Echte aanraders om te lezen tijdens de feestdagen

Geplaatst op 19 december 2018 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Het lijkt nog wel gisteren dat het kerst was en nu is het gewoon alweer zover! Tijd om te genieten van vrije dagen (nou ja, ik alleen met kerst zelf), heel veel zachte dekentjes, lekker eten en het aller belangrijkste: een goed boek. Ik heb dan ook een paar echte aanraders op een rijtje gezet die je echt moet oppakken met kerst!

Harry Potter, always

Harry Potter is en blijft een ultieme kerstread voor mij! Ik kreeg mijn allereerste Harry Potterboek namelijk voor kerst en dus blijf ik daar altijd een beetje aan terugdenken. Ook de films waren meestal rond kerst in de bioscoop te vinden, waardoor ik altijd een extra reden had om de boeken te herlezen. Daarnaast waren die twee lange weken kerstvakantie natuurlijk helemaal lekker om zonder schaamte zo’n dik boek open te slaan!

Wonderland

Wonderland mag natuurlijk niet aan mijn lijstje ontbreken omdat ik heb meegewerkt aan dit boek! Ik maakte de illustraties! Onlangs is deze kerstbundel opnieuw uitgegeven en dus weer volop te krijgen. Diverse Nederlandse en Vlaamse auteurs hebben een sfeervolle bijdrage geleverd, wat een grote diversiteit aan verhalen brengt. 

My true love gave to me

Dit boek is al wat ouder, maar ik vind My true love gave to me echt een heerlijk kerstig boek! Het is een bundel van verhalen, geschreven door allerlei bekende auteurs. Net als Wonderland zijn de verhalen erg divers en hebben ze een fijne kerstsfeer. 

Andere tips zijn: Let it snow en lekker dikke fantasy boeken als De Grisha Trilogie, (daar is het ook lekker koud). Fantasy vind ik echt een winterding omdat je toch bezig bent met andere werelden en jezelf toch wat vaker wat meer leestijd gunt. Waar of niet?

Welk boek zou jij willen aanraden om echt met kerst te lezen?

Tags:

Divider

One response to “Echte aanraders om te lezen tijdens de feestdagen

  1. Marjolijn

    After all this time, Emmy? 😛

    Ik ben nu ook Wonderland aan het (her)lezen, die had ik vorig jaar gewonnen met je BAK! Heel leuk boek ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.