Vervloekingen (The Graces #2) – Laure Eve

Geplaatst op 20 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Vervloekingen (The Graces #2) – Laure EveVervloekingen door Laure Eve
Ook door deze auteur: De Graces
Serie: The Graces #2
Uitgever: Van Goor | Januari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789000349425
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het is niet eenvoudig om de brokstukken op te ruimen na de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar de Graces zijn vastbesloten om dat wel te doen. Wolf is terug na een mysterieuze verdwijning en de familie is zo blij, dat ze zich niet eens lijken af te vragen waar hij is geweest, of waarom ze opeens geplaagd worden door een massa problemen. Stroomuitval. Vreemde dieren. Rottend eten. Nare dromen.
Alleen Summer, de jongste Grace, kan het gevoel niet negeren dat er iets ontzettend mis is. Op een dag graaft ze in de achtertuin een prachtig versierde set kaarten op die de waarheid kan onthullen over wat er in het huis gaande is, maar niet voor niets. De kaarten zijn krachtig en beangstigend en Summers acties beginnen de hele stad te beïnvloeden. En dan is er nog haar vroegere beste vriendin River. Een gevaarlijk meisje dat teruggekomen is in Summers leven en dat meer weet van de verdwijning van Wolf…

Vervloekingen is een verslavend, duister en spannend verhaal dat bruist van de magie.

Meer dan twee jaar moesten we er op wachten, want Vervloekingen werd een paar keer uitgesteld. Ik was bijna bang dat we nooit zouden kunnen genieten van het vervolg op De Graces, maar gelukkig bleken mijn zorgen geheel onterecht. Nu was natuurlijk de hoofdvraag of ik net zo veel van dit boek zou genieten als van z’n voorganger.

De Graces zijn vastbesloten de brokstukken van het afgelopen jaar op te ruimen. Gelukkig is Wolf terug en daar zijn ze zo blij over dat ze zich niet afvragen waar hij is geweest of wat er precies gebeurd is. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren, maar dat lijkt op het eerste oog heel erg normaal. Dan vind Summer een versierde set kaarten die de waarheid kunnen onthullen. Deze kaarten hebben zo veel macht dat ze andere mensen beginnen te beïnvloeden. De kaarten brengen Summer ook weer bij River. River is gevaarlijk, maar weet wellicht meer over Wolf…

Ik vond De Graces fantastisch. Ik hou van heksenboeken en ook van boeken waar niks helemaal precies is waar het op lijkt. Ik was dan ook blij dat een zelfde soort sfeer in Vervloekingen terugkwam. Met meer magie zelfs! Toch was het anders, wat mede kwam door het feit dat dit Summer’s verhaal is, en niet dat van River.

Ik moest daar wel een beetje aan wennen. River was duister en mysterieus en dat trok me enorm. Summer’s verhaal zorgde er in een bepaalde mate voor dat ik River minder leuk begon te vinden en daar baalde ik van. Later kon ik dit loslaten en besefte ik me dat dit verhaal juist perfect past binnen het plaatje en dat Summer ook genoeg mysterie om zich heen heeft hangen om van te snoepen.

Ik vind de schrijfstijl van Laure Eve erg aantrekkelijk en de manier waarop zij niet alles in één keer verklapt vind ik erg goed passen bij het soort boek. Daarnaast zit het vol toffe wendingen en magische elementen (zonder dat het enorme fantasy wordt).

Vervloekingen is wat mij betreft zo’n boek dat je in een zucht wilt uitlezen. De onderhuidse spanning die langzaam wordt opgebouwd, het kijkje in het leven van de oh zo mysterieuze familie Grace; ik kan hier echt enorm van genieten. Het was het wachten wat dat betreft echt helemaal waard.

Het is natuurlijk een tweede deel, dus ik raad wel aan bij het begin te beginnen. Vervloekingen gaat namelijk meteen door waar deel één gestopt is.

Nog wat woorden om je over de streep te trekken: kostschool, magie en magische groepen.

Vervloekingen is magisch, gevaarlijk en bouwt zich op tot een spannende ontknoping.

Ik heb genoten van Summer’s verhaal en ik vond het jammer dat ik het boek zo snel uit had. Het zit vol verborgen magie, zonder een enorm fantasyboek te worden. De sfeer is misschien wat minder duister dan deel één (River was gewoon duisterder), maar is nog even verslavend. Wat een heerlijk boek.

Bestel Vervloekingen hier.
four-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Vervloekingen (The Graces #2) – Laure Eve

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.