Herding Cats (Sarah’s Scribbles #3) – Sarah Andersen

Geplaatst op 27 maart 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Herding Cats (Sarah’s Scribbles #3) – Sarah AndersenHerding Cats door Sarah Andersen
Ook door deze auteur: Pyjamadagen
Serie: Sarah's Scribbles #3
Andere boeken in deze serie: Pyjamadagen
Uitgever: Andrews McMeel Publishing | Maart 2018
Genres: Graphic Novel, Humor
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9781449489786
Uitgave: eBook, ARC
Goodreads
four-stars

Sarah's Scribbles, Goodreads Choice Award for 2016: Best Graphic Novels & Comics

". . . author Sarah Andersen uses hilarious (and adorable) comics to illustrate the very specific growing pains that occur on your way to becoming a mature, put-together grownup. Andersen’s spot-on illustrations also show how to navigate this newfound adulthood once you arrive, since maturity is equally as hard to maintain as it is to find … "
--The Huffington Post

Sarah valiantly struggles with waking up in the morning, being productive, and dealing with social situations. Sarah's Scribbles is the comic strip that follows her life, finding humor in living as an adulting introvert that is at times weird, awkward, and embarrassing

Ik ben al jaren lid van NetGalley, maar ik had nog nooit een boek gerecenseerd via dit medium. Het kwam er niet van en ik verloor het eigenlijk een beetje uit het oog; veel liever lees ik immers fysieke boeken. Maar toen had ik het er met Annabel over en besloot ik weer eens te gaan kijken. En er stonden boeken tussen die je meteen kon lezen, waaronder graphic novels. Ik hou van graphic novels. Ook Herding Cats van Sarah Andersen (Sarah’s Scribbles) stond er tussen; dit is alweer haar derde comicbook en ik heb haar eerste met heel veel plezier gelezen toen deze in het Nederlands verscheen. Op naar de derde! (Deze hoef je niet op volgorde te lezen, want het zijn allemaal losse korte stripjes).

‘Go Make Stuff’

Elke creatieveling loopt er denk ik wel eens tegenaan; deadlines hebben maar geen zin hebben. Alles voor je uitschuiven en het gevoel hebben dat je er niks van bakt. Sarah Andersen heeft dit ook en heeft dit vertaald in wederom herkenbare, grappige en schattige comics, gebaseerd op haar eigen leven. En wat herkende ik me in Herding Cats. En wat motiveerde het me. Want was Sarah mij met deze comics leerde, is dat het soms oke is om even rust te nemen en in je dekenfort te willen blijven zitten. Introverten hebben dat namelijk nodig.

Het is lastig om op het internet te surfen en nog nooit van Sarah’s Scribbles gehoord te hebben; haar comics worden erg vaak gedeeld omdat ze grappig zijn, maar ook zo vol herkenbare situaties zitten. variërend tussen sociaal ongemakkelijk en random gedachten. Het gevolg is wel dat ik het merendeel van de comics al kenden, al was dit absoluut niet vervelend. Het was leuk om ze opnieuw te lezen. Toch vraag ik me vaak af wanneer de grens bij dit soort comics is bereikt; wanneer is het niet grappig meer? Wanneer is er teveel herhaling? Wanneer is er teveel van hetzelfde? Gelukkig heb ik daar bij Herding Cats absoluut geen last van gehad.

Hoewel haar comics een grappige noot hebben, komen er daadwerkelijk heftige dingen aan bod, bijvoorbeeld angstaanvallen en onzekerheid. Herding Cats speelt op grappige toon met depressiviteit en angsten zonder aan te vallen; maar juist om inzicht te geven wat voor een invloed dit op iemand kan hebben. Minder menstruatiegrappig dan in het eerste boek, dus.

Aan het einde van het boek wordt er een stuk uitgelicht over hoe het is om dingen op het internet te plaatsen; hoe moeilijk het is om soms om te gaan met de kritieken en de oordelen, maar ze vertelt ook over hoe het is om een striptekenaar te zijn. Ik vind dit een erg sterke toevoeging, waar zeker een hele lading achter zat.

Herding Cats is een achtbaar aan emoties; hilarisch grappig, maar soms ook eng herkenbaar.

Herding Cats is een enorme aanrader; het is zo leuk om de gebundelde comics te kunnen lezen. Ik heb er echt van genoten; ik heb gelachen en soms bijna gehuild omdat het zo herkenbaar was. En dat is knap bij een tekenstijl die men vaak ziet als gemakkelijk.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.