Angel Fire (Angel #2) – L.A. Weatherly

Geplaatst op 12 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Angel Fire (Angel #2) – L.A. WeatherlyAngel Fire door L.A. Weatherly
Ook door deze auteur: Angel
Serie: Angel #2
Andere boeken in deze serie: Angel
Uitgever: Usborne Publishing Ltd | oktober 2011
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 720
ISBN: 9781409522010
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Only half-angel Willow, 16, has the power to defeat the malevolent Church of Angels, out to destroy her. When her love Alex, 17, leads other trained Angel Killers, they treat her with mistrust and suspicion. Seb, also half-angel, has been searching for Willow all his life, and both finally feel less alone.

Hoewel ik Angel via awesomebooks bestelde, besloot ik Angel Fire, het tweede deel, in Londen te kopen. Ik las Angel er net iets voor (op mijn verjaardag) en was meteen verliefd op de bijzondere wereld. Nu ik het vervolg, Angel Fire, heb gelezen heb ik vooral spijt dat ik het derde boek ook niet meteen heb aangeschaft.

Angel Fire gaat verder waar Angel is gestopt. Je volgt Willow en Alex die op zoek gaan naar Alex’ oude teamgenoten. Maar tevens is er iemand naar hen op zoek (naast alle engelen natuurlijk!), namelijk Seb. Seb voelt een verbinding met Willow en moet en zal haar vinden.

Seb vond ik wel leuk.. maar wat er volgde is iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb; een driehoeksrelatie. Oke, Willow wil niks met Seb, maar hij wel met haar.. En god de drama. Alex gedroeg zich als een brugklasser en deze onnodige dramatiek deed echt afbreuk aan het mooie verhaal.

Dit boek zou alleen daarom al nooit meer vijf sterren bij mij kunnen behalen.. want go, wat vond ik dat element vermoeiend. Ik heb het boek zelfs een paar uur weggelegd alleen al omdat ik het echt niet tof vond. Misschien moet je er van houden.. of misschien vind je een beetje typische romantiek drama niet zo erg, maar ik ben er gewoon een beetje klaar mee. Gewoon nee. De enige liefdesdriehoek die ik nu nog tegen wil komen is dat de mannen met elkaar eindigen. Zo van BOEM anti climax.

Maar goed.. Afgezien van deze afknapper, vond ik het boek wel heel erg leuk. Ik vind de manier waarop engelen worden weergeven (dus niet perse goed, maar met een eigen agenda) erg tof. Ik hou er wel van als engelen een beetje rauw worden neergezet. Het mag van mij nu eenmaal niet te zoetsappig worden.

Wel vond ik sommige delen een beetje vaag… er kwamen allemaal speler op het speelbord, waarvan ik denk dat ze net iets sterker uitgewerkt hadden mogen worden. Bijvoorbeeld de 12. Daar had ik meer van willen zien. Ik had hun daadwerkelijke macht willen voelen. Ook wilde ik meer weten over de verschillende generatie engelen die tussen de regels door werden benoemd.

Ik vond Angel Fire dus niet zo goed als het eerste deel, maar mij is beloofd dat het derde deel van deze trilogie me helemaal omver zal blazen. Daar hou ik mensen maar al te graag aan! Want ik wil wel dat dit engelenverhaal met een knal gaat eindigen.

Angel Fire

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Angel Fire (Angel #2) – L.A. Weatherly

  1. Hahaha “dat de mannen met elkaar eindigen” :’) Die moet ik onthouden! Dit is idd ook niet één van mijn favo driehoeksverhoudingen, omdat ik zelf 100% Team Alex ben en dat Seb wat mij betreft echt de pot op kan. Maar soit, jep, zoals al eerder beloofd: deel 3 gaat hartverscheurend goed zijn! 😀

  2. Ik ben eigenlijk nooit aan het derde deel toegekomen omdat het tweede boek me (hoofdzakelijk door die driehoeksverhouding) was tegengevallen. Misschien moet ik het toch nog eens een kans geven, maar er zijn zoveel andere boeken die ik veel liever wil lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.