Vampire Academy: The Graphic Novel (Vampire Academy #1) – Richelle Mead

Geplaatst op 20 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Vampire Academy: The Graphic Novel (Vampire Academy #1) – Richelle MeadVampire Academy: The Graphic Novel Serie: Vampire Academy: The Graphic Novel #1
| augustus 2011
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9780141338606
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

After two years on the run, best friends Rose and Lissa are caught and returned to St. Vladimir's Academy, a private high school for vampires and half-bloods. It's filled with intrigue, danger - and even romance. Enter their dark, fascinating world through a new series of 144-page full-color graphic novels. The entire first Vampire Academy novel has been adapted for book one by Leigh Dragoon and overseen by Richelle Mead, while the beautiful art of acclaimed British illustrator Emma Vieceli brings the story to life

Toen Esmee liet zien dat de graphic novel van Vampire Academy had gevonden, wist ik zeker dat ik hem mee zou nemen. Sinds afgelopen jaar heeft Richelle Mead me weten te betoveren met haar kijk op vampiers en ik vind ik heerlijk als er een geslaagde visuele adaptie wordt gemaakt. Ik was erg benieuwd hoe Emma Vieceli de personages zou gaan neerzetten.

Ik vind het een voordeel als je het boek waar de strip op gebaseerd is, al hebt gelezen. Op deze manier kan je meer aandacht besteden aan het tekenwerk en de manier waarop een verhaal in beeld wordt verteld. Wel merk je meteen dat het verteltempo geheel anders is. Bij een strip vlieg je er visueel gezien doorheen en voor je het weet, heb je het boekje al uit. Natuurlijk worden er dingen weggelaten, omdat het niet zo interessant is om letterlijk alles te vertalen naar een getekend verhaal. Toch vind ik dat de adapter – degene die het verhaal van Mead heeft omgezet naar een script voor een graphic novel –  Leigh Dragoon er goed in geslaagd is de hoofdlijnen te beschrijven.

De illustraties vond ik prima. Niet alle personages waren zoals ik in mijn hoofd had, maar het klopte allemaal wel aardig. Ze hadden echt hun eigen persoonlijkheid en sfeer meegekregen, zodat het niet moeilijk was ze meteen te herkennen.

Ik hou er wel van om een boek op deze manier te lezen, al ben ik er – zoals ik al aangaf – wel een voorstander van om eerst het boek te lezen. Zo’n stripboek is toch niet helemaal compleet, ook al heeft het wel zijn eigen unieke ervaring. Ik had ook een beetje het idee dat het einde net iets te snel ging.. Of dat nou ligt aan mijn herinneringen aan het boek, of het feit dat er in de film wel veel aandacht aan werd besteed, dat weet ik niet.

Ik vond het jammer dat ik het boekje vrij snel uit had. Maar om positief te blijven; deel 2 en 3 zijn ook uitgegeven. Wie weet wat ik de volgende keer op het boekenfestijn tegenkom!

Kortom; een leuk boekje voor iedereen die weg is van Vampire Academy en het verhaal eens op een andere manier zou willen lezen. Het tekenwerk is van constante kwaliteit en past goed bij de sfeer van het verhaal. De personages zijn herkenbaar en goed vormgegeven.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Vampire Academy: The Graphic Novel (Vampire Academy #1) – Richelle Mead

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.