Dagboek: Stoofpot en kerstviering

Geplaatst op 24 december 2018 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Dit was een drukke week met veel kerstvieringen en drukte met de naderende feestdagen. Op een of andere manier is iedereen dan altijd een beetje onrustig. Ik neem best wel veel rust, maar dat komt vooral omdat ik weet dat komende week heel druk gaat worden.

Maandag

Vandaag moet ik eigenlijk naar Rotterdam, maar ik voel me echt heel erg ziek en dus doe ik wat ik normaal niet zou doen; ik meld mezelf af. Ik lig de hele dag op te bank te rusten en alleen een wandeling voor een frisse neus haalt me van de bank af. Ik kijk outlander en lees wat. Ik de avond speel ik wel D&D.

Dinsdag

Een gekke dag vandaag. Ik werk eerst een paar uur in de bibliotheek en cross dan naar huis. Niet veel later ga ik naar het kerstfeest op school en als ik daar mee klaar ben, is het alweer tijd om naar de bieb te gaan voor het kerstfeest daar. Ik vind het een gek idee dat ik mijn collega’s moet gaan vertellen dat ik stop, maar het valt me allemaal mee. Een groot aantal weten het al… Een lopend vuurtje! Het is uiteindelijk erg gezellig en rond een uur of negen zit ik in de bus naar huis. Ik heb mijn nieuwe schoenen aan, trouwens, want die kwamen precies op tijd binnen.

Woensdag

Vandaag werk ik op school en de dag gaat erg snel, maar ik krijg ook niet alles gedaan. Mijn blog ligt er ook nog eens uit, dus besluit ik proef te gaan lezen. Na werk ben ik snel boodschappen gaan doen om thuis nog even een aflevering van Outlander te kunnen kijken voor we naar D&D moeten. Ik heb seizoen 3 nu helemaal gezien; heerlijk! Jammer dat seizoen 4 nog niet online staat.

D&D was gezellig, al was niet iedereen er. Aan het einde was ik zo intens moe. Ik vergat ‘s avonds ook nog eens mijn telefoon aan de oplader te hangen. Oeps.

Donderdag

Vandaag verwacht ik dat mijn collega’s langskomen om het weer een uurtje te proberen. Maar de ene is ziek en de ander komt gewoon niet opdagen. Of nou, ik had verwacht dat ze zou komen. Daar baal ik wel van. Sowieso heb ik een dag dat ik niet lekker in mijn vel zit. De leerlingen zijn druk en luisteren niet en ik voel me niet lekker oh en ik begin de dag met een storing in het systeem. Ik krijg op werk wel veel gedaan; veel boeken uitlenen, nota’s verwerken en het een en ander voor mijn blog. Ik kijk wel uit naar de tweede week van de kerstvakantie, wanneer ik zelf ook eens vrij ben.

Na het werk fiets ik heel snel door naar het zwembad om te gaan zwemmen. Ik merk wel dat ik toch niet helemaal fit ben, want na 3 kwartier krijg ik het koud en voel ik me niet zo lekker. Ik ga snel naar huis en niet veel later word ik opgehaald om te gaan bowlen met de andere vrijwilligers.

Vrijdag

Een kort dagje vandaag, want alle leerlingen hebben de eerste drie uur les en daarna kerstviering. Het is nog best wel druk, maar ik krijg veel gedaan. Ook ruim ik de kerstboom op het werk alvast op.

Rond een uur of één zijn alle leerlingen weg en kan ik gaan. Snel even boodschappen doen en thuis nog een aflevering van Sabrina kijken. Daarna ga ik naar mijn moeder om gezellig te eten en de auto op te halen. Ik zal in de trein naar Rhenen even in slaap; zo moe ben ik.

Na het eten stap ik in de auto. Het regent en waait echt heel hard dus ik rij erg rustig. Zodra ik op de snelweg ben, word ik door een of andere 140 km/u knuppel ingehaald. 10 km verder sta ik in de file omdat diezelfde auto tegen de vangrail is geklapt. Echt jongens. WAAROM doen mensen zo gevaarlijk!?

Thuis lees ik nog wat en ga ik vroeg naar bed; ik ben kapot.

Zaterdag

Als ik wakker word voel ik me helemaal niet lekker. Mijn buik is al de hele week een beetje van slag en vandaag lijkt het wel ruzie in mijn buik. Ik kan gelukkig wat rustiger doen op het werk, want vandaag mag ik op de jeugdafdeling zitten. Ik help heel veel kindjes aan een tof boek, maar er zijn ook behoorlijk wat kinderen die hem constant op een krijsen zetten omdat ze hun zin niet krijgen. Het zal wel in de lucht zitten…

In de avond gaan we naar de verjaardag van mijn schoonzus. Ik ken er eigenlijk niemand, maar iemands vierjarige zoontje wil met me spelen dus dat doe ik.

Zondag

Vandaag ben ik lekker vrij, maar ik heb wel dingen op mijn lijst gezet die ik wil doen. Toch lukte dat niet helemaal en dat is oke. Wel kijk ik de afdelingen van Sabrina die ik nog niet gezien heb en sta ik lekker in de keuken. Ik maak maiskoeken, maar ook een Ierse stoofpot. Ik kijk er naar uit om in de toekomst vaker uitgebreider te kunnen koken in het weekend.

Gelezen

Op maandag begin ik in The wizard’s of once, een heel leuk jeugdboek. Op dinsdag lees ik hem uit. Op woensdag begin ik in Acmala een kleine novelle. Deze lees ik donderdag voor ik naar mijn werk fiets uit. Op vrijdag begin ik in een boek waar ik al enorm lang naar uitkijk: Talisbinder. Ik vind het heerlijk om verder te kunnen in deze serie, want de tone of voice is zo ontzettend verfrissend en grappig! Helemaal uit krijg ik hem niet.. helaas. Ook lees ik een stuk verder in Proudly imperfect.

Nieuwe boeken

Lekker voor mijn TBR: geen nieuwe boeken! Niet dat ik heel veel las deze week, maar met het oog op mijn vrije week de eerste week van januari: ZIN IN HEEL VEEL BOEKEN!

Blogposts

Komende week moet ik even heel veel werken, dus van lezen zal vast weinig terecht komen. Ach ja. 🙂

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: Stoofpot en kerstviering

  1. Door die foto van die maïskoekjes besef ik plots dat het al heel lang geleden is sinds ik nog eens krabkoekjes heb gemaakt. Misschien moet ik dat binnenkort nog maar eens doen. Ik heb deze week wel rauwe brownies gemaakt op basis van dadels, rauw cacaopoeder en verschillende noten. Gek eigenlijk hoe lekker die ingrediënten samen zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.