ZzzzzZzzz Best of YA Sleepover

Geplaatst op 19 oktober 2015 door Emmy in Evenement / 15 Comments

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Ik had er zo veel zin in, dat ik vrijdag super blij uit bed sprong en de auto in rolde. Mijn tas liet ik thuis en daar kwam ik toen ik bijna op mijn werk was achter. Zucht. Dan maar terug in de twee tussenuren. Ik gaf een les, rolde de auto weer in en reed weer naar huis. Daar ging ik even zitten om een boterham te eten. Telefoon even aan het stroom voor wat extra juice en gaan met die banaan. Met tas, zonder telefoon. Ook daar kwam ik achter toen ik bijna op het werk was. Dan maar zonder. Yolo. GOD WAT MISTE IK HET DING. Want ik had na mijn laatste twee uren echt geen tijd om weer terug naar Den Bosch te gaan. Ik moest namelijk echt om 17.15 aanwezig zijn in Renesse, want ik zou een van de workshop gaan verzorgen.

Om 15.15 stapte ik eindelijk in de auto en ging ik richting Zeeland. Ik maakte 3 files mee, reed een keer verkeerd (en een fietspad op, don’t ask) en kwam net na 17.15 aan bij het kasteel. Ik was eigenlijk al helemaal op toen, maar mijn deelnemers zaten al klaar.

De workshop was echt heel leuk om te geven, al heb ik behoorlijk geïmproviseerd (korter de tijd omdat ik laat was) en omdat een volgorde in de praktijk nooit helemaal loopt zoals hij lopen moet. Ik vond het stiekem best eng. Vertelde ik wel wat nieuws? Was ik duidelijk genoeg? Stuurde ik mensen teveel de ‘dit moet’ kant op? Volgens mij ging het wel lekker en ik hoop dat mijn deelnemers iets hebben opgestoken van mijn woordenstroom. Ik weet wel dat ik vaker workshops zou willen geven, want het is kei leuk om te doen en om mijn kennis over te brengen!

Esmee maakte deze foto van mij in actie.

Na de workshops hadden we een korte pauze voor het eten. Prettig, want dan kon ik eindelijk even mijn kamer opzoeken (die deelde ik met Monica) en mijn spullen dumpen. We aten in het kasteel, waar op vrijdag ook alle events waren. Super mooi. We sliepen in het gebouw er naast. De kamers waren prima en het bed was net een wolkje (ok, ik was wel bang om midden in de nacht van bed te rollen).

Het eten vond ik lekker en precies genoeg. We mochten van de voren kiezen tussen een viertal opties en ik ben erg tevreden met mijn keuze. Ik heb heel lekker gegeten.

Na het eten van een heerlijk toetje, was de Selectie avond; allemaal workshops waar je jezelf pretty kon maken. Iedereen stoof naar boven en ik was eigenlijk vooral blij dat ik zat. Ik doneerde twee boeken bij de Bookswap en ben kleurplaten gaan kleuren. Stiekem wel een beetje spijt dat ik geen armbandje heb gemaakt en mijn haar heb laten vlechten. Maar he, dat is achteraf. Toen volgde er bingo. Liefde voor bingo. Rond een uur of half 12 ging ik naar de kamer, waar ik nog even heb liggen lezen.

De volgende morgen zaten Monica en ik al vroeg aan het ontbijt. In onze pyjama. Het is immers toch een beetje een slaapfeestje en met een Harry Potter pyjama zit je nooit verkeerd. Het was een buffet en op wonderbaarlijke wijze kan je dan opeens 4x zo veel op. Jummy.

Toen snel spullen pakken, uitchecken en naar de workshops. Ik volgde eerst de schrijfworkshop van Buddy Tegenbosch, wiens boek Oog om oog ook voor het eerst te koop was. Ik vond de workshop erg helder, leerzaam en vooral heel laagdrempelig. Het prikkelt de schrijfzin.. NaNo, kom maar op!

Daarna notitieboekjes versieren. Ik was vooral erg moe, dus ik heb maar wat geplakt eigenlijk. Het ging mij meer om het gezellig kunnen kletsen met de rest. Oh, en ik wilde best een taartje eten. Haha. Maar helaas. Daarna nog een snelle bingoronde voor de lunch begon. De lunch was ook prima en was tevens het einde van dit super leuke event. Rond half 2 stapte ik weer in de auto, bracht hem weg en ging naar huis. Rond 6 uur was ik eindelijk binnen en was mijn batterijtje echt wel leeg. Ik heb alles laten vallen en ben op de bank gekropen. Moe maar zeker voldaan.

Zoals jullie merken heb ik dus geen foto’s gemaakt. Ik had geen telefoon bij me en mijn camera lag ook nog thuis. Natuurlijk heb ik wel de goed gevulde goodiebag op de gevoelige plaat vastgelegd. Mijn overige nieuwe boeken, zien jullie bij de New in van oktober.

Foto 18-10-15 09 40 45

De binnenkant van mijn notitieboekje. Ik heb mijn kleurplaat er in geplakt. Rechts zie je drie polaroid foto’s (super leuk!), een bingobriefje en een stukje gek verhaal wat we schreven.

Foto 18-10-15 09 41 24

Tijdschrijften, boekenleggers, een hunger games armband, een button, speculoos spread.. de koningin en de favoriet… een kleine greep uit alles wat we kregen.

Foto 18-10-15 09 48 42

Mooie kaartjes met quotes. Super tof. Het liefst had ik ze allemaal gehad (kan ik mooi mijn atelier versieren).

Best of YA, alle workshopgevers en natuurlijk alle aanwezigen: heel erg bedankt voor de geslaagde sleepover. Volgend jaar weer?

Tags: , ,

Divider

15 responses to “ZzzzzZzzz Best of YA Sleepover

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.