Sevenster (De laatste Wachter #1)

Geplaatst op 4 maart 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Sevenster (De laatste Wachter #1)Sevenster Serie: De Laatste Wachter #1
Andere boeken in deze serie: Wolfsbloed
| 2012
Aantal pagina's: 335
ISBN: 978 94 005 0102 7
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van De Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien.
En zij zien haar ook.

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: in leven blijven.

 Toen ik Sevenster op de young adult tafel op het boekenfestijn zag liggen, twijfelde ik niet lang en stopte ik hem in mijn trolley. Ik had dit boek namelijk al vaker in de boekhandel zien liggen en na ook eens een recensie te hebben gelezen had ik weinig overtuigingskracht nodig om dit boek te gaan lezen.

En ik heb geen moment spijt gehad van Sevenster. Dit is het type young adult dat het ook op de internationale markt goed zou doen, ook al hebben de hoofdpersonages een gemiddeld iets jongere leeftijd. Dit verhaal zit duidelijk goed in elkaar en is ook oprecht spannend en verrassend. We kennen het concept allemaal wel, weesmeisje blijkt een gave te hebben die in de familie zat, maar weet niets over die wereld en moet er toch in zien te overleven, want anders… Toch was dit een echte pageturner en hield het verhaal je in zijn greep? Waarom? Het was gewoon mega spannend!

Alexandra heeft duidelijk haar onderzoek naar het occulte gedaan en het is overduidelijk dat zij een groot talent heeft om spannende situaties te beschrijven. Ze laat poespas achterwege en sleept je mee in de emoties van haar karakters die allemaal heel duidelijk een eigen persoonlijkheid hebben.

Wat ik vooral fijn vind is hoe Eveline als onzeker meisje dat niets liever wil dan er bij horen, veranderd in een echte powergirl die weet welke keuzes ze moet maken en niet bang is om het op te nemen voor haar vrienden.
Waar ik wel een beetje moeite mee had was de leeftijd van de karakters in Sevenster. Ik zag de meiden als ouder en vond dat zoenen en dergelijke iets meer past bij oudere meisjes dan 13 jarige, maar dat ben ik!
Ook vond ik het bijvoorbeeld bij Daniel moeilijk in te schatten hoe oud hij nou precies was. Het ene moment leek hij jaren jonger en dan weer even oud, dan wel niet ouder dan onze heldin en haar beste vriendin.

Ondanks dat heb ik genoten van de menselijkheid en moeilijkheden die de tieners ervoeren en mag ik blij zijn dat we ook in Nederland een echt spannende YA en fantasy schrijfster hebben. En ik ben best wel heel erg benieuwd naar het vervolg wat als het goed is op de planning staat voor 16 april dit jaar!

 

four-stars

Tags:

Divider

4 responses to “Sevenster (De laatste Wachter #1)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.