Wolfsbloed (De Laatste Wachter #2) – Alexandra Penrhyn Lowe

Geplaatst op 24 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Wolfsbloed (De Laatste Wachter #2) – Alexandra Penrhyn LoweWolfsbloed Serie: De Laatste Wachter #2
Andere boeken in deze serie: Sevenster
| maart 2015
Aantal pagina's: 292
ISBN: 9789400502413
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Eveline is in gevaar. Haar ontwaakte gaven maken haar tot loslopend wild voor geesten, demonen en het duistere genootschap de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven achter zich laten. Weg van Cleo. Weg van Azer.
Ze reist af naar Parijs, waar ze terechtkomt in een huis met andere Wachters. Eindelijk heeft ze een plek waar ze veilig is en waar ze zal leren hoe ze haar nieuwe krachten moet gebruiken.
Maar ze voelt zich verscheurd: kiest ze voor zichzelf of moet ze op zoek gaan naar haar moeder, die op een foto staat met de Broeders van Belial? Als in de krochten van de romantische lichtstad een duivelse strijd ontbrandt tussen goed en kwaad, blijkt meer dan ooit dat ze, ver weg van haar vrienden, geheel op zichzelf is aangewezen. Wie kan ze echt vertrouwen? Tijdens een confrontatie met haar grootste vijand wordt Eveline voor een levensgevaarlijk dilemma gesteld.

Toen ik in maart 2013 het eerst deel las Sevenster was ik nog in de veronderstelling dat in datzelfde jaar het tweede deel zou verschijnen. Helaas kwamen ik, en vele andere fans keihard bedrogen uit. Het boek bleef uitgesteld worden, waardoor ik er eigenlijk een beetje een hard hoofd ik kreeg. Ik verkocht mijn eerste deel en had zoiets van ‘laat maar’. Maar toen was daar opeens het tweede deel Wolfsbloed! Van A.W. Bruna mocht ik het boek recenseren.

Het was wel weer even wennen hoor, toen ik met het boek begon, want je komt meteen in een situatie waarbij Eveline en Azer samen zijn. En ik had even geen idee meer wie hij was. Gelukkig werd dat snel opgelost en wist ik al vrij snel weer wie welke rol zou gaan spelen. Even had ik het idee dat dit boek nergens heen zou gaan en dat er een belangrijk figuur miste; iemand die Eveline alles zou gaan leren over het Wachterschap.

Alsof ik op mijn wenken werd bediend, was Eveline niet veel later onderweg naar Parijs, waar ze naar een soort huis voor Wachterkinderen gebracht zou worden; om alles te leren, demonen te leren vernietigen, maar ook om haar soortgenoten te leren kennen. Willen iedereen die nu Zweinstein of Shaduwhunters denkt even hun hand opsteken? Ik zwaai al. Toch betekent dit niet dat het niet werkt, want ondanks deze vergelijking zijn de Wachters toch iets eigens van Alexandera Lowe. Het werkt en past lekker in elkaar.. En de kwaliteit van het verhaal zijn van internationaal niveau. Dit boek zou het bij de Engelsen ook goed doen, denk ik. Wel vind ik het ontzettend jammer dat de setting is verplaatst naar Parijs. Alsof er geen eeuwenoude Nederlandse steden zijn waar demonengespuis in rond zou kunnen lopen. Maar goed, dat zeg ik bij alle YA boeken van Nederlandse bodem.

Hoewel ik de personages nog steeds net te jong vind voor de avonturen die ze doormaken (ik denk dat 2 jaar extra veel meer mogelijkheden biedt!). Sommige elementen werden daardoor een beetje vergezocht.. Maar als ik dan mezelf indenk als 14 jarige, dan lijkt het me weer mega stoer. Dus ik zit een beetje met die afweging. Voor jongere lezers, is het een groot spektakel, gewoon fantastisch. Maar lees je veel YA en ben je wat ouder, dan is het niet allemaal even geloofwaardig. Dit bedoel ik niet negatief, want voor een boek van Nederlandse bodem is dit echt YA urban fantasy kwaliteit, maar ik lees zo ontzettend veel, dat sommige verhalen er niet echt meer uitspringen. Dat ligt aan mij.

Ik vond Wolfsbloed een leuk boek, maar dat einde.. ARGH. Ik wil boek 3! En ik heb spijt dat ik boek 1 heb weggedaan (dan maar weer eens scoren op het boekenfestijn ofzo). Please, laat het wachten ditmaal niet te lang duren.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “Wolfsbloed (De Laatste Wachter #2) – Alexandra Penrhyn Lowe

 1. Leuke recensie! Ik zat ook al te zwaaien ๐Ÿ˜€
  Ik heb het eerste boek nog niet gelezen want ik hoorde pas een paar weken geleden dat er een tweede deel onderweg was dus wilde ik ze beiden tegelijk kopen. Maar nu ik zo lees dat het zรณ lang wachten was op het tweede deel, vraag ik mezelf een beetje af of ik wel geduld genoeg kan opbrengen om daarop te wachten.

   • Ik denk dat ik – voor boek drie er is – de hele serie maar eens herlees. Ik hoop echter wel dat we er niet zo lang op hoeven te wachten!

    • Ja dat hoop ik dus ook!
     Alleen heb ik ondertussen al foto’s zien verschijnen van de twee boeken die immens verschillen in grootte en laat dat nu net รฉรฉn van mijn “pet peeves” zijn als het op boeken aankomt. Als je een serie uitbrengt, doe dat dan alsjeblieft in dezelfde grootte…

     • Dat klopt. De midprice versie van 7,50 is inderdaad kleiner. Maar je vind de ‘gewone’ ook nog vaak zat. Bijvoorbeeld op het boekenfestijn.

 2. Ik wacht echt netjes op deel drie want ik heb geen idee meer wat er allemaal in het eerste deel gebeurt. Dus dan lees ik ze allemaal achter elkaar.

  • Dat is slim! Maar volgens mij wordt het een langere serie.. Ik zou het geduld niet hebben om te moeten wachten tot alle boeken zijn verschenen. ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.