Het verzet van de koningin (The Queen’s Rising #2) – Rebecca Ross

Geplaatst op 3 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het verzet van de koningin (The Queen’s Rising #2) – Rebecca RossHet verzet van de koningin door Rebecca Ross
Ook door deze auteur: De terugkeer van de koningin
Serie: The Queen's Rising #2
Andere boeken in deze serie: De terugkeer van de koningin
Uitgever: LS Amsterdam | Oktober 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9789024574551
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Na De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross is er nu het langverwachte vervolg: Het verzet van de koningin. In dit spannende, tweede deel van deze historische fantasyserie krijgen Brienna en Cartier het moeilijker dan ooit. Het stof van de revolutie is amper gedaald of Brienna ziet zich geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: geaccepteerd worden door de machtige MacQuinns en tegelijkertijd de belangen van haar vaders huis en die van het land dienen. Cartier, haar voormalige leermeester, is nu heer van Morgane. Hij wil de naam van zijn huis herstellen, maar dat lukt beter met Brienna aan zijn zijde. Maar Brienna en Cartier zullen hun gevoelens voor elkaar opzij moeten zetten. De weerstand onder de aanhangers van het oude regime groeit. Ze zijn op zoek naar een zwakke schakel in de macht van de rebellen. En wat maakt nou zwakker dan liefde? ‘Een aanrader voor liefhebbers van historische fantasy.’ NBD Biblion

Ik wilde het vervolg op De terugkeer van de koningin zo graag lezen, dat ik een Engelse paperback kocht en het lezen vervolgens uitstelde omdat ik ergens toch nog hoop had op een vertaling. Het duurde even en helaas is het geen mooie hardcover zoals het eerste deel: dat maakte mijn blijdschap rondom de verschijning van Het verzet van de koningin niet minder!

De revolutie is pas net voorbij of Brienna wordt alweer geconfronteerd: met haar afkomst, haar nieuwe familie, haar nieuwe rol en hoe ze haar relatie met haar vroeger leermeester Cartier in stand moet houden. In dit historische fantasytweeluik krijgen we te maken met allerlei intriges onder de adelijke huizen. De vorige heerser probeert opnieuw aan de macht te komen, Cartier en Brienna hebben te maken met een nieuwe rol en de nieuwe koningin heeft nog niet alle macht in handen. Ze moeten samen op zoek naar de zwakke schakel in het geheel.

Thema’s: romantiek, verraad, adel, marteling.

Het verzet van de koningin voelde als thuiskomen. Het was al even geleden dat ik het eerste deel las, maar binnen de kortste keren zat ik er weer helemaal in. Op subtiele wijze wordt er gebruik gemaakt van herhaling om je geheugen op te frissen. Het leest weer lekker weg en de intriges.. het was om te smullen!

Van begin tot eind vond ik het heel erg spannend. Ik wilde weten hoe alles in elkaar stak en wie er als winnaar uit de bus zou komen. Brienna en Cartier waren wederom fantastisch. Ik vind ze als koppel heel erg tof, maar ik vond het ook heel goed dat ze even hun eigen weg moesten gaan om hun plaats te vinden in deze nieuwe wereld. Ze hadden allebei tijd nodig om in hun nieuwe rol te groeien en dit moesten ze alleen doen. Deze keuze vind ik erg volwassen en het maakte het weerzien alleen maar beter.

Het einde vond ik daardoor erg bevredigend. Ik ben er zelfs misschien een beetje verliefd op. Het was alsof alle draadjes samenkwamen en goed werden afgerond.

Rebecca Ross weet ook goede keuzes te maken wat betreft gevolgen van acties. Niet iedereen komt ongeschonden of helemaal gaaf uit te strijd. Dit heeft allemaal een functie en is niet gruwelijk om een statement te maken. Het is daardoor ook geen young adult voor jonge lezers, zij het dat het qua niveau prima te begrijpen is door jongeren. Het is lezer afhankelijk of ze iets oke vinden of niet.

Wat kan ik nog meer zeggen over dit boek zonder teveel details te onthullen? Ik ben super enthousiast over deze duologie. Ik vind hem heel goed geschreven en het leek allemaal te passen. De relatie tussen Cartier en Brienna is – ondanks het leeftijdsverschil – niet gek of smerig. Het past en is met respect uitgewerkt.

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.