Dagboek: Paarse vrijdag, rare kassamevrouwen en echt weekend

Geplaatst op 17 december 2018 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Deze week was een drukke en gekke week, die heel relaxt eindigde met echt even weekend. Ik kijk er heel erg naar uit om dit weekendgevoel vaker te hebben, want het levert me toch veel rust op! Ik voel me dan helemaal niet meer schuldig om lekker te niksen en dat is goed voor me. Deze week maakte ik weer vanalles mee. Lees je mee?

Ik zag deze regenboog deze week en ik vond hem zo mooi en krachtig. Het hielp me om positief te blijven en om een paar keuzes te maken. 

Maandag

Vandaag ben ik vrij en ik voel me niet zo lekker en ik weet dat de laatste paar weken van het jaar best druk gaan worden, dus laat ik mijn to do list varen en doe ik rustig aan. Ik kijk twee afleveringen van Outlander, doe boodschappen, lees een half boek en wandel een stuk en geniet daar intens van. Daarna ruim ik de woonkamer op. Grappig is dat ik op dit soort ongedwongen dagen veel gemakkelijker de dingen doe die echt van belang zijn. Leermomentje!

In de avond spelen we weer Dungeons & Dragons en dat is weer heel erg gezellig.

Dinsdag

Vandaag is een van de laatste keren dat ik vast op de jeugdafdeling werk op de dinsdagochtend. Wat bizar dat die vier maanden zo snel gingen! Daarna fiets ik naar de supermarkt om mijn pakketjes weg te brengen en om wat boodschappen te doen.

De situatie: ik sta in de rij voor de pakketbalie, die grenst aan de balie waar mensen sigaretten kunnen kopen en waar je mag afrekenen als je maar een paar dingen hebt. Er staat maar een persoon achter de balie, dus je moet altijd wachten. Geen probleem. Ik heb alles altijd al gefrankeerd, dus het gaat bij mij altijd snel.

Ik ben eindelijk aan de beurt.

Ik: hoi! Ik kom deze pakketjes versturen, je hoeft ze alleen nog maar te sca-

Kassiere: /onderbreekt me/ Ik weet wel wat je wilde zeggen: ‘he he eindelijk, dat duurde lang!’ dat is echt onaardig.

Ik: …. *denkt: is dit een grapje?* *glimlacht en geeft pakketjes*

Zij: *scant* ja dat vind ik echt onaardig. Kan echt niet.

Achteraf had ik natuurlijk moeten zeggen dat ik dit helemaal niet zag, maar ik was zo van de wap. Ik ben er de hele dag een beetje van slag door geweest en ik denk dat ik niet zo snel nog bij deze supermarkt wil komen. Ik voelde me plots totaal niet meer welkom. Gelukkig is mijn normale postpunt wel aardig.

De rest van de middag laat ik mijn to do list voor wat het is en ga ik lekker outlander kijken. Ik geniet er intens van om even niets te moeten en uiteindelijk krijg ik alsnog wel gedaan wat echt belangrijk was. In de avond lees en sport ik nog.

Woensdag

Na een beroerde nacht vol wakker worden en dat soort dingen, sta ik op om langs de diëtiste te gaan. We maken een nieuwe afspraak en zetten nieuwe doelen op. Het is namelijk nog maar enkele maanden dat ik in Rotterdam begeleid zal worden en ik ga de harde grens daar niet halen. Omdat ik daar nog maar enkele afspraken heb, lijkt het me goed om het door te blijven zetten bij de diëtiste.

Daarna ga ik naar mijn werk.

De dag vliegt voorbij, maar is aan de andere kant ook erg traag. Thuis doe ik nog snel wat dingetjes en dan is het alweer tijd om naar Annabel te gaan voor een potje D&D. Niet dat iedereen er alle focus voor heeft… haha

Donderdag

Vandaag is toch wel een beetje een spannende dag want ik heb mijn functioneringsgesprek. Het ging eigenlijk heel goed; we zijn allebei heel tevreden over mijn inzet en voortgang en ik was erg blij om dit te horen. Niet alleen krijg ik een vaste aanstelling, mijn vervanging komt ook in orde, wat betekent dat ik keuzes ga maken voor de toekomst.

Ik vind de Celebrate Books Adventskalender echt zo tof!

In de avond ben ik er nog veel mee bezig, maar lees ik ook wat en kijk ik expeditie robinson. Ik ben mijn aandacht voor het seizoen een beetje verloren, merk ik. Mijn favorieten zijn er allemaal uit.

Vrijdag

Vandaag is het paarse vrijdag en natuurlijk trek ik wat paars aan. Een paars vest en paarse sokken en op het werk heb ik een button en polsbandje klaarliggen. Als ik op school kom en zie hoe de aula paars versierd is, voel ik trots. Trots dat leerlingen en docenten dit samen oppakken. Ik zie veel docenten in het paars, veel leerlingen. Ik heb de hele dag een glimlach op mijn gezicht.

Er komen op een gegeven moment ook echt leerlingen binnen met een mission impossible deuntje om een sticker te halen. Inclusief schijnbewegingen en laserstralen.

Ik hou van jongeren.

Zaterdag

Vandaag ben ik vrij en dat is lekker! Ik doe eerst boodschappen en ga naar de action en breng wat pakketjes weg en daarna duik ik met een boek op de bank. LEKKER JOH. Ook doe ik wat administratie, kijk ik tv en wandel ik uiteindelijk naar Bakker Bart om mijn too good to go bestelling op te halen. Voor 4 euro krijgen we insane veel brood mee!

Zondag

De wereld is wit als ik opsta. Ik besluit meteen een rondje te gaan wandelen; een frisse neus om mijn hoofd te legen. Mijn sokken zijn doorweekt als ik thuis ben, maar worth it! Daarna doe ik lekker rustig aan, want in de avond ga ik naar Eindhoven voor het Van Piere YA kerstfeest.

Check deze schattige boekenleggers/paperclips nu!
Ik pak ook een stapel boeken in die ik meeneem voor de ruilactie vanavond. 

Gelezen

Op woensdag lees ik Runenvuur van Joanne Harris uit. Dit is het tweede deel en ik kon hem bij de bieb lenen! Daarna begon ik in Twister een toffe en sprookjesachtige middlegrade. Daarna was heel meaan de beurt. Ook deze leende ik bij de bieb.Twister

Nieuwe boeken

Niet alleen nieuwe boeken, ook mijn bestelde booksleeve kwam binnen! 

Deze week heb ik sowieso twee boeken aan mijn kast mogen toevoegen. Misschien dat ik zondagavond met meer thuiskom, maar het kan ook zijn dat ik dan alleen boeken heb weggedaan!

De nieuwe boeken zijn twee boeken waar ik erg benieuwd naar ben: Talisbinderen Aru Shah en het einde van de tijd. Heb jij al eens van deze boeken gehoord?

Blogposts

Komende wek beginnen de drukke laatste twee weken van het jaar. Ik moet behoorlijk veel werken, maar het vooruitzicht dat ik de eerste week van januari een soort van vrij ben, is echt heerlijk! Tot volgende week.

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: Paarse vrijdag, rare kassamevrouwen en echt weekend

  1. Petra W

    Wat een drukke week weer! Fun: ik las te snel en dacht ‘Olivander gekeken? Is daar een serie van????’ Maar het was Outlander ( 🙁 ) . Hoe cool zou een serie over (de geschiedenis van) Olivander zijn?

  2. Stom hè, dat je dan zo van slag kunt zijn door zo’n misverstand :S

    Fijn dat je een vast contract krijgt! En heel tof, die paarse vrijdag. Ik wist niet wat het was, maar vind het zo goed dat er aandacht voor is, juist voor jongeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.