet duidelijk was voor de lezer. Het was nogal overbodig om het zo uitgebreid toe te lichten.

Aan de andere kant was het ook wel weer fijn om de trilogie af te sluiten met een iets minder wild plan dan in de eerste twee delen. Jammer is wel dat de dreiging hierdoor minder voelbaar was (voor mij).

Het begin van Into the bright unknown is niet heel vlot, maar gelukkig krijgt het boek al snel een prettig tempo en zat ik er helemaal in. Niet zo gek, want ik heb echt een fijn gevoel gekregen bij de personages, maar ook bij de setting. Het helpt ook wel dat ik nu wat meer van deze tijd weet, maar toch is Rae Carson er heel goed in geslaagd om de setting tot leven te brengen en met een simpele toevoeging toch een fantasytwist te regelen die mij erg aanspreekt.

Into the bright unknown is een aanrader voor iedereen die dol is op sterke vrouwelijke personages, geschiedenis en een magische twist.

Al met al vond ik Into the bright unknown een prettige afsluiter van de trilogie. De personages waren weer erg fijn om over te lezen en het tempo van het boek beviel me enorm. Nu was het einde niet helemaal mijn ding, maar in het totale plaatje past het wel en was het ook niet zo vervelend dat ik het slecht vond. Deze trilogie is een enorme aanrader voor iedereen die houdt van sterke vrouwelijke hoofdpersonages, geschiedenis en een magische twist.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.