Licht, camera, liefde (De Valentines #1) – Holly Smale

Geplaatst op 8 juni 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Licht, camera, liefde (De Valentines #1) – Holly SmaleLicht, camera, liefde door Holly Smale
Ook door deze auteur: Geek Girl
Serie: De Valentines #1
Andere boeken in deze serie: Alles behalve perfect
Uitgever: Gottmer | Juni 2019
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9789025771195
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Holly Smale is terug, en hoe! In deze gloednieuwe serie stelt ze de zusjes Valentine voor: Hope, Faith en Mercy. Als telgen uit een geslacht van vier generaties beroemde acteurs is de roem hun komen aanwaaien. Net als hun geld en hun schoonheid trouwens. Hope is de jongste van het stel. Ze hunkert naar het moment dat ze zestien wordt, want dan zal ze eindelijk het jetsetleven van haar zussen kunnen leiden. Maar eerst heeft ze haar zinnen gezet op de liefde – echte, allesoverdonderende liefde. Het lot lijkt haar gunstig gezind als ze in de metro van Londen haar droomjongen letterlijk tegen het lijft loopt. Maar ja, in het leven loopt niet altijd alles zoals in de film – zelfs niet als je Valentine heet.

Ik ben dol op Holly Smale als persoon én als schrijfster. Ik vond de Geek Girl serie namelijk fantastisch en ik vond het heel erg jammer om afscheid te moeten nemen van Harriet. Gelukkig verschijnt Holly’s nieuwste boek, Licht, Camera, Liefde deze maand én mocht ik hem alvast lezen. Spoiler alert: hij is weer net zo grappig, maf en romantisch.

De kinderen Valentine zijn door hun familie voorbestemd om beroemd te worden. Maar wel pas vanaf hun 16e. Dus als de 15-jarige jongste telg van de familie, Hope, niet voor licht en camera kan gaan, dan is het tijd voor de liefde. Zo zegt haar horoscoop het immers ook! In Londen loopt ze haar droomjongen tegen het lijf en Hope is meteen verliefd. Ze hebben het heel erg leuk samen, alleen moet hij weer terug naar huis. In Amerika! Hope besluit hem achterna te vliegen en tegelijkertijd haar vader – die daar ook zit – in te laten zien dat hij nog steeds knetterveel van zijn vrouw houdt. Kan niet misgaan, toch?

Licht, camera, liefde gaat dan misschien over heel andere onderwerpen, het heeft dezelfde grappige, gekke en kleurrijke sfeer. Al vanaf de allereerste bladzijde genoot ik er intens van en dat is het hele boek zo gebleven. Dit is een ultiem zomerboek dat je aan de rand van het zwembad binnen een dag kan uitlezen.

Hope is absoluut niet hetzelfde als Harriet, zij het dat ze ook haar eigenaardigheden heeft. Hope kijkt er namelijk intens naar uit om ook beroemd te worden en vindt zichzelf prachtig. Dit vreemde zelfbeeld komt voort uit haar opvoeding en eenzaamheid en dit vond ik heel treffend overkomen. Ze hunkert naar contact met mensen en maakt daarom heel impulsieve en naïeve keuzes. Ik wilde haar geregeld door elkaar rommelen. Toch paste het perfect en vond ik haar enthousiasme en doorzettingsvermogen ook erg verfrissend.

In het boek communiceert Hope met je door middel van een zelfgeschreven script over de liefde. Het is als het ware haar manier van dagdromen en dit brak de tekst lekker. Het illustreert haar persoonlijkheid erg goed en het is een interessante manier van vertellen.

Ik vond Licht, camera, liefde echt een heerlijk boek. Het is kleurrijk, vol bijzondere personages en weer net zo gek als ik van Holly Smale gewend ben. Ik vind dat echt puur genieten. De drama is enorm aanwezig, maar het heeft een doel. Dit boek is grappig, maar alles heeft een functie en dat vind ik fantastisch.

Licht, camera, liefde is weer net zo gek, grappig en kleurrijk als Holly’s andere boeken. Ik heb van elk woord genoten!

Kortom: licht, camera, liefde is een fantastisch zomerboek. Het leest heel erg vlot weg, is grappig en brengt je in zomerse sferen. Ik hoop dat we nog lang plezier gaan hebben aan de boeken van Holly Smale, want ik vind ze fantastisch!

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.