The Seafarer’s Kiss (The Seafarer’s Kiss #1) – Julia Ember

Geplaatst op 15 december 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Seafarer’s Kiss (The Seafarer’s Kiss #1) – Julia EmberThe Seafarer's kiss door Julia Ember
Serie: The Seafarer's kiss #1
| Mei 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Hertelling
Aantal pagina's: 214
ISBN: 9781945053207
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Having long-wondered what lives beyond the ice shelf, nineteen-year-old mermaid Ersel learns of the life she wants when she rescues and befriends Ragna, a shield-maiden stranded on the mermen’s glacier. But when Ersel’s childhood friend and suitor catches them together, he gives Ersel a choice: say goodbye to Ragna or face justice at the hands of the glacier’s brutal king.

Determined to forge a different fate, Ersel seeks help from Loki. But such deals are never as one expects, and the outcome sees her exiled from the only home and protection she’s known. To save herself from perishing in the barren, underwater wasteland and be reunited with the human she’s come to love, Ersel must try to outsmart the God of Lies.

Op YALC zag ik een kraampje waar de boeken van Julia Ember werden aan geprijsd. Hoewel het boek er zelf niet lag, was mijn interesse meteen gewerkt. Niet alleen vond ik de kaft heel erg mooi, het verhaal sprak me ook ontzettend aan. The Seafarer’s kiss is namelijk een hertelling van de Kleine Zeemeermin, met een Viking tintje. Hallo, insta-love voor Emmy. Ik heb het boek uiteindelijk gekregen in een swap pakket. Superleuk! Ik kon ook echt niet wachten om het boek te lezen en begon er vrij snel in.

De 19-jarige meermin Ersel heeft zich altijd al afgevraagd hoe het leven voorbij de ijsschotsen zijn. Ze krijgt die kans wanneer ze de verstekeling Ragna redt, een schildmaagd. Ersel wordt echter betrapt door een meerman en hij dwingt haar te kiezen: terecht staan voor hun verschrikkelijke koning, of Ragna voorgoed vaarwel zeggen.

Ersel laat het hier niet bij zitten; ze kiest haar eigen pad wel! Ze schakelt de hulp in van Loki, maar haar deals lopen niet precies zoals ze had gehoopt. Om haar dromen waar te maken moet ze ontrafelen hoe haar koninkrijk in elkaar steekt en proberen de God van Leugens te slim af te zijn.

The Seafarer’s kiss is vooral een Viking hertelling van de Kleine Zeemeermin omdat Loki een grote rol speelt en omdat Ersel het Vikingmeisje Ragna ontmoet. Op zich is dit ook heel logisch, want het sprookje vindt zijn oorsprong in Denemarken.

Loki kwam tot z’n recht zoals hij bedoeld is; een trickster, een gluiperd en een gedaantewisselaar. Hij laat Ersel er keer op keer instinken en het is haar taak om de God van Leugens een loer te leggen. Ik vond dit spel interessant en het zorgde voor interessante wendingen.

Wat ik echter jammer vond is het gebrek aan romance. Ja, echt. Ik! Ersel voelt namelijk wat voor Ragna, maar dit wordt nog niet heel erg uitgewerkt. Het blijft een beetje oppervlakkig en gaat daardoor erg snel. Dit vond ik jammer, want ik had veel meer van Ragna willen zien. Ze blijft nu vrij vlak en wordt in het hoekje van de stoere meid/versierder gedrukt, zonder andere karaktertrekken. Ik had meer romance verwacht en gehoopt, want er zijn maar weinig YA boeken waar girl-girl romance in voorkomt. Gelukkig gaat het vervolg vooral over Ragna (en het is een hertelling van Peter Pan!)

Ik vond The Seafarer’s kiss erg vermakelijk, wat mede kwam door de fijne en verrassende wendingen. Oke, ik genoot ook wel van het spel van Loki, eigenlijk. Toch vond ik het einde niet helemaal bevredigend. Het ging wat snel en voelde daardoor erg kort. Maar de insteek bevalt me enorm en ik ben blij dat ik dit boek heb leren kennen. Heerlijk toch, dat niet alle boeken populair hoeven te zijn?

The Seafarer’s kiss is met zijn verrassende wendingen en girl-girl romantiek een fijne toevoeging op de markt. Fijn voor liefhebbers van Vikingen en sprookjes

Ik ben erg blij dat ik The Seafarer’s kiss heb leren kennen. Ik ben immers dol op Vikingen en sprookjes, en dit leek de ideale combinatie. Het boek is niet het meest diepgaande verhaal – omdat veel bijpersonages toch een beetje vlak bleven – maar had wel een aantal verrassende wendingen die me scherp hielden. Het einde voelde wat kort, maar smaakt wel naar meer. Ik kan dan ook niet wachten om het vervolg aan te schaffen en te lezen.

 

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “The Seafarer’s Kiss (The Seafarer’s Kiss #1) – Julia Ember

  1. Petra W

    Dit klinkt inderdaad is als een leuk boek. Mét Loki…. dat is toch altijd een pluspunt 😉 .Dank je voor je review, ik denk niet dat ik het anders gevonden had.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.