Night Study (Soulfinders #2) – Maria V. Snyder

Geplaatst op 21 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Night Study (Soulfinders #2) – Maria V. SnyderNight Study door Maria V Snyder
Ook door deze auteur: Taste of Darkness
Serie: Soulfinders #2, Study #5
Andere boeken in deze serie: Shadow Study, Studie van Gif
Uitgever: MIRA Books | Februari 2016
Genres: Fantasy, High Fantasy
Aantal pagina's: 444
ISBN: 9781848454484
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Ever since being kidnapped from the Illiais Jungle as a child, Yelena Zaltana's life has been fraught with peril. But the recent loss of her Soulfinding abilities has endangered her more than ever before. As she desperately searches for a way to reclaim her magic, her enemies are closing in, and neither Ixia nor Sitia are safe for her anymore.

Ik ben al een aantal jaar groot fan van het werk van Maria V Snyder, met in het bijzonder haar boeken over Valek en Yelena. Sinds vorig jaar is ze verder gegaan met de Study serie in een nieuwe trilogie. Ik las daarvan het tweede deel: Night Study. Ik had nergens zin in en besloot dit boek maar op te pakken. Dat was een goede keus; de zin in leven kwam meteen terug en ik binnen een avond had ik het boek uit.

nightstudy

Night study zit vol bedreigingen. In geen enkel land is Yelena veilig en zo zonder haar magie voelt ze zich ontzettend beperkt.

Net als bij Sarah J Maas is Maria V Snyder er ontzettend goed in om hoge verwachtingen waar te maken. Ze heeft mij al vanaf het eerste boek compleet in te weten pakken. Want naast dat Yelena en Valek een soort van droomkoppel is, vind ik hem sexy en haar badass. Daarnaast weet Snyder altijd een verrassend compleet verhaal over te brengen in een goed uitgewerkte wereld. Het verhaal beperkt zich nooit tot maar één plotlijn, maar leest toch ontzettend vlot. Ondanks de complexiteit van het plot was er niks onnodig en dat maakt Night Study weer echt een top boek.

nightstudy2

Omdat we al een aantal boeken in Ixia en Sitia hebben doorgebracht, kennen we de wereld al erg goed. Toch wordt deze nooit saai. En het verhaal ook niet; er wordt gespeeld met de relaties tussen de personages en dit gaat er soms heel intens aan toe. Dit vond ik alleen maar positief, want niets is zo storend aan een eenzijdige relatie. Snyder laat duidelijk merken dat sommige karakters een verleden met elkaar hebben en dat we al lezer daar wat van mee mogen krijgen. Ik smulde van de intriges en de drama wat dit opleverde.

Al die complexe intriges. Ik smul er van. Een topper onder de high fantasy boeken en zeker aan te raden aan Sarah J Maas fans!

Ik heb van elk woord – wat zeg ik, elke letter – van Night Study genoten. Ik kan nu al niet meer wachten op het volgende boek.. En ik denk niet dat ik er echt mee om kan gaan als dit het laatste boek van de serie zal zijn. Ik ben namelijk een beetje verliefd geworden op Yelena en Valek.

nightstudy3

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.