De Brandende Brug (De Grijze Jager #2) – John Flanagan

Geplaatst op 7 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

De Brandende Brug (De Grijze Jager #2) – John FlanaganDe Brandende Brug door John Flanagan
Ook door deze auteur: De ruïnes van Gorlan
Serie: De Grijze Jager #2
Andere boeken in deze serie: De ruïnes van Gorlan
Uitgever: Gottmer | Oktober 2007
Genres: Fantasy, Avontuur, Jeugd
Aantal pagina's: 285
ISBN: 9789025743031
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Terwijl het koninkrijk Araluen zich voorbereidt op de oorlog tegen Morgarath, gaan Will en Arnaut met de Grijze Jager Gilan op een missie naar Celtica. De dorpen in Celtica blijken uitgestorven te zijn. Alleen het uitgehongerde meisje Evanlyn kan hun vertellen waarom: Morgarath heeft zijn leger van Wargals gestuurd om de Kelten te onderwerpen.

Als ik een paar series moet noemen die niet meer weg te denken zijn uit het jeugdaanbod, dan valt De Grijze Jager-serie daar zeker onder. Zelf had ik me voorgenomen om de serie ook te gaan lezen en ik begon aan het eerste deel. Die wist me zeker te bekoren, dus besloot ik deel twee – De Brandende Brug – te lenen van de bieb.

De Brandende Brug gaat natuurlijk weer over Will, een grijze jager leerling. Samen met Arnout en Gilan gaat hij op missie om Celtica te helpen tegen Morgarath, die met zijn leger vol griezels de Kelten probeert te onderwerpen. Kunnen ze deze woeste heerser stoppen?

Ik keek er erg uit naar om dit boek te lezen; het is een serie waar zo veel jonge lezers wild van lopen en dat snap ik wel; het zit vol spanning, avontuur, fantasie en historie. Allemaal zaken waar ik als tiener ook om zou staan te springen. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik deze serie toen ik 11 was niet had kunnen verslinden. Want ergens miste ik het enthousiasme van een jonge lezer bij het lezen van dit boek. Wat ik daarmee bedoel?

Dat ik zag dat alle elementen waar ik zo van hou er in zitten, maar dat het voor mij nu best tam overkwam. Het is duidelijk een jeugdboek en ik hou van jeugdboeken, maar het was net iets te.. jong voor mij? Is dat vreemd om te vinden? Ik werd er nostalgisch van, dat wel.

Ik vond De Brandende Brug leuk om te lezen; het was meeslepend, spannend en zat vol toffe elementen. Ik hou gewoon erg van de historische sfeer die John Flanagan weet neer te zetten. Toch vond ik het eerste deel spannender en vermakelijker. Toch weerhoud dit mij er niet van om het derde boek in de toekomst ook zeker te gaan lenen.

Het is niet meer dan logisch dat de Grijze Jager serie zo populair is. De Brandende Brug bewijst met zijn meeslepende verhaal en fijne historische setting weer een waar avontuur te zijn.

Al met al heb ik genoten van het lezen van De Brandende Brug. Hoewel ik het boek minder overtuigend vond dan het eerste deel, heeft de meeslepende actie een waar leesavontuur opgeleverd.

Bewaren

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “De Brandende Brug (De Grijze Jager #2) – John Flanagan

 1. Deel drie is wat meer character development en “crap alles gaat fout”, maar deel vier, hoooolymoly. Na deel vier moet je deel zeven lezen, want logica, en dan komt de set 5/6 die zo prachtig is niet te geloven. 8/9 ook een set, en daarna alleen losstaande delen. Het is allemaal zo mooi Emmy. Zo mooi.

 2. Leen

  Leuk om te lezen dat je het voor jou ook min of meer eerst ’te jong’ vond, dat is precies de reden waarom ik die nog niet gelezen heb. Ik bleef wel telkens twijfelen of ik ze nou wel of niet zou willen lezen…
  Nu heb ik definitief de knoop doorgehakt:
  Ik ga ze wel eens lezen want zo te horen zijn ze best goed. Deze review is toch wel veel uitgebreider dan de gewoonlijke korte enthousiasme die ik merkte, die ik dan ook zag als een soort abstrakte enthousiame, waardoor ik nog niets meer of beter kon plaatsen ?
  Dus bedankt om me hiermee te helpen om de beslissing te nemen ?

 3. Daisy

  Ik had precies hetzelfde, vond het te jong. Ik heb het boek ook niet uitgelezen. Ben toch meer iemand voor YA vrees ik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.