De IJzeren prins (De helse creaties #2) – Cassandra Clare

Geplaatst op 20 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

De IJzeren prins (De helse creaties #2) – Cassandra ClareDe IJzeren Prins door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
Serie: De Helse Creaties #2
Andere boeken in deze serie: De IJzeren Engel
Uitgever: Full Moon | september 2015
Genres: Young Adult, Urban Fantasy, Fantasy, Romantiek, Historische fictie
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9789048826933
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op De IJzeren Engel. In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar blijvende verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam maar zeker af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa's hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

De maan oktober lijkt haast een maand vol rereads te worden. Ik las de Engelse versie van de IJzeren prins al eerder, maar kreeg namens Uitgeverij Moon de mogelijkheid om ook de Nederlandse editie, De IJzeren prins, te lezen. Ik merk dat door beide talen te lezen, ik toch meer details en dus leesplezier heb.

De IJzeren Prins is een behoorlijk tussen boek waarin er niet perse een spectaculaire climax zit, maar waar de personages wel een enorme groei meemaken. Persoonlijk, maar ook in relatie tot elkaar. Dit geeft een veel beter beeld over de manier waarop de Nephilim leven en hoe zij in relatie tot mensen en Benedenlingen staan.

Hoewel ik The mortal instruments ook erg tof vind, vind ik De helse creaties leuker. De personages zijn erg tof en de historische sfeer komt echt tot leven. Ook is de liefdesdriehoek in deze reeks echt netjes uitgewerkt en krijg je van alle kanten de belevenissen mee.

Het herlezen bracht voor mij nog een voordeel met zich mee; je vliegt letterlijk door de pagina’s heen en voor ik het wist had ik dit toch vrij dikke boek uit. Geen ramp natuurlijk, maar ik had ergens verwacht dat ik er langer over zou doen.

De vertaling van dit boek is prima. Ik weet nog wel dat ik eerst een beetje bang was dat er te veel hippe woorden in zouden zitten, maar het is netjes gedaan. Wel vond ik dat er in het begin veel herhaling in zat. Zo sprak iedereen opeens lijzig. Lijzig vind ik echt een rotwoord, dus het viel me extra op.

Wil je wegdromen in prachtige victoriaanse jurken en droom je van een grauwe, maar sfeervol Londen van de 19e eeuw? Dan moet je deze reeks echt lezen. De Schaduwjagers komen in deze trilogie echt tot leven, zonder dat het een herhaling is van de reguliere serie.

De IJzeren Prins is een heerlijk vervolg met een aanloop naar een spetterend derde deel. Ondanks dat het voor mij een reread is, heb ik er nog steeds erg veel van genoten. En dat is niet zo gek; de wereld die Cassandra Clare heeft gemaakt zit vol detail en mogelijkheden. Elke keer ontdek je weer wat nieuws of let je op wat anders. En wat mij betreft heb je dan een goed boek te pakken!

De IJzeren prins

four-half-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

7 responses to “De IJzeren prins (De helse creaties #2) – Cassandra Clare

    • Ja toch? Ik vind het best een ouderwets woord. Kan wel in sommige situaties, maar je komt het niet zo vaak tegen. Daarom viel het zo op. De rest was namelijk helemaal niet ouderwets.
      Ha, tof dat je hem bijna zou oppikken. Maar het is natuurlijk fantasy 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.