Boy Nobody – De opdracht (The Unknown Assassin #2) – Allen Zadoff

Geplaatst op 2 december 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Boy Nobody – De opdracht (The Unknown Assassin #2) – Allen ZadoffDe opdracht Serie: The Unknown Assassin #2
Andere boeken in deze serie: Boy Nobody
| 1 oktober 2014
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789044822861
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Hij was de perfecte moordenaar. Zonder naam. Zonder verleden. Zonder geweten. Tot hij vragen begon te stellen. Nu is het Programma bang dat de waardevolle soldaat een zwakke schakel is geworden. Daarom krijgt Boy Nobody een nieuwe opdracht. Een test. Boy Nobody ontdekt dat niets is wat het lijkt: het Programma niet, zijn vertrouwelingen niet, de waarheid niet.

Ik was oprecht verbaasd hoe goed ik het eerste deel van deze trilogie, Boy Nobody, vond. Het was spannend, eens niet zo ‘meisje-achtig’ en bevatte precies de juiste hoeveelheid mysterie rondom de hoofdpersoon. Ik kon mijn geluk dan ook niet op dat ik ook, De opdracht, het tweede deel ontving van Clavis. Zou dit boek me wederom in zijn greep houden?

Het antwoord is volmondig: JA! Ik vloog door het boek heen en genoot van de spanning en wendingen in het boek. Het boek sluit goed aan op het vorige deel, maar was geen herhaling van, wat je nog wel eens hebt bij tussenboeken. Nee, dit vervolg laat goed zien dat niet elk tweede deel van een trilogie een beetje nutteloos is.

Ik vind het erg sterk dat de hoofdpersoon in dit boek een jongen is en dat de focus absoluut niet op de romantiek ligt, maar meer op de spanning en mysterie rondom zijn levenswijze. Natuurlijk komt Boy Nobody wel in aanraking met het vrouwelijke geslacht, maar hij laat zich niet afleiden van zijn doelen. Je merkt duidelijk dat hij getraind is en dat er nog ontzettend weinig over hem  onthuld is. Maar het is niet zo dat er wederom niks over hem verklapt wordt. Je krijgt meer over zijn verleden te weten, zijn echte naam, maar ook hoe hij langzaam maar zeker twijfels begint te krijgen over zijn leven.

De keuzes die hij maakt en de stappen die hij moet zetten zijn erg realistisch beschreven. Erg nuchter, wat goed bij zijn persoonlijkheid past. Ik kan dat wel waarderen: wel zijn gedachten en gevoelens weergeven, zonder dat het een zeurkous wordt.

Het enige echt jammere is dat ik nu een tijd moet wachten om het vervolg te lezen. Echt, De opdracht heeft me op een goede manier in de greep gehouden. Ik word niet hysterisch (a la fangirl) als ik aan het derde deel denk, maar het geeft me wel zo’n gevoel van ‘ik heb er zin in!’. Het is gewoon een goed geschreven verhaal dat lekker loopt, spannend is en veel mensen zal aanspreken. Een goede keuze van Clavis en ik weet zeker dat ik heel wat jongeren op mijn werk zou kunnen overtuigen om dit boek eens op te pakken!

Lees mijn recensie van Boy Nobody terug. En ik wil Clavis bedanken voor het toesturen van dit recensie-exemplaar.

 

four-stars

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Divider

One response to “Boy Nobody – De opdracht (The Unknown Assassin #2) – Allen Zadoff

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.