We Were Liars – E. Lockhart

Geplaatst op 10 december 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

We Were Liars – E. LockhartWe Were Liars | 2014
Aantal pagina's: 227
ISBN: 9781471403989
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

We are the Liars.
We are beautiful, privileged and live a life of carefree luxury.
We are cracked and broken.
A story of love and romance.
A tale of tragedy.
Which are lies?
Which is truth?

Oh wat had ik spijt toen ik thuiskwam uit Londen en ‘We were liars’ niet had meegenomen op de beurs. Daar was hij namelijk maar 5 pond. Gelukkig had ik nog een boekenbon en was er online een erg leuke 3 halen, 2 betalen actie: hoppa We Were Liars MOEST er in. Want iedereens recensie over dit boek maakte mij wel echt belachelijk nieuwsgierig. Ook de Nederlandse lezers kan ik blij maken: De Fontein gaat dit boek vertalen.

We Were Liars is een boek met een enorme mindfuck aan het einde. Vaak zie je het ergens wel al een beetje aankomen, maar in dit geval echt helemaal niet. Ik vind het echt fantastisch als een penkunstenaar dit weet te bewerkstelligen. Zeker als je veel leest, dan is het alleen maar fijn als een boek je nog zo weet te verrassen.

Het hele boek is een beetje verwarrend, op een positieve manier. Je vraagt je heel erg af wat er nou precies gebeurt is en waar het nou verklaard zal worden. Hierdoor lijkt het alsof het verhaal een beetje voortkabbelt, maar als de aap eenmaal uit de mouw is. DAMN.

Dat het boek een kaart en een stamboom bevat vond ik een extra toevoeging hebben aan het boek. Dit maakte het visueler, maar zorgde er ook voor dat je niet meer na hoefde te denken over dat onderdeel, en je daardoor meer kon focussen op het geheel.

Toch leunt het boek behoorlijk op de ontknoping. Ja, het is echt heel mooi geschreven (en goed te volgen ook voor mensen die minder sterk zijn in Engels) en zit niet vol onnodige details. Toch is het het gevoel van het einde dat mij het gehele verhaal extra ging waarderen. Samen met de verrassing van wat dat einde nu was, maakte het voor mij echt tot een excellent boek.

Ik vond alle personages interessant, ook al volg je voornamelijk de gedachten van Candace. Ik vond haar een prettig personage met haar eigenaardigheden en al. De andere Liars vond ik ook leuk. Alle personages hebben een duidelijke persoonlijkheid en je gaat echt om ze geven. Alsof het daadwerkelijk vrienden zijn geworden. Ik vind het dan ook lastig om afscheid van hen te nemen.

We were liars is een boek wat vele mensen zal raken. Het is een emotioneel boek, al heb ik niet de tranen uit mijn hoofd gehaald. Ik vond het mooi en zie echt een meerwaarde tussen het huidige Young Adult aanbod. Het mag dan wel contemporary zijn, dit boek is tijdloos. Dit boek spreekt voor zichzelf. Een echte aanrader dus!

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

8 responses to “We Were Liars – E. Lockhart

  1. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Heb hem afgelopen zomer in één ruk uitgelezen, ik moest gewoon weten hoe het zou eindigen. Ik ben ook heel benieuwd naar haar nieuwe boek.

  2. Dat klinkt alsof ik dit boek ooit ook moet lezen.
    Ik denk dat ik dit stukje maar doorstuur aan mijn familie als verlanglijstje voor mijn verjaardag =P 😉 Of ik spaar even door haha. Hoe dan ook, dit boek moet gelezen worden.

  3. Ah, een nieuwe E. Lockhart. Deze kwam recentelijk bij mij door de brievenbus en ik kan niet wachten het eindelijk te lezen. Ik heb een enorme zwak voor Lockhart’s boeken en ik weet dat veel mensen dit een mooi boek vonden. Fijn dat jij dat ook vond.

    • Ik heb nog helemaal geen andere boeken van Lockhart gelezen, dus daar ben ik dan weer heel benieuwd naar! Ik ben benieuwd wat jij dan van dit boek zult vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.