Alles behalve perfect (De Valentines #2) – Holly Smale

Geplaatst op 2 augustus 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Alles behalve perfect (De Valentines #2) – Holly SmaleAlles behalve perfect door Holly Smale
Ook door deze auteur: Geek Girl
Serie: De Valentines #2
Andere boeken in deze serie: Licht, camera, liefde
Uitgever: Gottmer | Februari 2021
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789025772543
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het tweede deel van "De Valentines', "Allesbehalve perfect', gaat over Faith. Zij lijkt perfect, maar is dat wel zo?

Faith Valentine heeft het allemaal. Ze is beroemd, ze is rijk, en ze is ook nog eens beeldschoon. Maar niemand vraagt haar ooit wat zij nou eigenlijk wil. Het allerliefst had ze een normaal leven, zonder al die camera's. Maar dat past niet bij wat iedereen van haar verwacht. En die verwachtingen zijn hoog: ze is immers perfect, of tenminste, dat lijkt zo…

Holly Smale is de auteur van de geliefde "Geek Girl'-serie en van "De Valentines', de meidenserie over de drie wereldberoemde zusjes Hope, Faith en Mercy.

Het duurde even voordat Alles behalve perfect verscheen. Holly Smale ken je misschien van de Geek Girl serie en de Valentines zijn minstens zo leuk en grappig. Ik verwachtte een luchtig verhaal met veel drama en veel humor. Hoe zou het verhaal van de ‘perfecte’ Faith zijn.

In Alles behalve perfect volg je een nieuwe Valentines zus: Faith. Faith is voor de buitenwereld perfect: beeldschool, talentvol en een koppel met de meest gewilde popster van dit moment. Faith voelt zich echter een enorme fraudeur, want zo talentvol is ze niet. Ze weet alleen niet beter dan wat ze geleerd heeft: de schijn ophouden. Ze zou niets liever willen dan een gewoon leven hebben, dus als er scheurtjes in haar ogenschijnlijk perfecte bestaan ontstaan, gaat ze opzoek naar zichzelf.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek begon met een: ‘urgh, daar gaan we, een verhaal over een meisje dat alles al heeft en toch steen en been blijft klagen over hoe zwaar alles is.’ Gelukkig bleek Faith al snel verrassend. Ja, ze is in veel vlakken enorm naief, maar ze heeft enorm veel kansen om te groeien en die kansen grijpt ze ook nog eens enorm aan. Aan het begin lijkt ze een oppervlakkige nietsnut die braaf de stappen volgt die haar familie voor haar heeft bedacht. Een soort perfectie waar ik de rillingen van krijg. Gelukkig draait het boek er juist vooral om hoe je uit deze schone schijn komt en wat dit met iemand kan doen.

Waar het dus een oppervlakkig, luchtig en grappig boek lijkt, heeft het echt wel een aantal belangrijke onderliggende lagen. Denk aan mental-health en het vertekende beeld van social media. Dit zijn interessante thema’s om bijvoorbeeld te bespreken in de klas.

Alles behalve perfect wist me op dit vlak te verrassen, omdat het me meer gaf dan ik had verwacht. Ik genoot tijdens het lezen van alle drama en de humor, maar werd ook echt wel geraakt door al die onderliggende thematiek. Faith is een veel interessanter personage dan ik in eerste instantie dacht. Ze is superlief en deugdzaam, maar cijfert zichzelf compleet weg. Ik vond het zo mooi om te zien dat ze op zoek ging naar zichzelf en wat zij nou echt wil in haar leven.

Dit boek is los te lezen, wat extra aantrekkelijk is, natuurlijk. Het is echt een aanrader, vooral als je iets luchtigs wil lezen. Ideaal voor deze zomer, dus!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.