Zoeker (Wicca #10) – Cate Tiernan

Geplaatst op 16 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zoeker (Wicca #10) – Cate TiernanZoeker door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #10
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2005
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789022541630
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ik houd van Morgan. Zij is mijn zielsverwant.
Maar ik moet mijn ouders zoeken.
Nu heb ik de informatie en die lijkt veelbelovend.
Ik kom in de buurt, dat voel ik.
Maar wat zal ik aantreffen... en kan ik dat dragen?

In het tiende deel van de Wicca serie, Zoeker geheten, veranderd er het een in ander. In plaats van Morgan, wordt het verhaal verteld vanuit Hunter, die op zoek gaat naar zijn ouders. Het was gek om Morgan nu als dagboekschrijfster te zien en haar te bekijken vanuit Hunter’s oogpunt. Het voelde gek en misschien zelfs onnatuurlijk. Hunter gaf mij namelijk een heel ander beeld van Morgan. Een afstandelijke kant die veel te veel wordt opgehemeld.

Ik moest behoorlijk wennen aan deze veranderingen, maar toch kon ik me best gemakkelijk in Hunter inleven. Hij is geen macho jongen, maar gevoelig en intelligent. Je merkt zijn vastberadenheid, maar ook zijn twijfels; hij zit namelijk in behoorlijk lastige situaties die aan hem blijven trekken.

Toch liep ik ook weer tegen wat aan: het gemis van de pure wicca die ik aan het begin van de serie ervoer. Ik mis het nieuwe; het leren kennen. Hunter is ervaren, maar ik had hem graag gezien in de lerarenrol, behalve van de bovennatuurlijk politieagent. Hij gaat uiteindelijk naar zijn ouders en dat vond ik een interessant plot, maar toen kwam er een zaak bij kijken die me eigenlijk weinig deed. Het idee van ‘je ware naam’ en de macht die deze heeft vind ik boeiend, maar werd niet zo bijzonder uitgewerkt. Het deed me weinig. Jammer.

Wat wel interessant blijft is de onderlinge spanningen tussen de clans en de wijsheid die er bij elke groep verstopt is. Zo kan ik bijvoorbeeld niet wachten om te lezen hoe het bij Hunter’s afwezigheid met de cirkel gaat. Het is net alsof ik mee wil leren.

Ik hoop dat de overige boeken toch wat meer back to basic gaan. Ik ben echt heel benieuwd hoe alles zich zal gaan ontwikkelen en wat Hunter’s ouders voor een invloed op Morgan gaan hebben. We gaan er vast nog veel van leren!

Kortom; Zoeker is niet mijn favoriete boek van de serie; de algemene verhaallijn wist mij niet helemaal te grijpen. Toch waren er een aantal details die er voor mij uitsprongen en waar ik graag meer over wil lezen.

wicca10

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Zoeker (Wicca #10) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.