Bloed & Scherven (Lentagon #2) – Kelly van der Laan

Geplaatst op 27 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Bloed & Scherven (Lentagon #2) – Kelly van der LaanBloed & Scherven door Kelly van der Laan
Ook door deze auteur: Stof & Schitteringen
Serie: Lentagon #2
Andere boeken in deze serie: Talent & Kristal
Uitgever: Zilverbron | juli 2015
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 270
ISBN: 9789463080040
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Zes maanden na de gebeurtenissen van Stof en Schitteringen zitten de overlevenden vast in Jediah, waar ze door het leger gedwongen worden om een nieuwe magische energieversterker te bouwen. Intussen lopen de spanningen tussen Jediah en hun moederland Parsia hoog op en lijkt de situatie uitzichtsloos, wanneer een verrassingsbezoek en de catastrofale gebeurtenis die erop volgt hen opeens een uitweg biedt.

Op de vlucht, met gestolen kristal in hun handen, wordt het opeens schrijnend duidelijk hoe moeilijk het voor Seamon, Joy en Valeria is om zich niet te gedragen als de terrorist die iedereen zegt dat ze zijn...

Al sinds Elfia en mijn bezoek aan Kelly bij de Zilverspoor/Zilverbron stand, kon ik eigenlijk helemaal niet meer wachten op het vervolg van Stof & SchitteringenBloed & Scherven Ik vond dat namelijk een heel erg tof boek (misschien wel de beste van de uitgever) vanwege de toffe samenkomst van personages, wetenschap en magie. Nu kwam het boek eindelijk uit bij Castlefest en vond ik het boek niet veel later in de brievenbus (ik liep Kelly helaas mis op mijn favoriete festival). En nu natuurlijk de vraag; wist dit vervolg mijn hoge verwachtingen waar te maken?
Het antwoord is: Ja!

In bloed en scherven hangt een andere sfeer dan in het eerste boek, maar dat komt voornamelijk door de andere setting. Boek één is vooral een roadtrip en een kennismaking met de karakters en wereld, waar in boek twee juist plaats is voor uitdieping.

Ik was dan ook erg blij dat Joy, Valeria, Seamon en Sirka bij elkaar kwamen. Hierdoor ontstond er een interessante groepsdynamiek, die voornamelijk versterkt werd door de menselijkheid van Joy. Zij is als personage ontzettend interessant omdat ze eigenlijk in het niets valt vergeleken de powers van de rest. Zij is veruit mijn favoriete personage omdat ik me wel kon identificeren in haar kracht. Zij is de drijvende kracht achter de groep. Degene die in angst leeft, maar de rest overeind weet te houden zonder dat ze het bewust door heeft.
Ook Sirka wist mijn hart te veroveren in dit boek. Haar karakter is even rauw als de littekens op haar armen en dit vond ik intrigerend. Haar motiveren worden naarmate het boek vordert steeds duidelijker, maar dit maakt haar absoluut niet stabiel.

Bloed & Scherven leest vlot en bevat lekker veel rauwe stukken. Dat kan het boek prima hebben en past ook bij de twisted minds die de personages hebben (vanwege verschillende gebeurtenissen). Ook de setting wordt heel goed beschreven. Het is sciencefiction in een andere wereld, maar absoluut geen ver-van-je-bed-show. Van der Laan is er goed in geslaagd een realistische wereld op te zetten die ondanks het gevaar, het bezoeken waard is.

Ik heb echt genoten van dit magisch wetenschappelijke boek van Nederlandse bodem. Wat mij betreft spat de kracht van de Lentagon van het boek af en sleurt hij je een andere wereld in. Ik hoop alleen met heel mijn hart dat het verhaal nog niet klaar is. Want ik wil nog helemaal geen afscheid nemen van Joy, Seamon, Valeria en Sirka! Bloed & Scherven is weer een topper.

Bloed & Scherven

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “Bloed & Scherven (Lentagon #2) – Kelly van der Laan

  1. Dank je wel voor de mooie recensie, Emmy! <3
    En maak je geen zorgen; ik heb letterlijk vandaag zitten plotten voor boek 3. Werktitel is 'Talent en Terreur' 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.