Shadow Study (Soulfinders #1) – Maria V Snyder

Geplaatst op 12 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Shadow Study (Soulfinders #1) – Maria V SnyderShadow Study door Maria V Snyder
Ook door deze auteur: Taste of Darkness
Serie: Soulfinders #1
Andere boeken in deze serie: Night Study
Uitgever: MIRA Books | maart 2015
Genres: Fantasy, High Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 410
ISBN: 9781848453630
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Once, only her own life hung in the balance…

When Yelena was a poison taster, her life was simpler. She survived to become a vital part of the balance of power between rival countries Ixia and Sitia.

Now she uses her magic to keep the peace in both lands—and protect her relationship with Valek.
Suddenly, though, dissent is rising. And Valek’s job—and his life—are in danger.
As Yelena tries to uncover her enemies, she faces a new challenge: her magic is blocked.And now she must find a way to keep not only herself but all that she holds dear alive.

A CHRONICLES OF IXIA NOVEL

Sinds ik kennismaakte met de boeken van Maria V Snyder, wist ik dat zij voor altijd tot een van mijn favorieten zou blijven behoren. Deze ex-weervrouw weet namelijk precies datgene af te leveren waar ik zo dol op ben: een originele setting, toegankelijke personages en spanning van kaft tot kaft, terwijl magie je om de oren suist.

Shadow Study is het vierde deel van de study serie, maar vooral het eerste deel van een nieuwe trilogie, soulfinders. Het speelt zich af na de glass trilogie, maar focust zich weer op Yelena en Valek. En geef toe; we zijn dol op dit koppel. Het voelde ontzettend goed om weer met hen kennis te maken. Maria V Snyder heeft wat dat betreft goed geluisterd naar haar fans (wij willen meer!), maar heeft altijd elk boek bewust niet helemaal afgesloten met een gesloten einde, zonder onbevredigend te zijn. Dat is slim.

Hoewel we in de glass trilogie voornamelijk in Sitia zaten, brengt Shadow Study ons weer aardig terug in Ixia. Dit komt mede door de terugblikken van Valek. We leren eindelijk meer over zijn verleden en dat vond ik heel erg fijn. Zijn personage is namelijk erg indrukwekkend en trok mij al vanaf het begin ontzettend aan. Wel was ik eerst een beetje bang dat dit vierde deel niks nieuws zou brengen en dat het een gevalletje ‘ik ga door op mijn eerdere succes, want die formule werkt’ zou zijn geworden. Gelukkig is dat absoluut niet het geval. Maria V Snyder laat juist zien dat ze deze wereld tot in de puntjes kent en dat er voor de lezer nog veel onontdekt terrein is, maar dat ook echt niet alle plotlijnen van de vorige boeken afgerond zijn.

Wat mij ook erg beviel is het feit dat er echt een paar jaren voorbij zijn gegaan. De hoofdpersonages, maar ook de vele randpersonages zijn allemaal gegroeid. Ze hebben een logische ontwikkeling doorgemaakt en die rol spelen ze goed. Het feit dat randpersonages altijd een grote rol hebben gespeeld in Maria’s indrukwekkende epos, maakt het dat de plotlijnen interessant en levendig blijven. We zien oude bekenden terug en maken kennis met een aantal nieuwe personages; ze passen allemaal als een puzzel in het verhaal.

Shadow Study wist mij van begin tot eind vast te houden. Van Yelena’s zoektocht naar haar genezing en de strijd tegen een oude badguy, tot Valek’s herinneringen als trainee, elke plotlijn voldeed aan mijn verwachtingen. De bijzondere magie kwam weer goed naar voren en liet ook weer duidelijk de grenzen qua mogelijkheden zien. Dat kan ik altijd erg waarderen.

Gelukkig komt het nieuwe deel, Night Study, al snel uit. Ik zit namelijk weer helemaal in de magische wereld van Ixia en Sitia. Gelukkig heb ik nog een paar boeken van Maria V Snyder niet gelezen, want ik wil veel meer van haar lezen. Shadow Study is een waardig gevolg op de oorspronkelijke magie en is absoluut niet een herhaling van de vorige boeken. De personages zijn gegroeid en de dreiging van oorlog en de rol die onze hoofdpersonages daarin spelen is veel heftiger aanwezig. Het was weer een heerlijk boek.

Foto 09-02-16 10 51 04

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.