In een land hier heel dichtbij (De Sprookjesjager #2) – Marijke F. Jansen

Geplaatst op 25 februari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

In een land hier heel dichtbij (De Sprookjesjager #2) – Marijke F. JansenIn een land hier heel dichtbij door Marijke F. Jansen
Ook door deze auteur: Brave new love
Serie: De sprookjesjager #2
Andere boeken in deze serie: Kort en Gelukkig
Uitgever: Polder Publishers | Februari 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 280
ISBN: 9789463985147
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Orsolya mag dan wel een incarnatie van een sprookjesfiguur zijn, haar eigen leven is bepaald geen sprookje. Vijf jaar geleden vluchtte ze in het holst van de nacht met haar familie vanuit Hongarije naar Nederland. Haar broer werd slachtoffer van de beruchte Sprookjesjager en elk gezinslid kan de volgende zijn. Sindsdien leven ze in de luwte. Desondanks droomt Orsolya ervan om een beroemde operazangeres te worden. Ze laat zich daarbij niet tegenhouden: zeker niet door de pesters op school. Alles verandert wanneer er een nieuwe jongen bij haar in de klas komt en een oude jeugdvriend uit Hongarije contact zoekt. Ondertussen weet ze niet dat de Sprookjesjager haar op het spoor is. Is haar eigen sprookje dan eindelijk begonnen? Of zorgt de Sprookjesjager voor een ongelukkig einde?

In een land hier heel dichtbij is het tweede deel in de serie De Sprookjesjager, maar kan los gelezen worden van het eerste deel Kort en gelukkig.

Ter gelegenheid van de blogtour rondom Marijke F. Jansen’s nieuwste boek, In een land hier heel dichtbij, werd mij gevraagd of ik een recensie wilde schrijven! Ik was erg enthousiast nadat Marijke over haar boek vertelde en ze gaf me ook nog eens de kans het boek als een van de eerste te lezen, gezien de komst van mijn eigen sprookjeswonder. Ik voel me super dankbaar dat ik een van de eerste paperbacks mocht ontvangen en ik ben er dan ook snel in begonnen. Hieronder zie je welke blogs er meedoen en als je mee wil doen met de puzzelactie dan geef ik je bij deze de letter R.

Ik ben dol op sprookjes en ik was blij om te zien dat In een land hier heel dichtbij lekker in omvang was gegroeid. Dit beloofde meer inhoud en – verwachtte ik – ook meer diepgang. Ik keek er oprecht naar uit het boek te lezen, want ik vind het idee van vleesgeworden sprookjes fantastisch!

Orsolya is een incarnatie van een sprookjesfiguur en dat mag niemand weten. Vijf jaar geleden vluchtte zij en haar familie van Hongarije naar Nederland nadat haar broer slachtoffer werd van de Sprookjesjager. Ondanks dat Orsolya is de schaduwen moet lezen, droomt ze van een leven in de spotlights als operazangeres. Ze plaatst filmpjes op YouTube en meldt zich aan bij een schoolband, die een nieuwe jongen op school wil beginnen. Maar is die jongen wel te vertrouwen? En is wat moet ze doen als haar beste vriend uit Hongarije opeens contact met haar zoekt? Dit deel is los te lezen van het eerste deel.

Ik zal beginnen met dat ik enorm heb genoten van In een land hier heel dichtbij. Het voelde ontzettend eigen en ik had de indruk dat Marijke F. Jansen er heel veel van zichzelf heeft ingestopt. Haar liefde voor metal, bijvoorbeeld. Nu ben ik ook dol op bands als Nightwish, dus trok dit meteen mijn aandacht! Ook het feit dat Orsolya van operamuziek houdt, sprak mij enorm aan. Het gaf haar een eigenheid mee dat haar als personage laat opvallen. Ze bleef in mijn herinneringen omdat ze specifieke voorkeuren en hobby’s had en daar ontbreekt het nog wel eens aan in young adult boeken.

Wat plot betreft had dit boek veel meer inhoud dan zijn voorganger en dat vond ik ontzettend prettig. Marijke F. Jansen is gegroeid als auteur en heeft ook duidelijk de feedback op het eerste boek meegenomen. Toch denk ik dat het boek op bepaalde vlakken nog wat meer uitgediept had mogen worden. Orsolya wordt namelijk gepest, maar het is niet altijd even duidelijk waarom. Ik denk dat als de relatie tussen de pesters en Orsolya wat meer ruimte had gekregen, dit nog beter uit de verf had kunnen komen.

Verder vond ik het een heel prettig boek. In een land hier heel dichtbij zit boordevol fijne elementen en laat zien dat wij in Nederland echt wel voldoende talent hebben om mee te tellen. Ik vind het hartstikke fijn dat dit boek zich lekker in Nederland afspeelt, maar toch een hele sfeervolle setting heeft gekregen. Dit zijn type boeken waar ik me uren mee kan vermaken.

In een land hier heel dichtbij is eigen, sfeervol en bovenal het bewijs dat we in Nederland ontzettend veel urban fantasy talent hebben!

in een land hier heel dichtbij heeft mij positief verrast. Ik vond het heerlijk weglezen en ik wilde onmiddellijk een Nightwish playlist aanmaken om weg te dromen in magische muziek. De realistische en actuele schoolsetting maakte het ook nog eens heel erg toegankelijk.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.