Godsgraf (The Nevernight Chronicle #2) – Jay Kristoff

Geplaatst op 24 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Godsgraf (The Nevernight Chronicle #2) – Jay KristoffGodsgraf door Jay Kristoff
Ook door deze auteur: Illuminae
Serie: The Nevernight Chronicle #2
Andere boeken in deze serie: Nimmernacht
Uitgever: LS Amsterdam | Januari 2019
Genres: Fantasy, New Adult
Aantal pagina's: 832
ISBN: 9789024582891
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient.

Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft.

Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.
Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

Ik keek uit naar Godsgraf. Nimmernacht vond ik namelijk een heerlijk complexe coming-of-age. Niet helemaal YA, niet enkel fantasy, maar een boek in een grijs gebied. En dit gebied bevalt me wel. Daarom keek ik er absoluut niet tegenop om in het weer net zo dikke Godsgraf te duiken, wetende dat ik de voetnoten nu bij voorbaat zou overslaan.

Mia Corvere is een van de klingen van de Rode Kerk. Maar ze heeft veel vijanderen en dat maakt haar positie onzeker. Daarnaast zindert ze van wraak. Ze wil de dood op haar ouders wreken. Mia wordt echter geconfronteerd met een oude vijand en daardoor begint ze te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen agenda heeft. Tijd om haar eigen plan te trekken; het is tijd om wraak te gaan nemen!

Mia verkoopt zichzelf als slaaf om de spelen in Godsgraf te kunnen bezoeken, waar Consul Scaeva en Kardinaal Duomo ook zullen zijn. In de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en maakt ze nieuwe vijanden. En dan heb je ook nog haar schaduwen…

Godsgraf heeft aardig wel young adult kenmerken, maar is volwassener. Ik wil niet zeggen dat het boek eerder serieus genomen zal worden, maar in de kern is dat wel zo. Het is heftiger, grover, uitgesprokener dan een young adult, maar bevat wel coming of age elementen.

Wederom heb ik de voetnoten (hoe grappig ze soms ook zijn) overgeslagen omdat ik ze het verhaal teveel vindt vertragen. Verder las het boek heel erg vlot weg. Het voelde als een gladiatorenavontuur, maar dan in Jay Kristoffs eigen wereld met z’n eigen regels. Dat beviel me; ik had helemaal niet het gevoel dat ik een ’typisch tweede deel’ zat te lezen. Tuurlijk, het boek was heel anders dan zijn voorganger, maar dit paste juist goed. Het was een interessante ontwikkeling.

Eigenlijk volgt dit boek twee verhaallijnen. Eentje in het verleden en eentje in het heden. Ondanks dat hier tussen wordt gesprongen, vond ik het nergens verwarrend worden. Het paste goed in elkaar en het verleden gaf steeds net voldoende prijs om interessant te blijven. Daarnaast waren beide stukken ontzettend meeslepend en kon ik het boek gewoonweg niet wegleggen!

Ik hou van Mia. Ze is gevaarlijk en verleidelijk. Ik snap best wel hoe iemand in haar val kan lopen. Ook haar kwetsbare kant komt in Godsgraf naar boven en dat maakte haar alleen maar overtuigender. Er ontstaan ook wat (seksuele) relaties die ik persoonlijk erg goed in de verhaallijn vond passen.

Godsgraf voelde gevaarlijk en verleidelijk en wist me daarmee helemaal in te pakken.

Godsgraf voelde heel anders aan dan zijn voorganger, maar dit vond ik juist een pluspunt. De wereld en de personages vond ik net zo tof, maar de plot misschien wel toffer. Het was alsof ik de personages nu nog beter kende en daardoor veel intensiever betrokken raakte bij alle gebeurtenissen. En dat beviel me wel! Dit is een heerlijke fantasyreeks die je niet mag missen! Het is goed te lezen voor de wat oudere YA lezer (het is eigenlijk een soort New Adult). Jonge lezers raad ik dit boek af vanwege onder andere de hoeveelheid seks.

Bestel Godsgraf hier
five-stars

Tags: , ,

Divider

3 responses to “Godsgraf (The Nevernight Chronicle #2) – Jay Kristoff

  1. Ik vond dit echt zo’n geweldig boek. Maar ik vrees dat je plug-in geen correct aantal bladzijden heeft ingevuld. Als ik me niet vergis waren het er in de 650 . Of je zou een editie met een hele hoop extra’s moeten hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.