How the King of Elfhame Learned to Hate Stories (The Folk of the Air #3.5) – Holly Black

Geplaatst op 7 mei 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

door Holly Black
Ook door deze auteur: Witte Kat
Andere boeken in deze serie: The Cruel Prince
Uitgever: Hot Key Books Genres: Fantasy, Young Adult
Uitgave: Hardcover

De Elfhame serie vind ik fantastisch. Sinds ik The Darkest Part of the Forest van Holly Black las, wist ik dat zij de koningin van de faeries was en dit bleef ze keer op keer bewijzen. Daarom wilde ik de verhalenbundel passend bij de Elfhame serie, How the king of Elfhame Learned to Hate Stories ook graag lezen.

Keer terug naar Elfhame, waar er eens een jongen was met een vervloekte tong. Voordat hij de koning was, was hij slechts een kind met een versteend hard. Dit boek bevat verhalen die zich voor en na de trilogie afspelen maar ook een aantal bekende momenten van de trilogie vertellen vanuit Cardan’s perspectief. Leuk voor fans, maar ook voor nieuwe lezers.

How the king of Elfhame Learned to Hate Stories is een mooi en rijkelijk geillustreerd boek vol korte verhalen passend bij de trilogie. Ze zijn sferisch en kort en vertellen over het leven van Cardan, de opperkoning. Zo lezen we hoe hij zo is geworden en dat hij boeken van stervelingen best leuk vindt om te lezen.

Ik vond het leuk dat het niet alleen verhalen bevat die zich tijdens de trilogie afspelen, maar juist ook ervoor en erna! Ze zeggen dat ook nieuwe fans dit boek kunnen lezen en in sommige verhalen is dit ook zo. Ik denk echter dat het leuker is om het boek te lezen wanneer je de trilogie al uit hebt, omdat je alle personages dan al kent en de verhalen als puzzelstukjes in de trilogie passen.

Zelf vond ik het een fijne toevoeging aan de serie, omdat we Cardan beter leren begrijpen. Daarnaast heb ik gewoon een zwak voor geïllustreerde boeken en ik vind de stijl in dit boek zo mooi. Het is zacht en sprookjesachtig maar ook een tikje duister.

Is How the king of Elfhame Learned to Hate Stories een essentiële toevoeging aan de serie? Nee. Maar ik vind hem wel toegevoegde waarde hebben. Normaal ben ik niet echt van de korte verhalen maar deze vond ik wel erg leuk.

Kortom: ben je fan van de trilogie en wil je meer lezen over Cardan? Dan wil je How the king of Elfhame Learned to Hate Stories niet missen.

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.