De verrader van Evalon – Lynette Noni

Geplaatst op 17 november 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De verrader van Evalon – Lynette NoniDe verrader van Evalon door Lynette Noni
Ook door deze auteur: De genezer van Zalindov
Serie: De genezer #3
Uitgever: Boekerij | Augustus 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9789402319439
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Deel 3 van de Genezer-serie.

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde – wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk van Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen.

Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

Alweer een paar weken geleden las ik De verrader van Evalon uit, het derde en laatste deel in de Zalindov trilogie van Lynette Noni. Het boek zag er weer net zo prachtig uit als zijn voorgangers en ik was reuze benieuwd of het einde zo spectaculair zou zijn als ik hoopte.

Kiva wordt verscheurd. Aan de ene kant wil ze naar haar vrienden en familie – en hopen dat ze haar vergeven – en aan de andere kant kan er elk moment een oorlog uitbreken in Evalon. Ze zullen op een queeste moeten om te redden wat er te redden valt.

Dat Lynette Noni in één zin met namen als Sarah J. Maas wordt genoemd, is niet gek. Ook deze auteur weet er immers in te slagen om een indrukwekkende queeste neer te zetten met intrigerende personages. Hierdoor zullen veel lezers verliefd worden op deze trilogie.

Ik werd het… een beetje?

Begrijp me niet verkeerd, De verrader van Evalon is een fantastisch boek waarin alle eindjes op een logische manier aan elkaar geknoopt worden. Echter is het nu een paar weken geleden dat ik het boek las en moet ik tot schaamte bekennen dat er al heel veel is weggezakt. Misschien moet ik de serie ooit eens herlezen.

Ook ditmaal zit het boek boordevol plotlijnen. Zo is een vrij groot deel van het boek een queeste. Die vond ik persoonlijk vrij lang duren, maar ergens was het ook heel erg logisch dat Kiva deze tijd nodig had om zichzelf en haar magie terug te vinden. En haar magie is dan wel weer awesome. Sowieso vind ik de magie in deze serie fantastisch.

Ik hou trouwens ook enorm van Ashlyn. Wat een baas. Het was echt een van de hoogtepunten van het boek. Sowieso vond ik vrijwel alle personages interessant, goed uitgewerkt en leuk, ondanks dat ze soms echt klootzakken waren.

Wat niet een van de hoogtepunten van het verhaal was, was voor mij de romantiek. En daar kijk ik mevrouw Maas ook even bij aan: niet. alles. hoeft. een. koppel. te. worden.

Al met al heb ik een beetje gemengde gevoelens bij De verrader van Evalon. Bepaalde elementen herinner ik me nog helder en weer andere dingen zijn compleet weggezakt. En dat vind ik echt heel jammer. Aan de ene kant weet ik dat ik me echt enorm heb vermaakt tijdens het lezen en aan de andere kant is de plot blijkbaar niet voldoende memorabel gebleken. Dat wordt herlezen!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “De verrader van Evalon – Lynette Noni

  1. Marjolijn

    Hihi, Emmy spreekt de auteur(s) even streng toe 😛

    Ik ben het wel met je eens, hoor! Ik moet altijd diep zuchten als alles en iedereen in een boek verkering met elkaar krijgt xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.