Dagboek: Doeiiii vakantie en iets met kastelen

Geplaatst op 13 augustus 2018 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

De scholen gaan binnenkort weer beginnen en ik heb het gevoel dat we pas gisteren vrij hebben gekregen.. Damn dat ging snel! Vanaf komende week ga ik ook weer wat meer werken, wat erg wennen is. Niet omdat ik lui ben en het liefst niks zou doen, maar meer omdat ik dan weer even een goed ritme moet vinden om allerlei ballen in de lucht te kunnen houden. Kijk je mee naar mijn afgelopen week?

Castlefest

Ik zou nog een stukje schrijven over Castlefest, omdat ik daar in mijn vorige blogpost niet meer aan toe kwam. Castlefest was echt heerlijk! We wisten van te voren niet hoe het ging lopen (stand ja/nee, hoeveel dagen). Uiteindelijk waren we er alleen zondag en ik heb intens genoten. Ik had een fijn kostuum aan dat goed te doen was in de hitte, de sfeer was fantastisch en ik heb een paar bekende mensen gezien. Ook liepen we dit jaar niet met z’n tweeën, maar met meer. Gezellig! We hebben lekker rondgelopen en gechilt. Soms was het even wennen, want veel kraampjes stonden op een andere plek, waardoor ze soms lastig te vinden waren. Toch bracht dit ook wel weer een fijne nieuwe vibe met zich mee. Ik heb genoten en twee toffe dingen gekocht, een houten bijl voor mijn kostuum en een Schotse titel. Echt?! Echt. Ik heb een stukje Schotse grond gekocht, ter behoud van de natuur en daarom mag ik me vanaf nu Lady Emmy noemen. Kei tof. Mocht je ook willen; ik heb een kortingscode.

Maandag

Vandaag spreek ik af met Esmeetje in Den Haag. Het is bloedje heet, dus na een flinke shopsessie en wat stops om te eten, gaan we allebei weer met een enorme volle tas naar huis. Ik vond het zo gezellig <3 thanks Esmee.

In de avond spelen we weer D&D.

Dinsdag

Oke, vandaag is het dus écht heet, en omdat morgen mijn laatste vrije dag is wil ik een van deze dagen zwemmen. Dat wordt vandaag. Het lijkt de Efteling wel met hoe lang de rij blijkt te zijn, maar het zwemmen was wel erg lekker. Veel gedaan krijg ik vandaag niet… Uiteindelijk val ik dan ook ’s middags nog even in slaap in het gras. Phoe.

In de avond kijken we een aantal aflevering Sword Art Online. Mijn man wil het ook graag zien en ik vind herkijken absoluut geen probleem.

Woensdag

Mijn laatste vakantiedag en dan begint het werken weer. Ik ga de komende weken ook echt behoorlijk wat werken (eindelijk weer wat geld verdienen), dus vandaag wil ik en genieten, maar ook wat voorbereidingen trekken voor Letters & Lights. Zo lees ik lekker mijn boek uit, maar geef ik ook bijles, pak ik thee in, maak ik een ander item voor de komende Disneybox en blog ik wat. Ook maak ik een lekkere wandeling en sport ik; heerlijk dit koelere weer.. Ik ben meteen actiever.. Nu die warmte nog het huis uit krijgen.

Disco Muk, baby.

Donderdag

Vandaag moet ik weer werken en meteen worden mijn werkuren verplaatst vanwege het transport. Ik werk van 11 tot 3 en daarna ga ik naar Rhenen, waar ik mama’s auto op ga halen. Ik mag haar busje lenen voor events en daar ben ik zoooo dankbaar voor. Zonder haar had ik al die events niet kunnen doen.

Wat wel even kut was vandaag is dat ik een spier in mijn nek verrekte toen ik naar mijn werk liep. Zondagavond heb ik er nog steeds last van.

Vrijdag

Ook vandaag wordt mijn rooster aangepast.. Ik werk tot half 2 en daarna ga ik richting de Starbucks, waar ik met een paar meiden van de leesclub heb afgesproken om koffie te gaan drinken. Het is zo ontzettend gezellig. Moeten we vaker doen! Ik vind het zo mooi om te zien dat er zulke mooie vriendschappen zijn ontstaan <3

Zaterdag

Ik wilde eigenlijk eerst gaan zwemmen, maar ik moet nog zo veel doen dat ik besluit dat eerst te doen en vandaag gewoon ook lekker te gaan wandelen. Goede keus! Ik krijg bijna alles gedaan en dus kan ik morgen een stuk relaxter de auto in stappen. Van lezen komt niet veel terecht, maar ach. In de avond word ik getroffen door een enorme hoofdpijnaanval, dus ga ik vroeg naar bed.

Zondag

Vandaag heb ik weer een event, dus ook deze houden jullie van mij tegoed. Vandaag is het Harry Potter event op een kasteel en ik sta er met een kraampje. Hopelijk een goede omzet vandaag, want ik heb nog teveel toffe ideeen en te weinig geld om het te realiseren.. haha struggles!

Mijn kraampje!

Love kastelen.

Love deze meneer.

Tja.. dat schreef ik dus eerder, maar hoewel ik kapot was toen ik thuis kwam, wilde ik dit toch nog even afmaken. Het was een heel gezellig en warm event. Langzaam leren we meer standhouders kennen, dus dat is echt een plus! Ik ga tevreden naar huis, meeschreeuwend met de playlist die ik heb gemaakt voor in de auto. De sfeer was top en ik heb een aardige omzet gedraaid. Top dag, dus!

Haul

Op Castlefest krijg ik het boek Vuur & Vergankelijkheid van schrijfster Kelly van der Laan. Dankjewel! <3 Op woensdag krijg ik post van Clavis, met daarin Raven 2.

En dan komt ook nog Giant Days binnen, een graphic novel die ik meteen uitlees. Zo leuk! En dat was het.. goed he? Mag wel na vorige week….

Deze week krijg ik ook de summer box van Celebrate Books binnen. Ik ben er heel blij mee.. Vooral de tas.. ZO CHILL.

Gelezen

Op maandag lees ik Puddin’ uit, wat een fijn boek! Op dinsdag probeer ik in Out there 2 te beginnen, maar na 47 bladzijden geef ik het op. Totaaaaal niks voor mij, maar ik kom er niet in en heb er geen zin in. Het boek gaat meteen door na deel 1, en dat is jaren terug en ik voel me niet geroepen het te moeten herlezen. Schrijvers, alsjeblieft, zorg voor een soort van recap. Ik kon totaal geen connectie krijgen met de personages en daarom besloot ik eens naar mijn gevoel te luisteren. Daarna pakte ik de charmed graphic novel. Deel 3. Deel 2 heb ik niet en niet gelezen, maar ik wilde zo graag dit boek lezen. Hopelijk kan ik deel 2 en deel 4 ooit nog eens scoren…

Daarna begon ik in The Hunger Games. Ik heb de trilogie jaren terug in het Nederlands gelezen – ik was toen net begonnen met bloggen over boeken en leerde YA in Nederland kennen – en ik vond het nu eindelijk tijd om hem te herlezen in het Engels. Het blijft een bijzonder boek waarvan ik de rillingen blijf krijgen; wat als zoiets echt zal gebeuren?

Vervolgens lees ik Giant Days, een graphic novel (en ik stuur steeds foto’s naar mijn vriendinnen omdat het zo herkenbaar is) en Moxie, een contemporary met een feministische tintje, wat ik steeds meer ga waarderen.

Vervolgens maak ik alvast een beginnetje in Allerzielen. Ik lees dit boek opnieuw voor de leesclub, waar we het boek gaan bespreken.

Blogpost

Volgende week heb ik een heel drukke werkweek… Ik werk vijf dagen in de bieb en daarnaast heb ik nog vele andere ballen hoog te houden. Even bikkelen, dus. Misschien dat er daardoor wat minder blogjes online zullen komen. We zullen zien. Even geld verdienen enzo. Misschien lukt het me juist ook wel weer wel om juist blogjes te maken.. Ik zit vooral in mijn hoofd met de vraag; wanneer ga ik sporten?! Misschien dat ik zondag naar het zwembad fiets… Ik moet in ieder geval weer even goed gaan kijken naar mijn week… Tot de volgende!

 

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: Doeiiii vakantie en iets met kastelen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.