De vijf beste boeken die ik las in september

Geplaatst op 29 september 2018 door Emmy in Boeken / 1 Comment

September was geen hele goede leesmaand voor mij. Ik las minder dan anders en heb gemiddeld langer over elk boek gedaan. Ik was druk (al ben ik dat wel vaker), werd ziek en had soms even het gevoel dat ik teveel ballen tegelijk de lucht in wilde houden. Dit resulteerde in een niet al te beste concentratie. Nu las ik nog steeds best wel aardig wat boeken (menig van jullie zal nog steeds met zijn oren klapperen), maar voor mijn doen zat ik er niet helemaal lekker in.

Desondanks heb ik weer vijf boeken uit weten te zoeken die ik fantastisch vond of die me op een andere manier hebben geraakt. Deze boeken zet ik graag nog even extra in het zonnetje.

In sommige gevallen is mijn recensie al geplaatst. Klik dan op de titel om de recensie te lezen.

Het lege graf

Het lege graf is een boek waar ik enorm lang naar uitkeek, omdat Lockwood & Co een van mijn favoriete series is. Ik had hoge verwachtingen en ik hoopte natuurlijk dat deze allemaal uit zouden komen. Hoewel ik meer wil en nog helemaal 100 % content ben, vond ik het wel weer een fantastisch boek!

De vijf beste boeken die ik las in septemberHet lege graf door Jonathan Stroud
Ook door deze auteur: De schreeuwende wenteltrap
Serie: Lockwood & Co #5
Uitgever: LS Amsterdam | Augustus 2018
Genres: Young Adult, Fantasy, Horror
ISBN: 9789024580514
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Het lege graf is het vijfde en laatste deel van de Lockwood & Co-serie van Jonathan Stroud. In hun laatste en moeilijkste zaak beginnen de Lockwood & Co-agenten aan een levensgevaarlijke missie: ze breken in bij het graf van de legendarische agent Marissa Fittes. Maar hoe dood is ze eigenlijk? Wat ze ontdekken verandert alles. In de race naar de waarheid over de geestenepidemie beginnen ze aan het laatste, epische gevecht met Bureau Fittes. Een strijd die hen naar de Andere Kant brengt, en waar ze alleen kunnen slagen met de hulp van een geheel onverwachte, angstaanjagende bondgenoot. Griezelen, kippenvel en gruwelijk lachen gegarandeerd!

Damn, Honey

Damn, Honey is een boek wat eigenlijk iedereen zou moeten lezen, omdat het precies de vinger op de zere plek weet te leggen. Ze delen rake klappen uit naar de moetjes die wij onszelf opleggen en daar heb ik veel van geleerd. Dit soort boekjes schoppen mij wakker.

De liefdesbrieven van Abelard en Lily

Dit boek maakte indruk op me omdat Abelard en Lily beiden een enorm label hebben gekregen, maar super menselijk zijn. Ik hield meteen van ze. Zelden kwamen personages zo echt over!

De vijf beste boeken die ik las in septemberDe liefdesbrieven van Abelard en Lily door Laura Creedle
Uitgever: Gottmer | Augustus 2018
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789025769635
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Als ADHD'er Lily en autist Abelard per ongeluk een klaslokaal beschadigen, moeten ze nablijven. Dat vindt Lily geen straf; Abelard is slim, knap en loopt dertig seconden achter op de rest van de wereld. Perfect, want zij loopt juist dertig seconden voor. Ze vallen voor elkaar, maar hun relatie is niet zonder moeilijkheden. Is hun liefde sterk genoeg om de verschillen tussen hun persoonlijkheden te overbruggen?

One dark throne

Hier is nog geen recensie van verschenen, maar na het herlezen van de Nederlandse editie keek ik enorm uit naar het vervolg. En ik vond hem ook echt heel erg leuk. Er zaten wat twists in die me erg hebben vermaakt.

One Dark Throne (Three Dark Crowns, #2)The battle for the Crown has begun, but which of the three sisters will prevail?

With the unforgettable events of the Quickening behind them and the Ascension Year underway, all bets are off. Katharine, once the weak and feeble sister, is stronger than ever before. Arsinoe, after discovering the truth about her powers, must figure out how to make her secret talent work in her favor without anyone finding out. And Mirabella, once thought to be the strongest sister of all and the certain Queen Crowned, faces attacks like never before—ones that put those around her in danger she can’t seem to prevent.

In this enthralling sequel to Kendare Blake’s New York Times bestselling Three Dark Crowns, Fennbirn’s deadliest queens must face the one thing standing in their way of the crown: each other.

 

 

 

Vuur en Vergankelijkheid

Kelly van der Laan heeft een nieuw boek, een los te lezen prequel op haar trilogie en hij is erg tof. Een fijne mix tussen actie, romantiek en sciencefiction. Hoe verder ik in het boek was, hoe toffer ik hem begon te vinden!

Vuur & VergankelijkheidLeah Telchian en Stefan Lentan staan op het punt om de wereld te veranderen: ze hebben een poortstation ontworpen. Dit wonder van technologie en magie stelt je in staat om met één stap in een ander land of een ander werelddeel terecht te komen.

Als ze met de hulp van Leahs steenrijke grootvader Kain de kans krijgen om hun idee voor het poortstation werkelijkheid te laten worden, grijpen ze die met beide handen aan. Ze hebben budget voor de beste computers, technologie en vooral het beste kristal, omdat ze zich zo dicht bij de beroemde kristalmijn van Haen bevinden. Het lijkt allemaal perfect, maar de concurrentie is niet vies van sabotage en Leahs grootvader begint zich steeds vreemder te gedragen.

Wat voor offers zullen ze moeten brengen om de wereld een nieuw magisch-technologisch tijdperk in te leiden?

 

 

 

 

Dit waren mijn vijf favoriete boeken van september. Ik heb echt enorm van deze boeken genoten, maar ik ben ook wel erg benieuwd naar de toppers van oktober. Er liggen namelijk nog zo veel gave boeken op me te wachten!

Wat waren jouw favoriete boeken in september?

Tags:

Divider

One response to “De vijf beste boeken die ik las in september

  1. Ik zat er ook niet zo lekker in, in september. Op de een of andere manier pakte ik het ene boek na de andere dat een beetje meh was. Daarnaast las ik inderdaad ook minder dan normaal. Op de een of andere manier had ik een dip. Damn Honey ligt al geduldig in mijn kast op mij te wachten trouwens!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.