De Hoofdstraat – Alice Melvin

Geplaatst op 8 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Hoofdstraat – Alice MelvinDe Hoofdstraat | maart 2015
Aantal pagina's: 52
ISBN: 9789045317113
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

De Hoofdstraat is een schitterend prentenboek met uitvouwvellen, waardoor de prachtige tekeningen van Alice Melvin nog beter tot hun recht komen. In De Hoofdstraat gaat Sanne uit winkelen. Ze heeft allerlei bijzondere spulletjes nodig en struint alle winkels van De Hoofdstraat af ...
Kinderen én hun ouders zullen weg zijn van de vrolijke tekeningen en het rijmende verhaal over Sannes omzwervingen.
Zal ze alles op haar boodschappenlijstje kunnen vinden?

Een tijdje terug ontving ik van uitgeverij BBNC een prentenboekje met de naam ‘De Hoofdstraat’, geïllustreerd en geschreven door Alice Melvin. Als illustrator vind ik het erg leuk om prentenboeken te bespreken en te recenseren. Het is even een afwisseling tussen al die leesboeken.

Ik wist meteen dat het een bijzonder boekjes moest zijn, want bijna alle pagina’s bevatten een extra flap, zodat je echt binnen in de huisjes kunt kijken. Zo leuk!

dehoofdstraat

Het lettertype waarin het boekjes geschreven is is simpel en groot, goed genoeg voor beginnende lezers. Ik vind het echter niet zo goed passen bij de illustraties van het boekje. Die bevatten namelijk zo veel detail. Een handgeschreven letter zou weliswaar minder goed leesbaar zijn, maar wel een stuk beter passen; het boekje zou zo meer een geheel zijn geworden.

dehoofdstraat2

De illustraties lijken erg simpel, maar zitten vol kleurrijke details, waardoor er op elke plaats heel veel te zien is wat je met het kind (of het kind zelfstandig) kunt bespreken. Het einde is ook verrassend, waardoor het niet zomaar een telboekje wordt.

Ik had eerst mijn twijfels over het boekje, omdat ik het poppetje eerst iets te simpel vond en de letters niet mooi, maar uiteindelijk ben ik aangenaam verrast. Het verhaaltje is leuk en de kleurrijke illustraties maken het haast een eigen wereldje. De Hoofdstraat is een leuk boekje.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.