Alles is breekbaar – Neil Gaiman

Geplaatst op 26 september 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Alles is breekbaar – Neil GaimanAlles is breekbaar | 2009
Aantal pagina's: 366
ISBN: 9789024530441
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

'Laat me je een verhaal vertellen. Nee, wacht, een is niet genoeg. Ik begin opnieuw...

Laat me je verhalen vertellen van de maanden van het jaar, van spoken en hartzeer, van afschuw en begeerte. Laat me je vertellen van drinkgelagen en telefoongerinkel, van goede daden en slechte dagen, van instorten en goedmaken, van monsters en vermiste vaders, van Franse dametjes in Miami, van vriendelijke wolven en hoe je met meisjes moet praten.

Er zijn verhalen in verhalen, gefluisterd in de kleine uren, geschreeuwd boven het dagelijks geraas uit, spelend tussen minnaars en vijanderen, vreemden en vrienden. Maar allemaal zijn ze breekbaar, gemaakt van maar 26 letters in telkens wisselende combinaties, die, als je dat toelaat, je doen duizelen, door je verbeelding blijven spoken en je ziel zullen raken.'

Koop ‘Alles is Breekbaar’ bij bol.com

Neil Gaiman heeft me al vele malen weten te verrassen met zijn verhalen, zo ook zijn korte verhalen die ik eerder las in Spiegels en Rook. Ik vond dat een erg vermakelijk boekje, dus toen ik deze verhalenbundel in mijn favoriete uitgave zag liggen op het boekenfestijn, heb ik hem meteen in mijn mandje gegooid. Zelfs al zou ie tegenvallen, dan heb ik op z’n minst bijna al zijn boeken compleet. Helaas viel Alles is breekbaar enigszins tegen. Misschien heb ik het iets te snel gelezen.. Want ik heb weinig ruimte overgelaten om de verhalen te laten bezinken.

Er zitten korte en langere verhalen in deze bundel, die allen al eens eerder zijn verschenen. Sommige vond ik erg leuk, anderen deden met niet zo veel. Hierdoor vond ik het af en toe best pittig om er doorheen te komen. Een van de leukste stukken vond ik het laatste; want de novelle van Amerikaanse Goden is, dus #1.5. Aangezien dat boek ver-seried gaat worden, was dat een leuke verrassing.

Omdat het om een verzameling van verschillende verhalen gaat, ga ik niet uitgebreid in op elk verhaal, omdat ik vind dat je deze zelf zou moeten beleven. Neil Gaiman bewijst – ondanks het feit dat dit dus niet mijn favoriete boek van hem is – dat hij een meesterverteller is die werkelijk waar overal een verhaal over kan maken. Hij kan als geen ander de realiteit zo verdraaien of verwarren dat je als lezer meegezogen wordt in een verhaal die je eerst moet zien te ontwarren. Maar daar hou ik wel van.

Nu alleen nog het boek ‘niemandsland’ en ik heb alle boeken in deze uitgave. En daar ben ik stiekem wel trots op, want ik vind ze erg mooi vormgegeven.

Hoe je van korte verhalen waarin niets is wat het lijkt? En alle realiteit zo aan diggelen geslagen kan worden? Dan is Alles is breekbaar een boek voor jou!

Ben jij bekend met het werk van Neil Gaiman?

three-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Alles is breekbaar – Neil Gaiman

  1. Ik ga nu eerlijk bekennen dat ik nog geen boek van de beste man gelezen heb. Ze staan al wel lang op mijn wensenlijstje maar op de een of andere manier kom ik er gewoon niet aan toe.

  2. Yep! Ik heb zo veel respect voor Neil Gaiman; hij creëert prachtige werelden en mooie personages. (Coraline, Neverwhere en American Gods heb ik van hem gelezen, maar de films Mirrormask en Stardust waren ook fantastisch). Ik ben erg benieuwd naar zijn korte verhalenbundel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.