Gelezen in mei

Geplaatst op 30 mei 2015 door Emmy in Boeken / 4 Comments

En toen was mei alweer voorbij. Wat een achtbaan vol gebeurtenissen. Heb ik ook nog wel wat boeken gelezen? Het antwoord is ja. Vandaag laat ik zien welke boeken dit waren. Ze liggen ongeveer op volgorde.

gelezen1

Op de eerste stapel liggen de boeken die ik aan het begin van de maand las. Bovenop ligt Door de zombiespiegel, het mooi vormgegeven tweede deel van Gena Showalter’s zombietrilogie. Ik vond deze leuker dan het eerste deel. Klik op de link voor de recensie.

Ook las ik Waar het licht is. Dit boek is een ware hype, maar ik moet bekennen dat ik niet de emoties voelde die ik had gehoopt te voelen.

Daarna weer een tweede deel; De Oneindige Zee is het langverwachte vervolg op De Vijfde Golf. Ik vond het wel een leuk boek, maar sommige dingen liepen niet zo lekker.

Ik las ook de Graphic novel van Vampire Academy, welke het hele eerste deel verteld. Ik vond het erg leuk om het boek eens op een andere manier te lezen.

Het laatste boek op deze foto is De Hoofdstraat, het prentenboek wat ik deze maand las, is echt een super leuk boekje met heel wat verborgen elementen.

gelezen2b

Silent to the bone was helaas een boekje wat mij aardig tegenviel. Het kwam uit mijn YA grabbag en dat is natuurlijk altijd een gok.. Maar toch ben ik blij dat ik het boek heb gelezen!

Een boek wat me juist positief wist te verrassen was Storm: het paard van een dollar. In onze whatsappgroep werd het ‘het paardenboek’ genoemd, waardoor ik toch wel werd geprikkeld het te lezen (al is het alleen al vanwege het roze!). En dat beviel wel!

Toen las ik (niet op de foto) het slotdeel van Percy Jackson. IK WIL MEER. Zegt genoeg, toch?

Een ander boek wat ik erg tof vond, was Over de grens. Ik kwam er niet zo snel doorheen, maar heb er toch erg van genoten!

Ik las nog een stripboek, namelijk die van Once upon a time, shadow of the queen. Erg tof gedaan met meerdere illustratoren!

gelezen3b

Dit stapeltje zit vol magie. Zo las ik De vuurwens, een boek over Djinns en hun wensen. Het bevat een erg bijzondere sfeer.

Toen ik op bezoek ging bij Joany, was mijn boek nog voor ik thuis was uit, dus begon ik meteen in Het heksenalfabet. Ook dit boek las niet zo snel, maar vond ik wel erg tof. Ook dit boek had een bijzondere sfeer.

Meer sfeer in Het kind van de profetie, maar dit keer juist in het verleden van Ierland. Wat is deze trilogie toch fantastisch, zeg!

Tot slot een boek (niet op de foto) met ook een toffe sfeer, mede door de fantastische illustraties: heksenkind. Ook dit boek vond ik leuker dan het eerste deel.

gelezen4b

Wederom mist er een boek op deze foto, omdat het een biebboek was; zoete inval was mierzoet, maar oh zo lekker.

Vervolgens maakte ik mijn belofte aan Esmee waar.. Nu ben ik verslaafd. Thanks Esmee. En toen ging ik naar oma en las ik The Good Girl (niet echt mijn ding) en My Most Excellent Year (grappig, maar wel een beetje langdradig).

Phoe.. dat is weer een hele stapel.. Ik moet zeggen dat ik niet elke dag de puf had om te lezen, maar dat – wanneer ik het wel zag zitten – ik het zo hard nodig had om even in een andere wereld te zitten. Ik heb echt behoefte aan vakantie (of in ieder geval wat afgewerkte zaken!)

Op naar juni!

Tags: ,

Divider

4 responses to “Gelezen in mei

  1. Je hebt weer leuke boeken gelezen! Zelf vind ik Storm de leukste, maar dat zal geen verrassing zijn, haha. Ik ben nu nog bezig in Waar het licht is, maar ik kom er nog niet zo lekker in 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.