Glass Sword (Red Queen #2) – Victoria Aveyard

Geplaatst op 15 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Glass Sword (Red Queen #2) – Victoria AveyardGlass Sword door Victoria Aveyard
Ook door deze auteur: Red Queen
Serie: Red Queen #2
Andere boeken in deze serie: Red Queen
Uitgever: Harper Collins | Februari 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 444
ISBN: 9780062310668
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

If there’s one thing Mare Barrow knows, it’s that she’s different.

Mare Barrow’s blood is red—the color of common folk—but her Silver ability, the power to control lightning, has turned her into a weapon that the royal court tries to control.

The crown calls her an impossibility, a fake, but as she makes her escape from Maven, the prince—the friend—who betrayed her, Mare uncovers something startling: she is not the only one of her kind.

Pursued by Maven, now a vindictive king, Mare sets out to find and recruit other Red-and-Silver fighters to join in the struggle against her oppressors.

But Mare finds herself on a deadly path, at risk of becoming exactly the kind of monster she is trying to defeat.

Will she shatter under the weight of the lives that are the cost of rebellion? Or have treachery and betrayal hardened her forever?

The electrifying next installment in the Red Queen series escalates the struggle between the growing rebel army and the blood-segregated world they’ve always known—and pits Mare against the darkness that has grown in her soul.

Ik denk dat veel mensen die enthousiast waren over Red Queen (Rode Koningin) er reikhalzend naar uitkeken om het vervolg te lezen: Glass Sword. Ik uiteraard ook, maar ik wachtte er een tijd mee voor ik het boek aanschafte.

glass

Glass Sword gaat over Mare Burrow, een meisje met rood bloed, maar wel met de gaven van een Silvers. Ze wordt opgejaagd door Maven – de nieuwe koning – die haar heeft verraden. Op de vlucht voor het hof met de Scarlet Guard, is gevaar overal en Mare en Cal hebben nou niet bepaald een goed plan. Ze willen een leger opzetten, vol newbloods: mensen die net als Mare rood bloed hebben, maar wel een gave. Maar daar kan je niet iedereen mee vertrouwen.

Het aspect dat er heel veel verraad in dit boek zit vond ik een van de beste, net als de manier waarom Victoria Aveyard de krachten van de personages inzet. Maar verder voelde dit vooral als een typisch tussenboek. De plot van Glass Sword voelt ontzettend zoekende; je weet dat er oorlog gaat komen, maar niet in dit boek. Dit is vooral de aanloop waarin de personages uitzoeken hoe ze het gaan aanpakken. En dat is soms behoorlijk… wispelturig? Net als Mare’s houding. Ze maakt zeker een ontwikkeling door en het grootste gedeelte van het boek draait daar in wezen om, maar ik kon er op een of andere manier weinig mee.

Glass Sword deed me namelijk niet heel erg veel. Ik vond het maar weinig vernieuwing hebben; het is het zoveelste verhaal over opstand en onderdrukking. De kracht ligt in een aantal flarden die ik meteen ook steengoed vind, maar als geheel is het hem niet helemaal.

Ik vind tevens de discussie over de plek van silver/red/newblood in de maatschappij interessant. Ik hou er van als een opstand ontstaat door wrijving tussen mensen in de maatschappij omdat er onrecht is (in boeken dan) en dat vond ik een goed element. Ik weet dat het een beetje vaag klinkt, maar ik vind het best lastig om te beschrijven wat mijn precieze mening over dit boek is. Voor mij is het niet helemaal wat ik gehoopt had. Ik had meer fantastische krachten verwacht en pas de laatste 100 pagina’s wisten me echt te grijpen. Die waren sterk en goed en maakte het boek een stuk beter.

Glass Sword bracht mij niet de voldoening die ik had gehoopt. Ik vond het maar een tussenboek met een zoekend plot, waarin lezer nog schrijver lijkt te weten hoe de weg gevolgd moet worden.

Ga ik het laatste deel lezen? Ja. Want na Red Queen weet ik dat Aveyard echt wel kan schrijver. Ik verwacht namelijk een erg sterk slot. Glass Sword is – denk ik – het gevolg dat er van veel schrijvers wordt verwacht dat er een trilogie komt. Zonde.

glass2

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Glass Sword (Red Queen #2) – Victoria Aveyard

  1. Ik heb Glass Sword nog niet gelezen, maar iets als dit had ik al verwacht. In het begin waren boeken met opstanden nog leuk (The Hunger Games!) maar na een tijdje begonnen ze mij te vervelen, want iéder boek ging over een opstand. Urgh.
    En dat King’s Cage het laatste deel is weet ik niet zo zeker, aangezien deze serie minstens vier boeken gaat hebben… (Al durf ik de flaptekst van boek 3 niet te lezen, in verband met spoilers.)

  2. Ik ben hem nu aan het lezen, ben net iets over de helft. Vond het begin sterk, maar nu doet het me ook niet zoveel. Het kabbelt een beetje voort. Ik had al gehoord dat het middenstuk idd niet zo denderend was, maar het eind wel, dus daar ben ik benieuwd naar. Overigens zat ik laatst op Goodreads te kijken bij deze serie omdat ik de titel van het laatste deel vergeten was en toen stond er ineens een deel 4 in de lijst…

  3. Ik heb Glass Sword nog altijd niet gelezen, uit angst voor een teleurstelling! Misschien dat ik hem ga lezen wanneer het laatste boek verschijnt; dan binge read ik de serie gewoon van voor af aan 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.