Pyjamadagen (Sarah’s Scribbles #1) – Sarah Andersen

Geplaatst op 14 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Pyjamadagen (Sarah’s Scribbles #1) – Sarah AndersenPyjamadagen door Sarah Andersen
Ook door deze auteur: Herding Cats
Serie: Sarah's Scribbles #1
Andere boeken in deze serie: Herding Cats
Uitgever: Lannoo | Februari 2017
Genres: Graphic Novel
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9789401440813
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Dé hyperpopulaire goeroe van de facebookgeneratie
Gebruik je nooit de snooze-functie van je wekker? Haal je altijd je deadlines? Besteed je je geld nuttig? UGH!!! GA WEG!! Dit boek is voor alle anderen. Het is een boek voor iedereen die er maar niet in slaagt volwassen te worden. Deze comics gaan over: - het verlangen om de hele dag in pyjama rond te lopen - de regelmaat waarmee je je bh's wast - goede en slechte relaties - te veel sharen op facebook - de onmogelijkheid op tijd te komen

Waarschijnlijk heb je ze wel eens langs zien komen op social media; de hilarische comics van Sarah Andersen: Sarah’s Scribbles. Deze ietswat autobiografische comics zijn nu gebundeld in een boekje en vertaald voor op de Nederlandse markt onder de naam Pyjamadagen.

Pyjamadagen bevat een grote verzameling met herkenbare comics. Want eerlijk is eerlijk; veel lezers zijn een beetje introvert en ook een beetje nerdy. Net als Sarah zelf. Daarom is dit eerste deel van Srah’s Scribbles een feest van herkenning en ook nog eens gewoon hilarisch om door te lezen.

Veel van de comics kende ik al; 9gag staat er immers vol mee en tja, ook op facebook komen ze geregeld langs. Toch vond ik het absoluut geen straf om ze opnieuw te lezen. Ook al vond ik het soms wel een beetje gek om de comics in het Nederlands te lezen. Maar het paste soms wel heel goed. Zoals hieronder met ‘haartjes’. Het voelde zo extra onschuldig omdat het in het Nederlands is.

Ondanks dat de stripjes heel erg simpel lijken, zie je duidelijk dat Sarah erg goed kan tekenen. De expressie in haar tekeningen is erg sterk. Door simpel en duidelijk lijnwerk zie je meteen waar de comic om gaat en hoe de hoofdpersoon zich voelt. Herkenbaarheid gegarandeerd.

Dit maakte het dat de bundel erg leuk om te lezen was. Ik heb er enorm van genoten en ik kijk nu al uit naar de volgende bundel. Ik hoop dat we nog jaren mogen genieten van Sarah’s belevingen en dat ze haar awkwardness nooit zal verliezen.

Pyjamadagen is grappig, herkenbaar en perfect om te lezen met een rol koekjes in de buurt. #noshame.

Ik heb genoten van het lezen van Pyjamadagen. Het was weer lachen, gieren en brullen, ook al kende ik de meeste stripjes al. Sarah weet ontzettend veel herkenbare situaties om ze zetten in beeld.

Bewaren

five-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.