De Terugkeer van de Koningin (The Queen’s Rising #1) – Rebecca Ross

Geplaatst op 2 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De Terugkeer van de Koningin (The Queen’s Rising #1) – Rebecca RossDe terugkeer van de koningin door Rebecca Ross
Ook door deze auteur: Het verzet van de koningin
Serie: The Queen's Rising #1
Andere boeken in deze serie: Het verzet van de koningin
Uitgever: LS Amsterdam | Maart 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 456
ISBN: 9789024574537
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross is het duizelingwekkende debuut vol twists & turns voor YA-lezers die van romantische fantasy houden.

Brienna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met andere meisjes wordt getraind in een van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. De meisjes werken hard aan hun passie, zodat ze, als ze hun zeventiende zomerzonnewende vieren, door een patroon worden gekozen en financieel worden ondersteund. Maar Brienna’s leven neemt een abrupte wending als ze ongewild betrokken raakt bij een gevaarlijk complot tegen de koning van Maevana. Voor ze het weet komt ze terecht in een web van politieke intriges en staat ze voor de moeilijkste beslissing in haar leven…

Rebecca Ross studeerde Engels aan de universiteit van Georgia, Verenigde Staten. De terugkeer van de koningin is het eerste deel van een nieuwe meeslepende trilogie vol romantiek en spanning.

Young Adult fantasy is met afstand mijn favoriete genre. Ik kan er intens van genieten om weg te dromen bij bijzondere werelden en allerlei intriges. Ik keek dan ook enorm uit naar De terugkeer van de koningin, zeker nadat ik allerlei positieve geluiden hoorde. Het duurde dan ook niet lang tot ik tot over mijn oren in dit boek gedoken zat. Op meerdere vlakken is dit namelijk precies mijn ding!

Brianna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met vijf andere meiden studeert om een Passie te worden. Op hun zeventiende zonnewende, krijgen ze een patroon en hun meestermantel. Maar Brianna is voor een andere reden naar dit huis gekomen en wordt in eerste instantie niet gekozen. Totdat ze allemaal visioenen begint te krijgen en een rol te spelen heeft in een complot tegen de brute koning van Maevana. Haar nieuwe pad brengt haar naar een nieuwe plek, vol gevaar en politieke intriges.

De terugkeer van de koningin lijkt op de eerste plaats niet perse het meest vernieuwende boek dat je je kan bedenken. Een meisje van een twijfelachtige afkomst wordt van haar ware afkomst afgehouden en is haar hele leven al bijzonder. Alleen zij kan een bepaalde rol vervullen om het koninkrijk te redden. Ondanks die voorspelbaarheid vond ik het een fantastisch verhaal. Er gebeurt niet veel, dat geef ik toe, maar je leert de wereld zo goed kennen.

De wereld vond ik erg interessant. Vooral de verschillen tussen de volkeren en hun verhalen. De bewoners boeide me ontzettend: van veel personages kon ik geen genoeg krijgen en ik was dan ook blij dat een aantal van hen een grotere rol bleken te spelen dan verwacht.

De romantiek vind ik ook fantastisch, juist omdat het langzaam ontwikkeld. Ik shipte het enorm, evenals dat ik andere personages nog wel samen zie komen.

Was het boek dan zo voorspelbaar? Nee. Er waren een aantal zaken die ik had verwacht – vanwege de voorspelbaarheid – die daardoor juist niet gebeurde. Hierdoor bleef er genoeg verrassing over.

Toch zit die voorspelbaarheid me toch een beetje dwars. Niet omdat het stom was, maar omdat de oplossingen soms wel erg gemakkelijk kwamen aanwaaien voor de personages. Hierdoor was het erg gemakkelijk te voorspellen welk personage welke rol zou krijgen. Desondanks heb ik enorm genoten van het verhaal. Ik vond de wereld heerlijk en het smaakt naar meer. Juist omdat de plot zich zo langzaam wist te ontvouwen, werd ik gedwongen elk detail in me op te nemen. En dat beviel me! Nu al zin in het vervolg! Dit is namelijk helemaal mijn type boek.

De terugkeer van de koningin is precies waar ik naar op zoek ben in young adult fantasy.

De terugkeer van de koningin bleek al heel snel mijn type boek te zijn. De intriges, de fantastische personages, het mysterieuze verleden en de hint naar magie: het is precies waar ik dol op ben. Dit boek wil je gewoon niet missen!

four-half-stars

Tags: ,

Divider

2 responses to “De Terugkeer van de Koningin (The Queen’s Rising #1) – Rebecca Ross

  1. Ik was heel benieuwd wat jij van dit boek zou vinden, want jij hebt echt al veel gelezen. Zelf vond ik het een hele ster minder, want inderdaad, die voorspelbaarheid. Ik las het boek ook meteen nadat ik The Wicked King uit had en dat was denk ik niet zo heel slim. Ik vond het dus wel oké, maar ik twijfel of ik het vervolg nog ga lezen. En als ik dat doe, misschien ooit, waarschijnlijk wel in het Engels omdat het luisterboek zo voor handen is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.