De weg van de heks – Lunadea

Geplaatst op 12 mei 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De weg van de heks – LunadeaDe weg van de heks door Lunadea
Ook door deze auteur: Heks in het groen
Uitgever: AnkhHermes | April 2020
Genres: Non-fictie, Spiritualiteit
Aantal pagina's: 176
ISBN: 9789020216547
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Voelde jij je altijd al anders dan anderen?
Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden?
En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit?
Grote kans dat ook jij een heks bent!
Hekserij is leven vanuit je eigen natuurlijke, bezielde kern. Je bent één met de natuur en met jezelf, afgestemd op je innerlijke kracht en intuïtie. Aan de hand van persoonlijke ervaringen vertelt Lunadea hoe zij terecht kwam op het pad van hekserij en hoe zij deze manier van leven invult. Ze laat je kennismaken met rituelen en de invloed ervan, leert je hoe je magisch kunt denken en hoe je met kleine handelingen je leven bezielder kunt maken. Je ontdekt jouw eigen weg in de wereld van hekserij en kunt geïnspireerd en vol vertrouwen verder!

Nu we binnen zitten en een stukje van onze vrijheid hebben ingeleverd, merkte ik pas hoe erg ik de natuur mis. Hoe erg ik geleefd word. Ik begon de hekserij waar ik zo veel interesse in had opnieuw te ontdekken. Wat was ik blij dat ik een exemplaar van De weg van de heks van Lunadea mocht ontvangen. Ik begon er nog dezelfde dag in en liet me meeslepen in het feest van herkenning.

de weg van de heks

Ik was tien of elf toen ik voor het eerst las over wicca en ik meteen gefascineerd was. Hier wilde ik meer over lezen! En dat deed ik. Ik denk dat ik 15 of 16 was toen ik het meest actief was met wicca en hekserij. Daarna hield ik me bezig met andere spirituele zaken, omdat het me tegenstond dat je ingewijd moest worden. Hoewel hekserij altijd mijn interesse bleef houden, deed ik er minder en minder mee. Tot een paar maanden terug: toen begon ik het intens te missen. Langzaam begin ik weer vanalles op te pakken en ik weet zeker dat dit boek daar alleen maar aan heeft bijgedragen.

De weg van de heks is geschreven door Lunadea, een van Nederlands’ bekendste heksen. Online brengt zij vele heksen samen en deelt zij haar kennis. Zij stimuleert iedereen vooral om zelf te zoeken wat bij hen past en dit sprak me altijd al aan. Ze kreeg het voor elkaar dat ik kennis die ik al had opnieuw ontdekte, want naast dat ze haar persoonlijke pad met de lezer deelt, geeft ze ook een hoop informatie mee. Informatie die voor mij niet nieuw was, maar wel een goede herinnering. Ik voelde elke pagina meer motivatie om bij te leren en om meer in balans met de seizoenen te gaan leven.

de weg van de heks

Ondanks dat het non-fictie is, leest het boek heerlijk weg. Het leest namelijk alsof Lunadea naast je op de bank zit en dat je samen met haar en een kop thee van haar mag leren. Heerlijk vind ik dat! Ik heb dat destijds ook gehad met Susan Smit’s Heks!.

Hoewel De weg van de heks vooral een biografie lijkt, zit er tussen de regels door ontzettend veel informatie in het boek. Hoe covens werken, welke invloed de maan op ons heeft en hoe je ook met minder tijd of weinig natuur om je heen bezig kunt zijn met magie en hekserij. Dit vond ik leerzaam, vooral de manier waarop Lunadea bezig is met hekserij. Ze wil het duidelijk normaliseren en dat vind ik prettig.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Het was aan de ene kant leerzaam en aan de andere kant een goede herhaling. Veel nieuws heb ik persoonlijk niet gelezen, maar dat maakt dit boek voor mij absoluut niet minder waardevol. Ik kreeg namelijk meteen zin om een aantal delen in mijn book of shadows te schrijven. Ja, na jaren ben ik weer een boek aan het aanleggen en dat voelt goed.

Dankzij De weg van de heks heb ik geleerd wat ik wil en wat ik niet wil. Ik heb kunnen nadenken over wat bij mij past. Ik sta midden in het bos tussen overwoekerde paden, maar ik begin te zien welke kant ik op kan.

Wil je meer lezen over hekserij maar weet je niet waar je kan beginnen? Probeer De weg van de heks dan eens en laat je door Lunadea’s verhaal inspireren.

De weg van de heks is een ontzettend leerzaam boek. Het leest gemakkelijk weg, alsof Lunadea naast je op de bank zit. Een toegankelijk, actueel en lekker down-to-earth uitwerking.

Herkenbaar. Inspirerend. Ik ben fan!

Blessed be!

de weg van de heks
four-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.