De Graces (De Graces #1) – Laure Eve

Geplaatst op 18 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

De Graces (De Graces #1) – Laure EveDe Graces door Laure Eve
Ook door deze auteur: Vervloekingen
Serie: De Graces #1
Uitgever: Van Goor | September 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789000348114
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.
Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

Als er een boek is waar ik al tijden naar uitkeek, dan was het De Graces van Laure Eve wel. Maanden geleden verklapte Van Goor dat ze dit boek uit gingen geven en sindsdien stond ik te springen. Ik ben namelijk dol op boeken over heksen (geen verrassing) en de omslag. Man man man.

graces3

De Graces gaat over River, een meisje dat sinds kort in het dorp is komen wonen. Al snel hoort ze de geruchten; de familie Grace bestaat uit heksen. Meteen is ze vastbesloten om bevriend met ze te raken. Langzaam maar zeker komt de bij haar doel en komt ze steeds meer te weten over de familie (in het bijzonder die mooie Fenrin). River heeft echter ook geheimen en als er wat verschrikkelijks gebeurd, dan staat haar relatie met de Graces op wankelen.

Het boek sprak me allereerst enorm aan omdat het over heksen gaat. Op de achterkant wordt ook de link gelegd naar We were liars en Twilight en dat kan ik wel begrijpen. Ik herkende beiden er ergens wel in, maar toch is De Graces een heel eigen verhaal. Dit komt omdat het een heel ander pad lijkt te bewandelen dan de meeste Young Adults. Mede komt dit doordat River een heel ander type hoofdpersoon is.

graces2

Ik denk dat we het er allemaal wel elkaar eens kunnen zijn als ik zeg dat de meeste heldinnen in young adult boeken kick-ass meiden zijn vol goeds en die opstaan tegen een onderdrukking. River is totaal niet zo. Zij is ongrijpbaar, mysterieus en eerder een schoolvoorbeeld van een persoon die noch goed noch slecht is. Je weet dat ze een soort dubbele agenda heeft en dat er iets niet klopt. Je komt haar echte naam bijvoorbeeld niet te weten. En wat hield ik daarom van River. Wat een fijne chick!

Naast het heksenaspect zit het vol met linken naar het paganisme en daar ben ik dol op. Je merkt dat Laure Eve veel research heeft gedaan om het heksenaspect uit te werken. Van mij had het nog wat duidelijker naar voren mogen komen. Hopelijk komt er in het tweede deel meer magie naar voren. Vooral de soorten heksen intrigeerde me enorm. Ik miste dat nu een beetje, maar ik snap het ook wel. De mysterie is nodig in het boek.

De Graces is een boek dat je echt moet uitlezen. Halverwege stoppen zal er voor zorgen dat je het boek minder kan waarderen. Het boek is als compleet plaatje fantastisch, maar werkt niet als je opgeeft. Veel van de lage goodreads beoordelingen zijn van mensen die het boek niet uit hebben gelezen. Zonde. Want ik werd vooral verliefd op het boek door het complete pakket.

Ik snap wel waarom River zo graag bij de Graces wil horen; wat een toffe familie.

Ik hou van de familie Grace (ik wil ook op jullie feestjes komen!), ik hou van heksen en ik hou van de fantastische details die Laure Eve heeft beschreven. River kwam tot leven, ook al ken je haar helemaal niet. De Graces kwamen tot leven en werden tastbaar. Ik kijk nu al enorm uit naar het vervolg.

Ik ben fan! De Graces heeft mij positief weten te verrassen en mij heel blij weten te maken.

graces

Bewaren

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “De Graces (De Graces #1) – Laure Eve

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.