Emmy & Olivier – Robin Benway

Geplaatst op 19 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Emmy & Olivier – Robin BenwayEmmy & Olivier door Robin Benway
Uitgever: De Fontein | juli 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Contemporary, Drama
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789026138096
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Wat doe je als je beste vriend na tien jaar afwezigheid plotseling op de stoep staat?

De zeventienjarige Emmy krijgt de schrik van haar leven wanneer haar buurjongen na tien jaar vermissing plotseling weer voor de deur staat. Olivier en zij waren onafscheidelijk tot hij op zijn zevende ontvoerd werd. Zijn verdwijning zette haar wereld op zijn kop.
Zou Olivier haar na al die jaren nog herkennen? Is er iets over van hun speciale band? Tijdens geheime surfdates leert Emmy Olivier opnieuw kennen. Hij is veranderd - langer, breder, mannelijker - maar nog net zo leuk. Wat is er precies gebeurd op zijn zevende? En welke rol speelt Emmy in dit drama?

Emmy & Olivier… Laat ik beginnen met het feit dat ik het een beetje gek vind dat ‘Oliver’ in de Nederlandse vertaling ‘Olivier’ heet. Die logica en keuze snap ik niet, want Oliver is gewoon een Engelse naam die we hier prima kunnen uitspreken. Vervolgens snap ik ook niet – wat niet van de vertaling komt –  dat Emmy eigenlijk Emily (?) heet, maar liever Emmy wordt genoemd (of dit is haar roepnaam). Eh.. Sorry.. maar die logica zie ik ook niet. Als ze nou een lange naam had gehad en Emmy was de afkorting, ok.. Maar dit? Ik zie het niet.

Maar goed.. genoeg gezeurd over namen.

Emmy & Olivier gaat over een jongen en een meisje die elkaar na tien jaar weer tegenkomen. Beide beschadigd door de dramatische gebeurtenis van zijn ontvoering; hij weet niet waar hij thuishoort en haar ouders hebben een hek om haar heen gezet. Langzaam leren ze elkaar kennen en vinden ze elkaars liefde.

Tijd heelt alle wonden, zo zegt men. En daar lijkt het boek ook op te teren. Eigenlijk gebeurt en maar weinig en wordt er niet echt naar een climax toegeleefd. Je kan niet spreken van spanning. Hoewel het een luchtig boek is, werd ik – zeker aan het begin – af en toe flink verward door de dagen. Zo was het eerst donderdag en toen opeens vrijdag. Ik hou er niet zo van als ik al vanaf het begin niet helemaal bij ben.

Toch wist het boek me wel op een of andere manier in z’n greep te houden. Ik vond het voornamelijk een schattig boek. Hoewel ik de personages af en toe ik elkaar wilde slaan wat betreft hun acties, paste dit wel bij tienergedrag.

De personages waren het voor mij die mij door wilde laten lezen. Ik vond Drew een schatje en Caro een leuke vriendin. Maar toch.. nu ik het boek al even uit heb.. Eigenlijk heeft het me maar weinig gedaan. Het was voor mij zo’n typisch boek voor tussendoor. Leuk voor tijdens het lezen, maar niet wereldschokkend dit-gaat-mijn-leven-veranderen. Het riep geen emoties bij me op en zal me daarom (helaas) niet zo lang bijblijven.

Op twitter kreeg ik de vraag of ik het niet vreemd vond om over een personage te lezen met dezelfde naam. Eigenlijk niet.. want ik vond haar totaal niet op me lijken. En voor mij was ze meer een Emily. Gek he? Kijk, als Eleanor (Eleanor & Park) nou Emmy had geheten, dan had ik bibberend onder mijn bed gelegen.. maar deze Emmy? nah. Gewoon… iemand.

Kortom; dit is een boek voor de contemporary liefhebber. Emmy & Olivier is een schattig boek voor tussendoor, maar voor mij geen boek dat me emotioneel echt wist te raken.

emmyolivier

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

7 responses to “Emmy & Olivier – Robin Benway

  1. Ah dat van die naam is dus echt stom!! Ik wilde dit boek meenemen in Engeland, maar heb het toch niet gedaan. Maar na meerdere recensies denk ik dat ik daar op zich wel goed aan heb gedaan. In ieder geval voor nu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.