Dawn Study (Soulfinders #3) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 11 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Dawn Study (Soulfinders #3) – Maria V. SnyderDawn Study door Maria V Snyder
Ook door deze auteur: Taste of Darkness
Serie: Soulfinders #3, Study #6
Andere boeken in deze serie: Shadow Study, Studie van Gif
Uitgever: HQ | Februari 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 478
ISBN: 9781848456891
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

New York Times bestselling author Maria V. Snyder brings her Poison Study series to its exhilarating conclusion.

Despite the odds, Yelena and Valek have forged an irrevocable bond and a family that transcends borders. Now, when their two homelands stand on the brink of war, they must fight with magic and cunning to thwart an Ixian plot to invade Sitia.

Yelena seeks to break the hold of the insidious Theobroma that destroys a person's resistance to magical persuasion. But the Cartel is determined to keep influential citizens and Sitian diplomats in thrall and Yelena at bay. With every bounty hunter after her, Yelena is forced to make a dangerous deal.

With might and magic, Valek peels back the layers of betrayal surrounding the Commander. At its rotten core lies a powerful magician and his latest discovery. The fate of all rests upon two unlikely weapons. One may turn the tide. The other could spell the end of everything.

Het was niet alleen mijn griep die er voor zorgde dat ik het schrijven van mijn recensie van Dawn Study ontzettend heb uitgesteld. Ik voel namelijk allemaal vreemde dingen nu ik het boek uit heb. De serie is nu voorbij en dat brengt een bepaalde leegte met zich mee. Want dit is zo’n serie dat van mij nog boeken door had kunnen gaan.

Yelena en Valek zijn niet te breken, maar hun moederlanden staan op de rand van een oorlog. Kunnen ze het voorkomen en de ware problemen die ten grondslag liggen oplossen voor het te laat is? En hoe zit dat nu met Yelena’s magie nu ze zwanger is?

Ik keek zo ontzettend uit naar Dawn Study, dat ik voor de verandering eens wel een preorder plaatste. Ik wist dat Melisa het boek ook zou lezen zodra het uitkwam, en zo konden we de pijn een beetje verdelen. Want dit boek deed zeer, al was het perfect.

Voor mij is deze serie een van mijn favorieten omdat het een type fantasy is wat mij enorm aanspreekt. Een stoere chick in de hoofdrol, geen overmatig gebruik van magie (of vreemde wezens) en vooral heel erg op de personages gericht. Yelena en Valek – maar ook al die andere personages – ik heb vele boeken met ze mee mogen groeien en nu moet ik opeens afscheid van ze gaan nemen. Dat is moeilijk.

Wat ik ook tof vind aan deze serie en dus ook weer aan Dawn Study is dat Maria V Snyder durft te springen in de tijd. Als een reis drie weken duurt, dan zal zij niet die drie saaien weken op een paard gaan beschrijven, maar dan verteld ze je simpelweg dat het lang duurt en wat er eventueel is voorgevallen. Dit levert een lekker tempo op en zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor de actie en de spanning (zonder dat het hele boek enkel daar op rust).

Ook de romantiek (die zeker wel aanwezig is), is goed gedoseerd. Deze serie is geen romantisch verhaal over hoe twee personages bij elkaar komen, maar het speelt wel een rol. Het boek gaat immers over Yelena zij neemt je mee in wat… 7 jaar van haar leven? Het was dus een lange en bijzondere reis. Het einde voelde zeer content. Maar toch: wat moet ik nu?! Er zal niks nieuws komen.. Terwijl er nog wel heel veel lijntjes klaar zouden liggen om aan te grijpen.

De reis van Yelena en Valek was prachtig en kwam tot een mooi einde in Dawn Study.

Dawn Study was precies goed. Voldoende spanning, een zeer content einde en een mooie afronding van een serie. Ik blijf met een leeg gevoel achter, maar ook met een glimlach. Want Maria V Snyder heeft mijn hoge verwachtingen waargemaakt en de serie op prachtige wijze af weten te ronden.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Dawn Study (Soulfinders #3) – Maria V. Snyder

  1. Gaia

    Wat fijn dat dit laatste deel zo goed was! Ik ben van plan om dit jaar alle boeken te (her)lezen. Ik heb Poison Study al herlezen, nu nog de andere Study-boeken, misschien de Glass-boeken en dan de nieuwe serie lezen. Wel jammer inderdaad dat het nu is afgelopen. Maar wel fijn dat het laatste deel niet teleurstelde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.