Zilveren Vleugels (Vleugels Trilogie #2) – Vanessa Gerrits

Geplaatst op 2 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zilveren Vleugels (Vleugels Trilogie #2) – Vanessa GerritsZilveren vleugels door Vanessa Gerrits
Ook door deze auteur: Tweedehands Vleugels
Serie: Vleugels Trilogie #2
Andere boeken in deze serie: Tweedehands Vleugels
Uitgever: Dutch Venture Publishing | Februari 2017
Genres: Young Adult, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 335
ISBN: 9789492585004
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Een jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal (en Lucy Max’ hart stal) is hij vastberadener dan ooit om haar vleugels terug te geven.
Dankzij een mechanisch prototype van angellicumzilver zullen de Engel en de Kraai eindelijk samen kunnen vliegen ... Of dat is tenminste toch de bedoeling.

Maar Lucy’s gedwongen huwelijk met Beschermengel J.J. en de rol die Max ongewild speelt in een machtsspelletje tussen de Tribalkraaien, staan hun gevleugelde liefdesgeluk in de weg.

Wanneer een oude bekende zich opwerpt als
onverwachte nieuwe vijand, staan Lucy en Max recht in het
kruisvuur van zijn wraaklust. De werelden van Engelen en Kraaien zijn nog nooit zo nauw met elkaar in aanraking gekomen – zullen ze verenigen, of elkaar vernietigen?

Yay, na meer dan twee jaar wachten heb ik dan eindelijk een fysiek exemplaar van Zilveren Vleugels bemachtigd. Ik was een van de proeflezers van dit tweede deel van de Vleugels Trilogie en afgelopen maand is het boek als heruitgave verschenen bij Dutch Venture Publishing.

Zilveren vleugels speelt een jaar na Tweedehands Vleugels en onze favoriete engel Lucy en sexy kraai Max zijn nog steeds bij elkaar. Maar niet alles gaat perfect; het gedwongen huwelijk tussen Lucy en beschermengel J.J. komt dichterbij, Max heeft last van tribalkraaien en zijn positie en tot overmaat van ramp heeft een oude bekende ook nog eens zin om roet in het eten te komen. Is hun relatie bestand tegen al deze hobbels in de weg?

Herlezen is soms heerlijk. Verstand op nul en gewoon weer lekker genieten, vooral als je weet dat het de vorige keer ook zo goed beviel. Ik las dit boek eerder als proeflezer en toen beviel het me al enorm. Want ik hou van engelen. Heel erg. En al heb ik ze liever een beetje bad-ass, Vanessa heeft er weer op overtuigende wijze voor gezorgd dat het past hoe ze zijn. Ze hebben echt hun eigen wereldje en eigenaardigheden en dat vind ik echt heel leuk.

Zowel de engelen als de kraaien komen weer goed in beeld; allebei de werelden zijn goed neergezet en vooral overtuigend. Ik vind het behoorlijk lastig om te bedenken bij welk ‘ras’ ik zou willen horen en dat is een goed teken; ze hebben allebei hun charmes.

Lucy en Max zijn een beetje gaan leven voor me. Ze zien er niet uit zoals op de omslagen, maar het boek geeft voldoende input om zelf een beetje te vormen. Vanessa’s beschrijvingen zijn hier en daar net wat te veel, maar zorgen er ook wel weer voor dat de wereld heel duidelijk overkomt, zonder dat het gemaakt of vergezocht wordt.

Ook ben ik erg blij dat dit niet slechts een romantisch verhaal is, maar dat er ook echt spanning in het boek zit. Meer nog dan in boek één. Geen last van ’typisch tussenboek’-syndroom, hier!

Het enige waar ik gefrustreerd door raakte was het lezen van Max’ ware naam; hierdoor heb ik namelijk de quiz verloren en geen rol in boek drie verdiend. AHWWW.

De personages zijn goed onderbouwt, passen perfect in hun rol en groeien op de juiste manier mee met het verhaal. Het is gewoon een erg prettig geheel en absoluut geen straf om opnieuw te mogen lezen. Ik heb ervan genoten en ik weet zeker dat veel van jullie dit ook zullen doen. Zilveren vleugels doet zeker niet onder aan andere paranormal romance verhalen over engelen. Veeeeeeel beter dan het tenenkrommende Halo en toffere hoofdpersonages dan in Hush, hush. Lezen!

Engel.. kraai. Wat je ook bent; Zilveren vleugels is weer een heel prettig verhaal.

Ik kijk enorm uit naar boek drie. Ik ben dol op engelen en de kraaien en de manier waarop Vanessa haar wereld heeft opgebouwd. Ik weet zeker dat ze van deel drie weer een fantastisch verhaal gaat maken.

Lees ook mijn recensie van Tweedehands Vleugels.

Bewaren

Bewaren

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Zilveren Vleugels (Vleugels Trilogie #2) – Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.