Angel Fever (Angel #3) – L.A. Weatherly

Geplaatst op 30 november 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Angel Fever (Angel #3) – L.A. WeatherlyAngel fever door L.A. Weatherly
Ook door deze auteur: Angel
Serie: Angel #3
Andere boeken in deze serie: Angel
Uitgever: Usborne Publishing Ltd | Augustus 2013
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Fantasy, Urban Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 566
ISBN: 9781409522393
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In the devastated remains of the world, millions of people live in "refugee" camps provided by the angels who have all but enslaved humanity. As this angelic stranglehold tightens, Willow and Alex are recruiting and training new Angel Killers while struggling to hold ground on the celestial battlefield. But Willow continues to have feelings for Seb, and her love and resolve are tested as a shattering revelation sends Alex on a separate journey. Now that the final battle versus the angels is about to begin-and the fate of the world hangs in the balance-each of them must face the consequences of their own choices. Will love endure? Will the human race survive?

Het voelt altijd heel vreemd om afscheid te nemen van een trilogie of serie die je heeft weten te raken. Er komt immers niks nieuws en het verhaal is klaar; of je nou tevreden bent over het eind of niet. Sinds ik met de Angel trilogie begon, wist ik dat het een boek voor mij was; engelen met een donker randje en een meisje met engelenbloed; yes please. Maar toch voelde ik me huiverig om te beginnen met het laatste boek, Angel fever; zou het aan mijn verwachtingen voldoen? Zou ik er emotioneel kapot aan gaan, zoals anderen voorspelden? Er was maar een manier om er achter te komen; het boek lezen.

In Angel fever is de strijd losgebarsten op aarde. Bijna alle mensen zijn opgenomen in speciale kampen, Edens, genaamd, waar zij gebruikt worden door de engelen. Alex en Willow doen er alles aan om mensen te rekruteren in hun strijd om deze wezens terug te sturen naar hun eigen wereld. Maar Willow worstelt met haar gevoelens voor Seb en Alex. Is hun liefde sterk genoeg om het te overleven? En heeft Willow de kracht om het op te nemen tegen haar vader?

Laat ik voorop stellen dat ik alle actie en de climax echt heel tof vond, maar dat er ook iets was wat mij enorm heeft gestoord: de liefdedriehoek. Ten eerste is dit natuurlijk al een uitgekauwd onderwerp in Young Adult, maar ten tweede is het zo’n groot gedeelte van het boek wat er om draait, dat het bijna het echte plot overstemd. Het irriteerde me eerder dan dat ik het lief en schattig vond. Sowieso vind ik de romantiek in deze reeks iets te instant. Ik vind geen van de personages echt goed bij elkaar passen, omdat ze elkaar niet aanvullen. De personages zelf zijn eigenlijk ook behoorlijk oppervlakkig. Willow is de meid die gered moet worden, maar leert zichzelf te redden, Alex is de badboy, de ultieme strijder en de man met het hart van goud en Seb is de goedzak die zijn hele leven al op zoek is naar iets wat hij niet kan krijgen. Dat is het. Weinig eigenaardigheden e.d. Wat jammer is, want aan het begin van boek 1 is Willow echt wel een toffe chick die aan auto’s sleutels. Die handigheden is ze echt verloren en ze werd opeens een heel hulpeloos vogeltje. Dat vind ik jammer. Bij alle personages miste ik specifieke karaktereigenschappen die hen tot leven brengt.

Engelen zijn tof en de manier waarop Weatherly ze tot leven heeft gebracht is tof. Het einde is een grote climax, maar niet perse een originele oplossing van het probleem. Dat maakt het dat het boek vermakelijk is en qua verhaal prima in elkaar zit, maar niet perse uniek is.

Ben ik emotioneel kapot geslagen? Nee. Er gebeuren echt wat heftige dingen in Angel fever, maar ik werd er niet zo door geraakt omdat Alex en Willow mij niet helemaal naar het hart gaan. Toch is het een sterk einde van een trilogie vol Young Adult elementen die veel mensen weten te waarderen.

Angel fever

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Angel Fever (Angel #3) – L.A. Weatherly

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.