Brothers to the Death (The Saga of Larten Crepsley #4) – Darren Shan

Geplaatst op 29 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Brothers to the Death (The Saga of Larten Crepsley #4) – Darren ShanBrothers to the death door Darren Shan
Ook door deze auteur: Zee van bloed
Serie: De Saga van Larten Crepsley
Andere boeken in deze serie: Zee van bloed
Uitgever: Little Brown Books | mei 2013
Genres: Young Adult, Horror, Jeugd, Fantasy
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9780316078719
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

After years of wandering, Larten has finally found his way back to his vampire family and resumed the vigorous, brutal training to become a General. But there are vampires determined to pull Larten into starting a war that could have global implications and casualties. Vampires who will stop at nothing. Vampires who would betray Larten in the most cutting way.

Toen ik elf jaar terug het laatste deel van de Darren Shan saga uitlas, voelde ik een leegte. Een van mijn favoriete series, helemaal voorbij! Maar ergens in mijn achterhoofd voelde ik dat ik nog geen definitief afscheid van deze wereld hoefde te nemen… Darren Shan verklapte namelijk al snel dat hij ooit over een van mijn favoriete personages zou gaan schrijven: Larten Crepsley. Nu ik Brothers to the Death heb gelezen, is het verhaal echt uit. En geloof me; dat voelt BRAK.

Het was heerlijk om weer in de vampierwereld te duiken die Shan heeft geschapen. Zijn bloedzuigende wezens hebben hun eigen maatschappij en manier van leven, wat heerlijk is uitgewerkt. Leuk is ook dat er extra dingen worden uitgelegd en dat er losse draadjes van de Darren Shan Saga eindelijk ergens aan vastgeknoopt kunnen worden. Wederom weet Shan er op meesterlijke wijze in te slagen een verhaal goed af te ronden, in zijn kenmerkende cirkel. Hij is een van de weinige schrijvers die dat echt goed weet over te brengen. Maar dat maakt het einde niet minder emotioneel. Ik wil helemaal geen afscheid nemen van die stomme vampiers. Ze horen bij mijn jeugd. En bij mijn toekomst. Daar heeft mijn vriend wel voor gezorgd. (Nee, ik ben geen vampier geworden. Ik doel op de verloving).

Misschien vraag je jezelf nu af waarom ik zo lang heb gewacht voordat ik dit boek heb gelezen. Twee redenen. 1. Ik wilde dus geen afscheid nemen. En 2. Die stomme Nederlandse uitgever heeft besloten dit vierde boek niet uit te geven. DOMSTE. KEUS. OOIT. Dus ik moest uitwijken naar de Engelse taal. En dat beviel prima in deze serie, omdat de namen nooit zijn veranderd.

De sfeer met z’n rauwe randje; ik hou er van. Even voelde ik mezelf weer 14… en wat was dat heerlijk.

Darren Shan is een sterke schrijver die niet bang is om gruwelijkheden op te zoeken, maar daarnaast ook nog een meester is in het uitwerken van details. Meer dan eens heb ik in dit boek een gilletje moeten onderdrukken. ‘Dat komt daarin terug!’ wilde ik roepen. Heerlijk toch?

Al met al heeft Brothers to the Death ontzettend gemixte gevoelens bij me opgewekt. Ik heb ontzettend genoten van het verhaal, dat wederom heel goed in elkaar zit, maar aan de andere kant wist ik dat het een afscheid zou zijn. Ik haat afscheid nemen van een favoriet. Boehoe.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Brothers to the Death (The Saga of Larten Crepsley #4) – Darren Shan

 1. Ik moet zelf eerlijk toegeven dat ik pas vorige week het laatste boek van de vampire assistant reeks heb gelezen. De saga van larten crepsley had ik al gelezen na boek 2 van Vampire Assistant (ja ok, rare volgorde). Maar mijn punt is dat ook ik het een stommiteit vond van de uitgeverij om het vierde boek van de Saga niet te vertalen naar het nederlands. En geloof het of niet(met die rare volgorde) je begrijpt de boeken eigenlijk beter als je de saga eerst hebt gelezen… Aleja, vind ik toch.

 2. Geweldige review, Crepsley saga was geweldig (heb hem gelezen in het Engels).

  Ik ken dat gevoel ook. Heb ik nou elke keer als ik een fantastische serie uitlees en weet dat er hoogstwaarschijnlijk geen boeken meer komen. 🙁

  En ja, Darren Shan is echt iemand die niet bang is om enorm gruwelijke dingen te schrijven, zijn Zom-b serie is daar een bewijs van, ik kon het op een gegeven moment gewoon niet meer aan en heb de serie (helaas) weg moeten leggen.

  Ik heb nog een vraagje, je zegt dat Fontein (volgens mij de Nederlandse uitgever voor deze serie) de serie niet meer gaat afmaken en het laatste boek wordt niet uitgegeven. Is dit echt zo, en heb je misschien een link naar de post over dit? Mijn schoonmoeder heeft deze boeken in het Nederlands en ze wacht nu al heeeel lang op nieuws over het laatste deel, ze vindt de serie geweldig, maar ze vindt het fijner om boeken in het Nederlands te lezen.

  • Er is helaas nooit bericht van verschenen, maar ik heb het de uitgever zelf gevraagd. Ik vind het zelf een heel domme keuze, want darren’s boeken blijven erg populair.

   • Dat verklaard waarom ik niks kon vinden (zat al op google te zoeken er naar, en ook op Fontein’s website), wel vreemd dat ze nooit dus een officiele bericht hebben gemaakt. Nu zullen er veel fans zijn die dus wachten op het boek, maar het nooit krijgen. 🙁 Slechte zet/domme keuze inderdaad, Darren Shan is enorm populair bij jong en oud (vooral nu met zijn nieuwe serie), en dan ook nog eens stoppen bij het laatste deel? Kom op zeg, je moet nog maar één deel. Jammer, echt heel jammer. 🙁

    *zucht*Ik ga mijn schoonmoeder het slechte nieuws maar snel vertellen, en dan zal ik haar mijn Engelse deel lenen zodat ze die kan lezen en tenminste erachter kan komen hoe alles eindigt. Want dat wil ze zo graag. 🙂

    • Gelijk heeft ze! Ik heb zelf ook heel lang vol hoop gewacht, maar helaas. Er zijn ook heel veel fans teleurgesteld dat – nu zijn boeken hier niet meer worden uitgegeven – hij waarschijnlijk niet zo snel meer naar Nederland komt. Wat echt super jammer is, want het is een topgozer!

     • Het is wel jammer, maar verklaard wel een hoop. Zij (en ik trouwens ook) vonden het al vreemd dat er maar geen release datum was en dat het leek of ie steeds werd verschoven.

      Hopelijk is er een andere uitgever die de boeken wilt uitgeven, het zou razend jammer zijn als het gewoon helemaal ophoudt.
      Ik wil nog steeds hem ontmoeten, maar van wat ik zoal op het internet zie is hij echt een geweldige gozer die leuk met zijn fans omgaat, altijd met een brede lach op zijn gezicht. Het zou echt jammer zijn als hierdoor niet zo snel meer naar ons landje zou toe willen gaan. 🙁

     • Helemaal mee eens! Ik blijf het ook hopen! Ik heb hem wel al een paar keer mogen ontmoeten, dus ik kan je zeker zeggen dat hij in het echt net zo tof is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.