Heks in het groen – Lunadea

Geplaatst op 21 oktober 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Heks in het groen – LunadeaHeks in het groen door Lunadea
Ook door deze auteur: De weg van de heks
Uitgever: AnkhHermes | September 2021
Genres: Non-fictie, Spiritualiteit
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789020217575
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Leer alles over oerkracht, natuurmagie, rituelen, elementen en de seizoenen in 'Heks in het groen' van bestsellerauteur Lunadea, een van Nederlands bekendste heksen!

Verbind je met de magie van de natuur met Heks in het groen van Lunadea, de bekendste traditionele heks van Nederland. Dit is haar tweede boek na haar bestseller De weg van de heks.

De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en zul je merken dat je leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

Lunadea legt uit hoe je de beleving en verbinding met de natuur weer terugvindt en vasthoudt. Dat doet zij op haar eigen heldere en sympathieke no-nonsense manier, vol eigen ervaringen en tips om zelf toe te passen.

“Hekserij is een manier van leven waarbij je de connectie met de natuur en het leven aanvoelt” – Lunadea

Onlangs is het nieuwste boek van Lunadea verschenen. Ik volg haar heel graag op Instagram en heb ook enorm genoten van haar eerste boek: ik kon het dan ook niet laten om Heks in het groen aan te schaffen. Ik hoopte dat ze me weer zou meenemen op haar heksenpad en me tegelijkertijd weer enorm veel zou gaan leren.

Natuurmagie fascineert me enorm. Toen ik vroeger begon met hekserij vond ik het lastig rijmen dat je allerlei spullen nodig had en rituelen precies volgens het boekje moest volgen. Waar was de spontaniteit? Waar was het meebewegen met de natuur? Waar was het gebruiken van datgeen wat de natuur je te bieden heeft? Later leerde ik dat ik dit zelf in de hand heb. Lunadea speelt daar ook op in: ze vertelt in dit boek allerlei manieren hoe je de natuur kunt gebruiken in je heks-zijn. Ze neemt je mee hoe ze dit zelf heeft ervaren en hoe ze het zelf aanpakt. Daarnaast zit het boek boordevol informatie (en lijstjes!).

Wat ik heel prettig lezen vind is de manier waarop Lunadea haar informatie overbrengt. Dit is haast op narratieve wijze. Heb je dat wel eens dat je een non-fictieboek op den duur echt even aan de kant moet leggen omdat het gewoon teveel informatie is? Bij Heks in het groen heb ik daar totaal geen last van gehad. Ik werd meegesleurd in de tekst en opeens was het boek uit!

De toegankelijke manier van schrijven maakt ook dit boek een fijn boek voor zowel beginners als gevorderde heksen. Ik heb er zelf enorm van geleerd. Niet alleen heb ik mijn basiskennis aangescherpt, ik heb ook veel beter in kaart kunnen brengen welke vorm van magie goed bij mij past. En dat vind ik heel erg prettig.

Aan het eind van het boek wordt heel duidelijk in lijstjes kennis overgebracht, wat Heks in het groen een fijn naslagwerk maakt. Voor mij zat de waarde echter vooral in de enorme kennis en ervaring die tussen de regels door wordt overgebracht. De prettige verhalende schrijfstijl maakte het voor mij een heel fijn boek. Een enorme aanrader!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Heks in het groen – Lunadea

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.