Angel (Angel #1) – L.A. Weatherly

Geplaatst op 19 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Angel (Angel #1) – L.A. WeatherlyAngel door L.A. Weatherly
Ook door deze auteur: Angel Fire
Serie: Angel #1
Andere boeken in deze serie: Angel Fire
Uitgever: Usborne Publishing Ltd | oktober 2010
Genres: Young Adult, Urban Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 512
ISBN: 9781409521969
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Angels are all around us: beautiful, awe-inspiring, irresistible.

Ordinary mortals yearn to catch a glimpse of one of these stunning beings and thousands flock to The Church of Angels to feel their healing touch.
But what if their potent magnetism isn't what it seems?
Willow knows she's different from other girls. And not just because she loves tinkering around with cars.
Willow has a gift. She can look into people's futures, know their dreams, their hopes and their regrets, just by touching them. But she has no idea where she gets this power from.

Until she meets Alex…
Alex is one of the few who know the truth about angels. He knows Willow's secret and is on a mission to stop her.
The dark forces within Willow make her dangerous – and irresistible.
In spite of himself, Alex finds he is falling in love with his sworn enemy.

Dat ik een zwak voor engelen heb, zal weinig mensen nog verbazen. Angelfall en Unearthly behoren tot mijn favoriete boeken ever. De Angel-serie van L.A. Weatherly stond dan ook al heel lang op mijn wensenlijstje, maar het kwam er steeds niet van het boek aan te schaffen. De Nederlandse editie was minder interessant, omdat het derde deel niet vertaald is en hij was een tijd uitverkocht bij Awesomebooks. Toch wist ik het boek te bemachtigen via deze site en oh, wat ben ik daar blij mee!

Angel is namelijk een verhaal wat voor de volle 100% bij me past; ondanks de zoetsappige liefde en het niet zo originele half-angel gedoe. De personages zijn heerlijk, het verhaal is super en engelen zijn gevaarlijke en bloedmooie klootzakken. Love it! Een vleugje supernatural, een vleugje YA romantiek. Stoer en lief gemixt tot een ultieme combinatie waar ik van smullen kan.

Hoewel het een aardig dik boek is (500 pagina’s), ben ik er letterlijk doorheen gevlogen. Weatherly heeft een ontzettend prettige en vlotte schrijfstijl, waarbij ze afwisseling maakt tussen de personages. Dit vermeld ze niet expliciet, want het gaat heel geleidelijk (maar wel duidelijk). Hierdoor krijg je net wat meer gedachten van de personages mee die een extra dimensie weet te creëren. Willow’s gebrek aan kennis wordt daarbij aangevuld door Alex’ ervaring; dit scheelt een hele infodump voor de lezer!

Ik voelde me erg prettig in de wereld die Weatherly heeft geschapen. Het voelt heel tastbaar en niet zo overdreven als bijvoorbeeld een dystopisch verhaal. Er is een dreiging, maar omdat deze bovennatuurlijk is, heeft het een heel andere lading.

Wat minder inspirerend vond ik de ontwikkelende romantiek tussen Willow en Alex. Die deed me niet zo veel. Willow’s onzekerheid was eigenlijk een beetje irritant. Toch accepteerde ik hun liefde wel.. Al vermoed ik dat dit nog een staartje gaat krijgen. Ook het feit dat Willow het zoveelste ‘wauw, ik ben uniek en speciaal’-heldinnetje is, vind ik haar qua persoonlijkheid erg prettig. Misschien is dat omdat ik ook gewoon een beetje een buitenbeentje ben, net als Willow.

Het grote nadeel van dit boek? Ik heb deel twee nog niet en kan daarom dus niet verder.. En dat is FRUSTREREND, want het schijnt steeds beter te worden. Je merkt goed dat dit boek ook tot mijn favoriete zal gaan horen, zo goed vind ik het. Was ik hier maar veel eerder aan begonnen.

Enorme aanrader voor iedereen die een zwak heeft voor paranormal romance. En engelen. Want engelen.

five-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

7 responses to “Angel (Angel #1) – L.A. Weatherly

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.