Zwart als ebbenhout (Sneeuwwitje Trilogie #3) – Salla Simukka

Geplaatst op 3 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Zwart als ebbenhout (Sneeuwwitje Trilogie #3) – Salla SimukkaZwart als ebbenhout Serie: Sneeuwwitje trilogie #3
Andere boeken in deze serie: Rood als bloed
| oktober 2014
Aantal pagina's: 142
ISBN: 9789044821451
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Het is bijna Kerstmis. Voor de kerstvoorstelling op school wordt gewerkt aan een nieuwe interpretatie van Sneeuwwitje en de hoofdrol is voor Lumikki. Wonderbaarlijk genoeg lijkt alles op rolletjes te lopen. Lumikki heeft tot haar eigen verbazing verkering gekregen met een leuke jongen, die in het toneelstuk de rol van de jager speelt. Maar met de première in zicht krijgt Lumikki plotseling berichtjes van een geheime aanbidder, wiens liefde al snel een obsessie blijkt te zijn. De aanbidder dreigt van de première een bloedbad te maken als Lumikki niet doet wat hij zegt. Terwijl Lumikki de Schaduw probeert te ontmaskeren, wordt ze geconfronteerd met de zwartste geheimen uit haar eigen verleden. De tijd dringt, de avond van de première staat voor de deur en Lumikki moet een manier vinden om korte metten te maken met haar stalker, wiens ziel zo zwart is als ebbenhout.

Ik was als een kind zo blij toen er een pakje in de bus viel met een prachtig boek daarin. Hoewel deze trilogie bestaat uit vrij dunne boekjes, keek ik er echt enorm naar uit om Zwart als ebbenhout, het laatste deel te lezen. De zijkanten zijn prachtig zwart en de achterflap beloofde weer een spannend verhaal. Ik nam het boek mee naar mijn werk om tijdens de rustige momenten te lezen. 1,5 uur later had ik het boek uit.

Wat een ontzettend sterk boek zeg! In dit deel wordt er af en toe teruggekeken naar de gebeurtenissen uit het vorige boek, dus ik raad wel aan de boeken in volgorde te lezen.. Wel is het jammer dat er weinig gehint wordt naar het eerste boek!

Dit deel speelt zich af in de woonplaats van Lumikki en voelt daardoor wat vertrouwder. Je leert Lumikki een stuk beter kennen en eindelijk worden er dingen uit haar verleden onthuld. Dat vond ik echt heel goed uitgewerkt en bracht echt een onderhuidse spanning met zich mee. Het boek bevalt niet zo veel actie, maar die spanning maakt het helemaal goed. Lumikki is zo’n interessant karakter! Gedurende de trilogie leer je haar heel subtiel kennen en Simukka is er in geslaagd steeds net genoeg informatie te geven dat je meer wilt weten.

Ik werd behoorlijk verrast door de uitkomst. Eerst vond ik het een beetje vreemd, maar aan het einde paste alle puzzelstukjes wel in elkaar. Ik vind het een goede afsluiter en ik had het gevoel dat ik met het einde het verhaal van Lumikki ook een beetje kon afsluiten.

Het enige nadeel van het boek is dat het zo dun is en je er zo doorheen bent. Ik had nog wel veel meer over Lumikki willen lezen! Maar aan de andere kant zit er ook wel erg veel kracht in de korte stukken die Simukka heeft geschreven. Het is heel beeldend en je krijgt niet de indruk veel te missen. Ze laat als schrijfster goed zien dat je niet heel vele pagina’s nodig hebt om een wereld te schetsen en een verhaal te vertellen. Knap!

Kortom: dit is een prachtige trilogie die niet in de boekenkast van een Young Adult liefhebber mag ontbreken! Ik vond Zwart als ebbenhout een mooie afsluiter.

Andere delen uit de serie: Rood als bloed | Wit als sneeuw

four-stars

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Zwart als ebbenhout (Sneeuwwitje Trilogie #3) – Salla Simukka

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.