Gelezen in | April

Geplaatst op 1 mei 2015 door Emmy in Boeken / 14 Comments

April is voorbij gevlogen en de kriebels jegens het afstuderen nemen reusachtige proporties aan. Ik heb echt al heel veel voor mijn scripties gedaan, maar de komende weken moet ik echt nog even knallen, wil ik over een paar weken kunnen zeggen dat ik ben afgestudeerd. Ik doe keihard mijn best om het te kunnen halen… Ondanks dat heb ik toch nog heel veel boeken gelezen in april. Tja.. laten we zeggen dat ik het soms nodig heb om niet volledig door te draaien. Daarnaast zitten er ook een paar boeken tussen die ik voor mijn onderzoeken heb gelezen, net als vorige maand. Komende maand hoop ik ook weer wat mooie boeken te lezen, maar laat ik de verslagen die ik moet maken maar als prioriteit stellen! Gelukkig heb ik aardig vooruit gepland met bloggen!

Hieronder een lijstje met de boeken die ik heb gelezen in april. Via de linkjes ga je naar de recensies die al verschenen zijn. Van bijna alle andere boeken zal nog een recensie verschijnen in mei.

gelezenapril

De Kroon van de Tearling – Erika Johansen. Dit boek zal verfilmd worden met Emma Watson in de hoofdrol. Ik vond het boek echt heel erg tof, echt een aanwinst voor de Nederlandse boekenmarkt!

Wolfsbloed – Alexandra Penrhyn Lowe. Eindelijk was daar het tweede deel, het vervolg op Sevenstern. Het was heel anders wat ik verwacht had, maar wel echt heel erg leuk.

Getij – Amanda Hocking. Ik vind deze serie echt heel erg veel leuker dan ik had verwacht! Ik hoop deel vier snel te vinden!

Resist – Sarah Crossan. Eindelijk het tweeluik afgesloten! Ik kocht het tweede deel in een mooie hardcover en daar heb ik geen spijt van! Ik vind het echt een goede serie.

Everlasting – Alyson Noel. Weer een serie die ik heb afgesloten. Ik vond het wel aardig,maar het zal zeker geen favoriet worden,

21st century skills: learning for life in our times – Bernie Trilling. Dit boek las ik voor mijn onderzoek. Hier zal dan ook geen recensie van verschijnen.. Die tijd steek ik liever in mijn scriptie!

Duisternis 1: Ioen – Christophe Bec. Een stripboek waar ik 0,0 verwachtingen van had, maar die me positief wist te verrassen. Sommige vinden dat graphic novels of schoolboeken niet voor de reading challenge gelden, maar daar ben ik het niet mee eens. Stripboeken lezen is juist een slimme manier de boel op te krikken en zijn vaak heel erg tof!

gelezenapril2

Achter de schermen HBO – Game of Thrones seizoen 1 en 2. Nu het Game of Thrones seizoen weer begonnen is, leek het me goed dit boek meteen te lezen en te bespreken toen ik het binnenkreeg!.

The Gospel according to Larry – Janet Tashjian. Dit boek wist me ook postief te verrassen, al vond ik hem niet heel actueel meer, ofzo. Het voelde niet echt als een tijdloos boek, al is het wel echt heel leuk.

Suicide notes – Michael Thomas Ford. Ook dit boek wist me positief te verrassen. Ik had een erg goede grabbag! Ik vond het ook best confronterend.

The finisher – David Baldacci. Van dit boek had ik echt hele hoge verwachtingen, omdat het zo’n bekende schrijver is en het verhaal me heel leuk leek. Al snel las ik allemaal matig positieve recensies. Uiteindelijk heb ik het boek geleend, en moest ik ook concluderen dat het niet helemaal mijn boek was.

The darkest minds – Alexandra Bracken. Een boek waarvan ik ook heel veel verwachtte maar wat wel goed uitpakte, was The Darkest Minds. Hoewel ik sommige stukken echt enorm traag vond, snap ik wel waarom het mensen trekt. De wereld is echt heel goed beschreven en zit vol originele vermogens.

Het Nachtcircus – Erin Morgenstern. Erin wist me te betoveren met haar beeldende schrijfstijl. Eventjes waande ik me in het verleden, waar de magie door mijn hoofd danste.

The battle of the labyrinth – Rick Riordan. Deze heb ik geluisterd. Ja! Geluisterd! Ik vond het verhaal erg leuk en kan niet wachten tot ik deel 5 kan lezen.

gelezenapril3

Ben X – bDurlie & Nic Balthazar. Weer een graphic novel, ditmaal van Vlaamse bodem. Ik vond het verhaal erg goed en heel erg actueel, maar de kwaliteit van het tekenwerk wist me niet te raken.

Heir of Fire – Sarah J Maas. Echt, al schrijft Sarah een shampoofles vol; ik zou het nog lezen. En nog een keer. En nog een keer. En ik zou er verliefd op worden.

Ongemerkt – Kami Garcia. Nog een boek waar ik verliefd op werd. Wat mij betreft bevatte dit boek alles wat een Young Adult zou moeten bevatten.. Binnenkort lees je waarom!

Zwaartekracht – Iris Boter. Dit boek stond al eeuwen ongelezen te zijn, maar nu heb ik hem eindelijk eens opengeslagen. Ik vond hem leuk, maar wel anders dan ik had verwacht. Lekker vermakelijk verhaal.

The vikings and their origins – David Wilson. Het zoveelste vikingboek van de afgelopen paar maanden; rara waar gaat mijn kunstgeschiedenis scriptie over?

gelezenapril4

Wij leugenaars – e lockhart. Dit boek herlas ik, omdat deze net in het Nederlands is verschenen. Het was interessant het verhaal te ervaren met de kennis van het einde… Hierdoor lees je het boek toch anders.. (en blijf je stiekem hopen).

Virus – Mirjam Mous. Dit boek wilde ik graag lezen, onlangs dat test. niet heel erg in mijn smaak viel. Ik vond het boek aardig om te lezen.

Rockoholic – C.J. Skuse. Dit boek nam ik mee uit de bieb omdat ik me de recensie van Joany (Craving Pages) kon herinneren. Het klonk ook echt als een boek voor mij; en dat bleek te kloppen! Een hysterisch grappig verhaal wat ieder fanboy/fangirl wel eens mee zou willen maken, geloof ik!

Daarna begon de meivakantie en hoewel ik normaal kilometers boeken zou lezen, lukte me dat niet. Scripties en een hele boel stress. Hopelijk is die periode snel voorbij! Ik las wel Sea Glass – Maria V Snyder uit (fantastisch) en ongeveer 2/3 van Ik geef je de zon. Die ik tot nu toe erg mooi vind (en herkenbaar, als artiest), maar toch moeilijk vind om over te oordelen.

Op naar mei!

Tags: ,

Divider

14 responses to “Gelezen in | April

  1. Wat een prachtig stapeltje boeken. Er zitten er een paar tussen die ik ook absoluut zelf wil leven, waaronder ‘The darkest mind’ <3
    Daarnaast wens ik jou een fijne vakantie

    Gr Sietske

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.