Black Heart (The Curse Workers #3) – Holly Black

Geplaatst op 7 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Black Heart (The Curse Workers #3) – Holly BlackBlack Heart Serie: Vloekwerkers trilogie #3
Andere boeken in deze serie: Witte Kat
| 2013
Aantal pagina's: 296
ISBN: 9780575096813
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Cassel Sharpe knows he's been used as an assassin, but he's trying to put all that behind him. He's trying to be good, even though he grew up in a family of con artists. And he's trying to do the right thing, even though the girl he loves is inextricably connected with crime.

But the line between what's right and what's wrong becomes increasingly blurred. When the Feds ask Cassel to do the one thing he said he would never do again, he needs to sort out what's a con and what's the truth. In a dangerous game, Cassel may have to make his biggest gamble yet.

Vlak voordat ik de geweldige kans kreeg om Cassandra Clare en Holly Black te ontmoeten, raakte ik een beetje in paniek omdat ik eigenlijk niks van Holly had liggen. Een aantal van haar boeken wilde ik dolgraag hebben, maar de verzendtijd was te lang, dus kocht ik de enige die op tijd binnen zou kunnen zijn: Black Heart. Ik vond de cover tof en stond er eigenlijk niet bij stil welk boek het was. Eenmaal binnen drong het door; dit was het derde deel van de Vloekwerkers trilogie… Niet echt een trilogie die me warm liet lopen. Maar goed. Een boek is een boek.

Hij heeft nog een hele tijd ongelezen in de kast gestaan. Wel gesigneerd, dat dan weer wel. En nu heb ik hem eindelijk gelezen. De cover vind ik nog steeds echt super vet. Wat een toffe illustratie. De Nederlandse hebben van die stomme foto’s.. Buh.

Terug naar de inhoud. Het was voor mij al een tijdje geleden dat ik de vorige boeken las, en die vond ik ook niet heel speciaal. Het concept vond ik wel tof en zeker ook de gaven zijn vernieuwend (zeker de terug-kick!), maar of het nou aan Cassel lag of het gehele verhaal.. Het deed me niet zo veel. Ik had dan ook erg veel moeite om weer in het verhaal te komen en moest me meerdere maal afvragen hoe iets ook al weer zat. Langzaam maar zeker kwam ik weer terug in die wereld en begreep ik alles weer beter.

Wat ik goed vind aan dit boek is dat de grens tussen goed en kwaad heel dun is en dat er een grote focus ligt op goed doen en kwaad doen, en je daar bewust van zijn. Ik hou er wel van als die grenzen vervagen.. Want zeg nou zelf; het zou toch alleen maar realistisch zijn dat wanneer er magische krachten bij sommigen ontstaan, deze mensen een soort van macht gaan uitoefenen waar men gaat voor vrezen? Zou jij je gaven altijd voor het goede gebruiken?

Het einde wist me ook te verrassen. Dat vond ik erg goed en passend voor de personages. Ik had iets heel anders verwacht, maar dit was echt heel goed. Het haalde wat mij betreft het boek echt omhoog, want gedurende een groot deel van het boek voelde het niet als een spetterend einde van een trilogie.

Hoewel ik niet de hele tijd bij het verhaal wist te blijven (het greep me nog steeds niet enorm), vond ik de schrijfstijl van Holly Black wel erg fijn. Ik wil de rest van haar boeken die op mijn wishlist staan nog zeker hebben!

Ik heb me vermaakt met deze trilogie, maar ik vond hem niet heel spetterend. Maar ieder zo zijn eigen ding, toch?

three-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Black Heart (The Curse Workers #3) – Holly Black

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.